Cena elektroinstalace v domě

Dobrý den, opravujeme starší dům a budeme dělat nové elektroinstalace. Dům je patrový o velikosti 130 m + 50 m sklep. Od místního elektrikáře máme nabídku provedení za 125.000,- Kč (85.000 materiál + 40.000 práce). Je to reálná cena? Kromě jedné podlahové zásuvky nemáme požadavky na žádné zvláštnosti (designové zásuvky, žaluzie na elektřinu, garážová vrata apod.) a čekali jsme proto trochu míň. Máte někdo zkušenost, nebo dokážete takto posoudit? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme naceněné kopletní předělání elektriny v bytě 70m2 na 50 000(zatím, rozhodujeme se o PC síti což je + 5000 a schovaných zásuvkách v lince +6000) takže za dům o 180 m2 mi to příde normální cena.
Odpovědět
Profilova fotka
@goldeneye 130m je celková plocha ne plocha patra ? Bude to dělat firma nebo živnostník ? Je to včetně slaboproudu ( data, TV ) zásuvek a vypínačů ( jaký design ? ) a revize ? I tak je 85 tis za materiál docela dost, spíš zkus sehnat nějakého meloucháře, který si chce jen přivydělat ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 @aninaaa děkuji oběma za odpověď. Těch 130 m je celková plocha a je to vč. TV, internetu (ten jsme chtěli připojit v přízemí i patře), zásuvek, vypínačů, rozvaděče, revize a revizní zprávy. U vypínačů a přepínačů máme specifikováno Tango, Time a Element. Nabídku nám zpracoval živnostník, měl by to dělat jen on sám.
Odpovědět
@goldeneye je to adekvátní cena na provedení v základu.
Odpovědět
Profilova fotka
@goldeneye taky mi to prijde jako ok cena. my v dome o plose cca 200m2 dali za jistice, rozvadec, vypinace zasuvky a kabely cca 100k v materialu z velkoobchodu. a to je bez krabic a dalsi bizuterie a samozrejme bez prace. Pro predstavu o rozsahu mame cca 35 jistenych okruhu, 3 proudove chranice a spinani svetel pres impulzni rele. Kompletni bleskovou ochranu.
Odpovědět
Profilova fotka
@goldeneye ok, chápu, že si chce vydělat, ale pořád si myslím, že to je hodně, je to práce cca na 14 dní... jinak Time a Element jsou dražší něž Tango, takže pak záleží na počtech kusů, tam to pak naskáče....
Odpovědět
Profilova fotka
Mně to tedy přijde víc než by se mohlo sehnat. Samozřejmě je to na počtu zásuvek a celkového konceptu. My teď máme vyúčtované spodní patro s tím, že tam toho máme asi dost - na spodním patře máme 900m toho hlavního kabelu (nevím označení), v obýváku a kuchyni budou žaluzie na elektriku, osvětlení v kuchyni je rozdělené na tři okruhy, v obýváku na čtyři s tím, že se dají všechny zapnout u vchodu do těchto místností a ovládat i u sedačky nebo v kuchyni při východu na terasu. Přízemí máme zastavěnou cca 130 m2, patro necelých 90 m2. Za to přízemí jsme platili 37 tis. bez zásuvek a vypínačů (takže práce a kabeláž), horní patro bude prý tak za polovinu, protože tam toho je opravdu o dost míň. Takže počítáme, že se třeba vejdeme do 90 tis. i s vypínačema a zásuvkama. :-) Pokud bys chtěla, tak můžu spočítat i teda počet zásuvek a vypínačů, abys to měla víc na srovnání. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mě to přijde hodně. Určitě to zkus nechat nacenit i jinde. Aspoň budeš mít porovnání konkrétně na vás dům.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám v rozpočtu na plochu 140 m2 cenu 118.000, jsou v tom krom zásuvek a vypínačů ještě TV a PC rozvody
Odpovědět
@petrsv1000 @jumpmans @xsona @effka84 @romik67 Chtěla jsem poděkovat všem za odpovědi a názory. Omlouvám se, že jsem se pak už neozvala, ale onemocněly nám děti a do toho jsme řešili další věci kolem stavby. Věc nakonec dopadla tak, že jsme se domluvili na snížení ceny ca o 18 tis. Měli jsme na pána dobré reference, ale cena se nám zdála vysoká. Takže nakonec to dopadlo takhle. Ještě jednou všem díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@goldeneye super ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?