Zvíře do bytu 1+1, které snese být samo doma. Máte tip?

Zdravím všechny střecháky a střechačky. Přemýšlím o pořízení zvířátka do bytu. A to kromě pejska a čičiny, protože přítel pracuje a já budu brzo snad taky (navíc přítel je do bytu nechce). Existuje tedy zvířátko, které se rádo tulí, ale snese být samo doma? Nebo si budu muset pořídit AIBO :-D ? Nechci si nejdříve zvíře pořídit a až pak zjišťovat co a jak, takže pokud máte nějaký tipy, bude za ně ráda. Alergie žádné nemáme. Co máte v malých bytech vy? Díky za vaše rady a názory :-)
Odpovědět
Napadá mě kočka :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ona kočka taky někdy nese samotu dost špatně..... morče se nechá ochočit jak pejsek, a pro začátek by nemuselo být špatné. ;-)
Odpovědět
@terezz870 Já bych moc ráda kočku nebo psa, ale jak jsem psala- přítel je do bytu nechce a hlavně oba budeme pracovat, takže je nechci trápit tím, že by museli být (třeba 10 hodin) sami... :-) Děkuju @zamilovanadonej díky, morče zní dobře :-) Mě se třeba líbí chameleoni, ale jsou prý dost nároční a nikdy jsem je nechovala (ani neznám nikoho v okolí) a v tom našem pidi bytě by neměl ani rozumné terárko :-)
Odpovědět
@zamilovanadonej chovete morčata? :-)
Odpovědět
@zoozca já jsem slepá, promiň, už to vidím :-D
Odpovědět
@terezz870 nic se neděje :-) ty máš nějakou zvířenu v bytě?
Odpovědět
Profilova fotka
@zoozca Už ne, ale v mládí jsem je měla. Záleží taky na povaze, ale většinou se dost rádi mazlí a jsou vděční společníci :-) Jedoo jsem pořídila i synovi, ale to zdrhlo když se dostalo z venkovní ohrádky :-S Jsou i nenároční na krmivo. Máti říkala že jedno měla v dětství ochočené tak, že běhalo volně po bytě a vítalo je jako pes :-D Aspoň bobky nesmrdí, a ne jak po kočce :-p
Odpovědět
@zoozca jj, máme psa v bytě :-) vydrží v klidu sám normální pracovní dobu..Občas bývám přes den doma a i tak celou dobu prospí :-D
Odpovědět
@terezz870 jj, kamarádka má taky psa, labradora a to má 10ti hodinovou pracovní dobu + nějakých 20 až 30 minut cesta do práce i zpět. U nás je právě problém to, že psa "můžu" mít až na baráku. Ale kdybych mohla, tak bych jich tu měla klidně 10 :-D
Odpovědět
@zamilovanadonej Super, tak to si budu muset chov morčat prozkoumat podrobněji, moc díky za tip ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Známí mají malého králíčka. Naučil se chodit na záchod, takže ho mají když jsou doma puštěného na volno, jen když jsou v práci tak je v kleci: -)
Odpovědět
@zamilovanadonej No to bych neřekla , že morče nesmrdí.Dcera,tedy když byla malá měla 2.ˇUdajně kluci.Jo a pak jich na jednou bylo 6.Rozmnožili se :-D Měli jsme by 2+1.Takže nakonec museli být na baloně.A kydat hnuj na balkoně mě fakt nebavilo.To jsme ještě měli kernteriera, strašilky, ještěrku,rybičky a potkanku a to už bylo moc.
Odpovědět
Článek se načítá
@zoozca zakrslý králíček? Brácha ho má a je nenáročný.
Odpovědět
Aj kamarátka ma králičkov, je to nenáročné a čistotné, behá im normálne po byte, chodí na svoje WC a je to rozkošné a prítulné :-) Morča som mala, ale s tým sa moc nedá hrať, so zajačikom je sranda :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk Jasně že smrdí když se mu nekydá jak má. Všichni větší hlodavci produkují např. oproti křečkům hodně moči. Proto se musí ta jejich bedýnka taky vymývat. Smrdět bude každé zvíře když bude ve vlastních výkalech. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
My máme Perskou kočku, je to teda větší investice, ale Apolenka je hodně samotářská. Většinu dne prospí - takže o ní nevíme. Ráno se pomazlí, večer má svoji půlhodinku, kdy lítá, že ani není vidět, jaká to je rychlost. Jen je potřeba denně vyčešávat, ale jednou jsem vyčesala až třetí den a byla v pohodě. Několikrát denně se jí otírají očka (Peršanky s tím mají problém), je potřeba jí koupit dražší - kvalitní stravu. Ale já můžu doporučit. Doma to je s ní veselejší, už si to doma nedovedu bez ní představit :-) Je to moje dítě, když děti ještě nemůžu. Jinak jsme měli i křečky - ale oni se dožívají tak 2 let a pro mě to bylo hrozné, po dvou letech ho pochovat a vidět, jak umírá. Jinak na starost není náročný, oproti třeba kočce. A pokud byste chtěli kočku, osobní zkušenost - pořídit skutečně tu, která je šlechtěná na byt. Před Polí jsme měli doma Tlapku - typická venkovská směska. Jenže byla hrozně divoká, doma nám vše demolovala. Jednou jsme jí na delší dobu vzali k rodičům (mají RD se velkou zahradou) a jí se tam tak líbilo, byla spokojená, že jsme jí tam nechali. Venku se vyběhá a pak příjde domů pomazlit se...takže kupujeme krmení, léky a očkování, ale starají se nám o ní rodiče.
Odpovědět
Profilova fotka
manžel :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Před lety jsem řešila stejnou otázku, když jsem se z baráku přestěhovala do bytu. Už jsem byla rozhodlá pro osmáka degu, respektive pro dva, ale nakonec jsem zůstala jen u andulek. Osmák je prý nejinteligentnější mezi hlodavci a velmi společenský. Dá se velmi dobře ochočit, ale museli by být dva, aby jeden nesmutnil, když nejste doma. Navíc je strašně roztomilý. Obrázky a informace není problém na netu najít. Sama mám v bytě dvě andulky, z toho jednu ochočenou. Jsou skvělé. Často nejsem doma i 4 dny, tak si vystačí spolu a není problém jim nasypat více zrní a dát čerstvou vodu do zásobníčku. Jsou miloučké společenské, ta jedna ochočená je velmi přítulná. Už od dětství si neumím život bez andulek představit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme dvě morčátka, jsou fajn, před nimi jsme měli i králíčka. jen musím oponovat, já bych ho volně běhat po bytě nenechala, ten náš nám rozkousal hodně káblíků, tak jsme museli kupovat novou kameru a klávesnici k pc a taky ovladač k ps2. Ale myslím že vám udělá radost jakýkoliv hlodaveček a aby nesmutnil, tak bych koupila rovnou dva ;-) Chameleon určitě není zvířátko na pomazlení.
Odpovědět
Profilova fotka
želva. Do ničeho nekecá. žere čínský zelí a nechá se hladit po hlavě a lechtat na krunýři :-D
Odpovědět
My máme dvě andulky a teď na vánoce jsme si pořídili obří šneky / teda zatím jen mimina / . Sice ani jedno není na pomazlení, ale hned je doma veseleji :-) .
Odpovědět
@zoozca Dobrý den. Tak já to vidím na nějakou vycpanou veverku, nebo ptáka. Ten moc péče nepotřebuje, nekecá, nedělá bordel a je mu úplně jedno, jestli jste v práci Vy, nebo přítel, nebo oba. Ani to s ním nehne. A to ani v případě, že se s ním budete tulit. Pořád si udrží svůj odstup. :-D :-D :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla snad všechno křečky králíčka, rybičky, vodní hady, morčata, teď mám ještě kocourka a psa..ale vím, že bych žádné už nechtěla a chtít nebudu. Souhlasím s Láďou))))) Hlodavci všeobecně jsou cítit, ptáci dělají hluk a bordel kolem klece, kočka vše škrábe a je kočkolit po celém bytě, nemluvě o chlupech o hodně chlupech, pes když narazíš na psychouše nesnese doma být sám, tak se ti taky hezky pomstí, rybičky se musí často čistit ...))) Ale jinak jsem milovník zvířat, ale užila jsem je než jsme měla děti, teď to všechno komplikují.
Odpovědět
Profilova fotka
Želva :-)
Odpovědět
Ono by si nejprve chtělo vybrat zvíře a pak řešit, zda-li je pro něj daný prostor dostatečný a jak moc se mu budete schopni věnovat. Ale chtít si za každou cenu vybrat "nějaké" zvíře co se hodí do malého bytu je dost velká hloupost. Já osobně bych volil psa, kočku, snad i fretku. Tyhle zvířata jsou poměrně inteligentní a lásku Vám dokáží vrátit vrchovatě. Ty menší hlodavci jako křečci, morčata, osmáci atd, jsou podle mě taková nouzovka s kterou rodiče dětem zalepují pusinky. Pokud bych věděl, že nemám prostory ani čas, tak bych si raději nic nepořizoval. Utrpí tím jen zvíře. Svého času jsem měl možnost pořídit si Asheru, ale bylo to nad můj rámec času a prostoru a trpělo by tím hlavně zvíře.
Odpovědět
Profilova fotka
@zoozca Morče. Dá se pěkně rozmazlit, samo doma taky zvládá bez problémů, stačí mu krabice třeba od telefize s malým domečkem a je naprosto spokojené :-) Jen bych doporučovala nebrat ze zverimexu, ale od zkušeného chovatele, který už odchoval, popř. rozdal několik mladých a dá se ověřit v jaké kondici se dožili jakého věku. My si dvakrát naběhli, morčáci měli špatně rostlou čelist a měli jsme s tím akorát velké trápení, nakonec jsme museli nechat utratit :-p
Odpovědět
@enderjr Díky moc za názor. :-) Nikde jsem nepsala, že si zvířátko chci pořídit za každou cenu. Právě protože mám zvířata moc ráda, chci si nejdříve nasbírat informace, jaký druh je dle ostatních do tak malého bytu nevhodnější. Není větší blbost, pořídit si mazlíčka a až pak zjišťovat, co s ním?
Odpovědět
@ladajaskva Tak tohle mě pobavilo :- :-D
Odpovědět
Jinak děkuji všem za názory a tipy :-)
Odpovědět
@zoozca Já žiju sama v malém 2kk a jsem na tom obdobně jako Ty - miluju zvířata a prostě "musím" nějaké mít, takže také moc nesouhlasím s @enderjr , vybírala jsem si přesně jako vy, tzn. podle prostoru a času. No a mám dvě morčátka :-), což je podle mne ideální volba. Jsou mazlivá, mají hebkou srst :-D ;-) , nejsou extrémně časově náročná (jsem v práci často více než osm hodin a celkově doma netrávím moc času, a přesně, jak říká @zamilovanadonej, rozhodně nesmrdí, pokud jim člověk často vyměňuje podestýlku a čistí klec ;-) Známí si u mě naopak pochvalují, že to voní jak na louce - tedy ti, co nemají sennou rýmu :-N (morčata musí mít denně seno, takže i to je zvážení). Více info případně ráda poskytnu, jsou to milá zvířátka :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?