Bodovky versus "lustr", jak je to se spotřebou energie?

Profilova fotka
Ahojte, zajímaly by mne názory, jak je to se spotřebou elektické energie, když se místnost osvětlí bodovkami, místo klasickým světlem.např kuchyň. Osvětlí bodovky dostatečně nebo je potřeba přisvícení? Děkuju za Vaše zkušenosti a názory
Odpovědět
1
2
nejde o to, jestli je to bodovka nebo lustr ... jde o waty, kelviny, luxy jednotlivých žárovek ... jsou klasické žárovky, halogenové, úsporné, LEDky ... je toho mooooooooc ;-) co ovlivňuje konečný efekt ... nejméně energeticky náročné jsou LED žárovky, ale je potřeba správně vybrat, aby pořádně svítily ... v tomto je potřeba si nechat poradit
Odpovědět
@lucijeje lépe bych to nepopsala, úplný odborník ;-) A přesně proto si teď nemůžu vybrat :-N
Odpovědět
@lucinkafr .... žhe? no ani nemluv "akci bodovky" trvale odsouvám :-D
Odpovědět
Je to vždy problém. Proto jsme hledali 3 roky vhodná světla. Za mě bych už bodovky nedala. Jejich světlo mi nepřijde dostačující. Mám ráda řádně osvětlené prostory. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@supperr Led bodovky mají velmi nízkou spotřebu, klasické bych již nevolil a v dostatečném monožtví dokáží místnost dobře osvítit ;-)
Odpovědět
my máme v celém domě bodovky, lustr neosvítí tak celou místnost jako bodovky, z toho důvodu jsme je všude dali a taky se mi víc líbí než lustry. záleží samozřejmě na umístnění bodovek a typu. my jsme s nima maximálně spokojeni. samozřejmě elektrikář nám doporučil jaký typ bodovek do které místnosti se hodí, my jsme si jenom vybrali z toho co nám doporučil , také provední a ostatní jsme nechali na něm. s výsledkem jsme maximálně spokojeni. ale jenom tak pro zasmání, měli jsme mít na to jinou firmu, ale když přišel pan majitel a říkal, že bodovky se mu nechtějí dělat, že je s tím moc práce, že ženská tomu nerozumí a nemá do toho co mluvit a že tolik zásuvek v domě nepotřebuju, že stačí např, v dětském pokoji jedna, že si můžu natáhnout prodlužku, tak to byl konec, letěl jak namydlenej, tak do novýho baráku si budu dávat prodlužky , ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennifer jj pracnejší to pochopitelně je, ale zase to má zaplacené né ? :-D no takhle si moc nevydělal :-D jo zásuvek není nikdy nikde dost, do linky sem jich dal třeba 10, ale za tv mám jen jednu a v ní prodlužku :-D ale spřepěťovou ochranou a UPSkou kde je 8 zásuvek, takže víc zásuvek na zdi by bylo zbytečné, to samé mám v děcákách ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 no to si fakt moc nevydělal, jiná firma nic neříkala, byli rádi, že mají práci, zásuvek není nikdy dost. ;-)
Odpovědět
@jennifer :-D :-D :-D
Odpovědět
@supperr my budeme mít všude bodovky, na schodišti LEDkové, tak jsem zvědavá..zbytek nevím, přes světla je tu manžel, já jsem přes obklady a sanitu! :-D jinak jsme včera počítali zásuvky a vypínače pro celý náš dům a jsme na čísle 49!! :-D :-D @jennifer my tady máme na okrese zase tak šikovného elektrikáře, že někomu udělal jen v ložnici 16 zásuvek 8-) :-D
Odpovědět
@iw1984 ... a ostatní bodovky budou halogenové?
Odpovědět
@lucijeje asi ne, asi LEDkové, ale ty jsme ještě nekoupili, tak nevím! :-) Akorád to světlo bude jiné, na schodišti máme to bílé světlo..
Odpovědět
Článek se načítá
@iw1984 .... já sem si právě říkala, jestli má smysl třeba do šatny pořizovat drahé LEDky, když tam jen bliknu, vezmu triko a jdu ... =-)
Odpovědět
@lucijeje no já to takhle řeším ve spíži, kde není žadné okno, asi tam bude normální úsporná žárovka..nám nakonec šatna nevyšla, takže budou skříně na míru..jinak my na schodišti a v patře budeme mít ještě i normální světla, ale taky nějaký úsporky..po bocích schodiště budou ty ledky, abych prej nebudila celej barák, až půjdu někde z tahu! :-D
Odpovědět
@iw1984 :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje @iw1984 usporky dávejte tam kde se s ními svítí pár min, takže do šatny, spíže či na záchod, určitě ne, to buď klasickou žárovku, nebo pak dražší ledku ale to je o penězích.... ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 ... ááha, zase jinej náhled .... a má to souvislost s tím, že úsporka má pomalejší náběh?
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje jj přesně tak ;-) a pak jí nesvědčí zapínání a vypínání..... takže do obýváku určitě ano, ale do špízu nee ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 ... hele a můžu poprosit o tvé odborné stanovisko? :-D šatna - natáčecí halogenové bodovky (je to místnost bez okna) koupelna - LED bodovky centrální chodba - LED bodovky nebo halogenové bodovky (zatím netušíme - ale rožnu, projdu, zhasnu) WC - halogenová bodovka spíž + předsíň - asi nějaká stropní halogenové světlo (místnost bez okna) kuchyň - LED bodovky obývák - LED bodovky nebo halogenové (jsme ten typ co centrálním světlem v obýváku moc nesvítíme - raději máme lampičky - prostě náladové osvětlení - nikoliv ze stropu ale) ostatní pokoje (2x dětský + ložnice) - závěsná svítidla vřelé díky ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 @lucijeje no vidíš, to by mě třeba nenapadlo, páč se o to moc nezajímám, na tohle je machr můj, já jsem tu přes ty obklady a umyvadla noooo! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje jo v tom asi nevidím problém ;-) to jak sis to popsala tak to klidně může být :-) proti tomu nic nemám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 takždej nemůže umět a vědět všechno ;-) nebo může ? =-) :-D
Odpovědět
@petrsv1000 já raději nic neumím a nic nevím, páč když to vím a umím, tak to musím i dělat a zařídit! :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 :-D jo tak tuto větu používám u tchýně :-D abych něco náhodou nepokazil :-D doma mi to ale neprochází :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje A jaké světla budete mít v technické místnosti :-) ?
Odpovědět
@brcici ... asi nějaký halogenový stropní ... mě u bodovek hlavně láká, že se nemusej umívat :-D
Odpovědět
ježiš umívat s měkkým i :-x :-x :-x
Odpovědět
Já bych volil nějaké pěkné moderní lustry s kvalitníma úspornýma žárovkama. Moje zkušenost je taková, že bodovky svítí bodově a proto jich potřebuješ víc s větší watáží. Bodové světla nevydrží moc dlouho. Strašně moc se zahřívají a brzo se spálí. Životnost není taková jak u klasických nebo úsporných žárovek. Záleží ale na každém co se komu líbí a kolik chce investovat jak do svítidel tak do elektřiny. :-)
Odpovědět
@rone ... a neřeší problém s přehříváním právě technologie LED?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@jennifer No teda to je hrozný když se k Vám někdo takhle chová, nehápu jak si takhle dokážou vydělávat s takovýmhle přístupem. 8-( 8-( Správně ste udělali, že jste je vyhodili. :-) :-) Nechápu jak může někoho napadnout taková blbost, jako dávat od novýho jednu zásuvku na pokoj. Žijeme teď momentálně ve starém neudržovaném RD(jenom na dobu nezbytně nutnou :) ) a máme přesně v ksždé místnosti jednu zástuvku, no v obýváku na sebe zkrat nenechal dlouho čekat po necelých 3 měsících jsme zásuvku odpálili :-D :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?