Internet do domu - jaké je nejlepší řešení?

Ahoj, my jsme teprve v etapě základní desky, ale včera nám přišli papíry od Omegy, kvůli připojení a něco o chráničce( já se v tom absolutně nevýznam) a tak nás vlastně napadlo co internet...jak vy to máte, co je v dnešní době nejlepší řešení ? Optický kabel asi vede do naší "budky" :-D
Odpovědět
Pravděpodobně chtějí přípravu na optický kabel. Poptejte se jich. Je lepší to mít než to potom dodělávat a vrtat do baráku.
Odpovědět
Né vždy vede optický kabel do Vaší "budky". Může se stát, že je to pouze chránička (7-10mm) a ta se pak profukuje a optický kabel se jí protáhne (http://www.simandl.cz/stranky/elektro...) mobilním kompresorem. Doporoučuji dotáhnout chráničku až do domu a profouknout to až do domu (technické místnosti), tam si pak zapojíte převodník SFP-Ethernet. Ethernet pak zapojíte do wifi routeru apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano také doporučuji natáhnout chráničku od hranice pozemku do technické místnosti.Nejlépe energetickou červenou 40.Do té už dáte cokoliv,(internet telefon,zvonek,dom.telefon.)Je toho hodně,co se přivádí a odvádí z domu.Dále doporučuji další chráničku skrz základ domu a to na budoucí vývody na zahradu,případně el.brána.
Odpovědět
Dobře, díky za info ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?