Jak jste řešili schování rozvodů internetu a tv?

Zdravim, muzete mi dat tipy jak jste resili schovani rozvodu inernetu a tv po dome, jestli jste to davali do nejake skrinky nebo nechali volne videt (wifi,rozbocovac). Dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
káble do steny pod imietky a zásuvky sú aj na TV aj na Wifi standartné, daj si všade, kde to využiješ
Odpovědět
Myslim tim ze budu mit privedenej kabel na net a tv od a teny do jednoho mista a odtamtud bude dalsich 10 kabelu do jednotlivych mistnosti,tak jak to schovat. Existuji skrine typu rack,ale jsou zbytecne drshe.
Odpovědět
Profilova fotka
uplne nevim jak to myslis, ale Wifi bude v technicke mistnosti a tim ze mam drevostavbu signal bude vsude dostupny. Co bude potreba propojit kabelem, tak v jednotlivych mistnostech jsou normalne krabicky se zasuvkou a datovy kabel je ve stene. To same u TV tam bude zasuvek cca 5 pokud by bylo potreba tolik veci pripojit k internetu.(TV, MMC, satelit, zesilovac...a dalsi. V technicke misntosti bude rack a rozbocovace ve spolecne skrini.
Odpovědět
Máme na chodbě 3 rozvaděče Hager Volta, z toho jeden je multimediální, kde bude router. Zásuvky pro internet v každé místnosti budou standartní.
Odpovědět
@specnaz84 Tohle jsem si nejak predstavoval. Vypada to dobre.
Odpovědět
@mbaud Když už to člověk dělá ,tak ať to má nějakou fazónu :)
Odpovědět
Profilova fotka
My mame vse v jednom rozvadeci v technicke pod schodistem.
Odpovědět
@blahova_andrea Já chtěl silovou a datovou část oddělenou
Odpovědět
Profilova fotka
@specnaz84 my nemame misto.u vseho jedeme pomalu na milimetry;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mbaud wifi mám v technické místnosti v předstěně včetně routeru, kabely vedou do každého pokoje do zásuvky, za 5let jsem je nepoužil, jen Wifi, víc není potřeba :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@petrsv1000 muzu poprosit o foto jak mate řešené? Měl jsem podobnou úvahu, dat do každé místnosti i na terasu datové zásuvky ale bude to vyžadovat další skříň s nějakým switchem, tak nevím..
Odpovědět
Profilova fotka
@nyiziel jak jsem psal, router mám pod rozvaděčem v předstěně
Odpovědět
Článek se načítá
Mám rozvody UTP s RJ45 koncovkama do každého pokoje, v technické místnosti GBit switch s Wi-Fi APčkem a domácím serverem (síťové disky, home automation, plex, ssh, syncthing), na střeše hlavní Mikrotik router. Použily se standardní LAN zásuvky od ABB, pro řadu Levit.
Odpovědět
@nyiziel Nemusíte nutně mít skříň, nejjednodušší je vyvést všechnu kabeláž třeba na půdu, tam stahovacíma páskama pěkně stáhnout, nakrimplovat RJ45 koncovky, do trámky na šroubek přidělat wifi router/switch, napojit do něj ty kabely a wan a je to. Taky to nemám ve skříni.
Odpovědět
@skunkos rozumím ale v případě ploché střechy a tedy půdy bez přístupu bude levnější a schudnejsi ta predstena..
Odpovědět
Profilova fotka
Mám vše síťové kabely CAT 7 - něco takovéto https://www.patro.cz/instalacni-kabel... po celém domě. Využívám denně. Do domu vede přímo optické vlákno, v Racku je převodník od NEJ TV, který to převádí na koaxiál, tam je switch 24 portový - mám 7 zásuvek po domě, 2 kamery. NAS Server Synology, kam se stahují třeba přes noc filmy a pak můžeme kdykoliv kdekoliv v domě přehrávat na TV či počítači. Wifi routery mám 2 - přízemí - zahrada jeden, patro druhý - používám pouze na notebooky a mobily. Kabely umí 10000 Mbit/s - připraveno do budoucna, svitch a zásuvky mám jen 1000 Mbit/s, ale kdo víc co bude za 10 - 20 let. Před 20 lety také byla operační pamět 4 MB, dnes je třeba základ 16 GB. Technicka a rychlosti jdou šíleně dopředu. Dívat se na 4K film po wifi bych nechtěl. po domě rozvody vedeny v podlahách - 10 cm polystyrén na tom podlahovka, vylevaný beton, kabely jsou až pod tím polystyreném - k těm už se nikdy nedostanu. K TV mám jen 2 kabely - bohužel málo - tak jsem musel použít rozvětvení a mám 4 přípojky - TV - NAS, AV reciever, Router - přízemí, Set-top. box od provozovatele.
Odpovědět
Profilova fotka
Všechny datové kabely máme stažené do komory, v zadní části máme polici, na ní přišroubován elektro-pěti pes, dva patch panely, router, switch, NASko. Wifi APčko pro montáž na stěnu s integrovanou anténou od Mikrotiku (takový malý talíř - vypadá podobně, jako kouřové čidlo) máme přímo na stropě na chodbě.
Odpovědět
Profilova fotka
Všechny datové kabely mám vedené k rozvaděči, kde mám i switch a WiFi router. Kabely mám klasiku CAT 5e, tažené husími krky. Na dnešní rychlosti stačí a když bude v budoucnu potřeba, tak je snadno vyměním.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?