Jak dlouho trvá elektroinstalace v RD 80m2?

Dobrý den, v přízemí RD budeme dělat nové rozvody elektřiny. Drážky nachystá manžel. Jak dlouho zabere v průměru vše rozvést a zapojit? Potřebujeme domluvit lidi na omítky. Jen pro upřesnění nebude to žádný inteligentní dům. Klacicky zásuvky a vypínače :)
Odpovědět
Máme teda větší dům, ale trvalo to tak tři víkendy max :-) ve dvou.
Odpovědět
Nám to ve dvou (já drážky a krabičky + elektrikář tahal kabely) trvalo asi čtyři dny, tak, aby se daly udělat omítky. Novostavba, podlahová 220 m2. Samozřejmě další kompletace (osazení zásuvek a vypínačů, jističe apod.) potrvá dalších pár dnů, ale to před omítkami být nemusí a ani to není dobré (zásuvky, vypínče), aby bylo.
Odpovědět
Profilova fotka
@luc_cech pokud má přízemí 80m2 tak je to za dva až tři dny připravené pro omítky, pak jen zaojit zásuvky, vypínače a zkopmletovat rozvaděč. Do patra se dělat příprava nebude ?
Odpovědět
Do patra jen priprava. Chceme tam docasne bydlet, nez se dole dodela podlaha a kuchyn :) Nam prave elektrikar rikal, ze to je prace na 10 dni, coz se nam moc nezda....
Odpovědět
Profilova fotka
@luc_cech za 10 dní se nechá udělak komplet patrový dům s tím, že si to i sám vysekám ;-) Takže bych se ho zeptal kolik za to bude chtít, za práci a materiál ať dá nabídku...
Odpovědět
No předběžně nám řekli 60 000,- ale písemně nic nemáme. Jenže ostatní firmy, co poptáváme, tak nemají čas, takže asi zvolíme variantu, kdy si manžel vezme volno a bude jim k ruce, abychom omezili hodinaření. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@luc_cech já když byl u firmy, tak se udělala nabídka, ta se předal zákazníkovi a podle toho se pak fakturovalo. Takže bych trval na písemné nabídce, kde bude vyčísleno počet zásuvek a vypínačů, metráž kabelů a počet okruhů v rozvaděči a práce. Jinak 60tis za malé patro je docela dost... :-.
Odpovědět
No my jsme právě koupili domek asi dva měsíce zpátky a byli jsme rádi, že jsme našli alespoň nějakou firmu, která má čas. Ostatní buď nemohli, nebo pro jistotu ani nepřišli na prohlídku. Tak asi nezbyde, než si vzít volno a doufat, že nás moc nenatáhnou. Jak se říká, řemeslo má zlaté dno, že. :D Každopádně děkuji za rady.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?