Suchozemská želva. Máte zkušenosti?

Profilova fotka
Ahojky, přemýšlíme s manželem o koupi suchozemské želvičky, možná i páru. Hrozně se nám líbí a já jsem jednu jako dítě měla. Ale jen krátce, protože mi chudák venku utekla a už jsme ji nenašli :-( Tak se chci zeptat, jestli doma někdo máte, na zkušenosti, kde koupit nejlépe, na co si dát pozor.... Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, koupit urcite ve zverimexu. Zelvicka musi mit certifikat. Jinak bacha, takove ty hodne male zelvicky jsou jeste nachylne na nemoci a muze se stat ze umre, vetsi uz jsou odolnejsi, ale zase drazsi...podle mne se to ale vyplati. jinak zelva potrebuje terarko, teplo od spodu (vyhrivany kamen) i z vchu - zarovna, idealne zarivka s uva i uvb zarenim. co dal....je to celkem nenarocne zviratko, suchozemsla zelva je vegetarian, takze pres jaro a leto jsou nejlepsi pampeliskove a jitrocelove listy, pres zimu salaty, strouhana mrkev, jablko
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my pořídili dceři želvu u pana Kmocha z Prahy. Věnuje se tomu už roky, má svůj chov a spoustu již starých, jím vychovaných želv, takže si myslím, i podle jeho rad, že zkušeností má víc než dost. Doporučuji se s koupí obrátit přímo na něj, certifikát od něj dostanete taky, má na to povolení. Jinak koukněte na jeho stránky www.chovzelv.cz a můžete si počíst.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, máme doma jednu už 19let ;-) určitě taky doporučuju koupit větší, je vyšší jistota, že přežije. V zimě skoro vůbec nekrmíme, protože nám celou zimu spí ;-) Přes jaro/léto/podzim dáváme cokoli zeleného, co se dá najít venku (nejvíc ji chutná květ jetele a listy pampelišky) a případně nějaké plody (rajče, jablko, broskev, jahodu...)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my máme doma suchozemské želvičky dvě :-) . Jednu (samičku) už tak 15let (dostali sme ji od známých už jako větší) a druhou (samečka) máme jako nalezence cca 10 let. Přes zimu je máme zazimované v krabici s novinami a miskou s vodou ve sklepě. Vodu jim občas doléváme a nekrmíme je. Na jaře je vytáhneme a vykoupeme v teplé vodě, kde se i krásně vyprázdní :-) (někdo to doporučuje i na zimu). Jinak je máme až do zimi na dvoře. Rády baští jak už tady bylo psané salát, pampeliškové listí, ... jablka, jahody, třešně, rajčata, meruňky, ... ale třeba i těstoviny jim moc šmakují ;-) . Když byl sameček menší, tak sme mu do žrádla kapali kapky, aby měl pevnější krunýř, protože jej měl ze spodu měkký, ale už si nevzpomenu jak se jmenovali.
Odpovědět
Profilova fotka
@werun83 těstoviny? To musím zkusit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@yenn @mulisi @sirael4 @werun83 Hrozně moc děkuji!!!! :-) A máte je všechny v teráriu??
Odpovědět
Profilova fotka
@tatanab Měla jsem suchozemskou želvičku v teráriu i s lampou, ale byla ještě moc malinká a umřela :-( kamarádce se to stalo i s malou vodní želvičkou :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@tatanab ano, v terariu, ale hodne chodi i po byte, v lete ji mam na balkone i pres noc. Ale kdyz je doma, vzdycky ji davam na noc do terarka, aby se zahrala
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ty naše jsou pořád venku na dvoře, jen na zimu je dáváme do sklepa zazimovat. Mají trošku bojové podmínky, ale zatím si neztěžovaly :-D To co potřebují mají a evidentně jim to stačí. Ta menší už nám vyrosla za tu dobu co ji máme tak o 3 cm ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@werun83 a v čem je máte, když jsou venku? Ta moje "dětská", jak mi utekla se totiž podhrabala ze své ohrádky.
Odpovědět
Profilova fotka
@porscha jj, je lepší koupit starší ;-) @tatanab my ji máme zatím v takové plastové bedýnce na zvířata, ale teď co se stěhujem tak ji chcem pořídit regulérní terárko. ;-) My ji nikdy nenecháváme bez dozoru dlouhou dobu. Pokud je ve venkovním výběhu, dáváme ji na místo, kde je ze tří stran zeď (od chalupy, stodoly, plot) a otevřenou stranu zajistíme vyšším prknem. Stejně ji ale průběžně 1x za hodinu dvě kontroluju. Také se to dá vyřešit úpravou podobné voliéry pro ptactvo http://www.zoohit.cz/shop/ptaci/klece... tak, že odstraníš zadní pletivo, kterým pak voliéru položíš na zem a želvička má přístup k travinám ;-) to lze snadno vyrobit i v domácí dílně (pomocí drátů si udělat konstrukci a potáhnout pletivem) na požadované rozměry ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?