Jak jste si zapojovali indukci? Na 380 nebo 3 x 220?

Zajimalo by me proc jste zvolili jaky typ zapojeni. Diky!
Odpovědět
Co ? :) Jednak už deset let není 380V a 220V, ale 400V a 230V. A 3x230V = 400V, pokud nemyslíš 3x tu samou fázi. Takže mi není moc jasná ta otázka. A druhak bude záležet hlavně na typu desky, co umožňuje, ale zapojit 3x na stejnou fázi je blbost, protože každá plotýnka má cca 2kW = cca 9A. A dvě plotýnky na jedný fázi neunese 16A jistič, natož tři. To neunese ani ten drát, co tam bude. Nehledě na to, že 3x stejná fáze není 400V.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že @davescz to napsal výstižně ;-) samozřejmě záleží jakou máš desku, jaký kabel ve zdi, jaké jištění v rozvaděči, to si nenapsal. Pokud máš do domu 3fáz proud tak bych volil 3fázové zapojení desky, nebude tak zatížená jedna fáze, nepotřebuješ tak silný přívodní kabel, je větší výběr v deskách ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zdravim,mel bych dotaz na odborniky elektrikare.Koupil jsem indukcni desku 6.6kw s vyvodem 4ziloveho kabelu a vest.troubu 2.4kw.Mam omlacenou zed a budu tahat novy privodni kabel,tak se chci zeptat jestli muze byt 5×4 cyky.Vim ze je to hodne predimenzovane,ale jde mi o to jestli tim nic nezkazim.Oba spotrebice mi bude zapojovat a osazovat jisticema elektrikar ktery se vrati za tyden z ciziny tak se ho nemuzu ted zepat a potrebuju nahazovat.Predem dekuji za rady.K
Odpovědět
Profilova fotka
@kuca1 Na tohle ti staci 5x2,5. Jeste jsem nevidel kuchynsky spotrebic ktery by se musel tahat 4kou. 2,5ka ma standardni zatizeni 16 amper tj 3,6kw na fazi. Pocitej krat 3 tak to utahne pres 10kw.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?