Menu Forum

Jak jste si zapojovali indukci? Na 380 nebo 3x220?

19. lis 2015  •  Otázka  • 
fotoportrét
fotoportrét
hojhoj
Registroval se 19. února 2014 na modrastrecha.cz. Přidal 65 příspěvků.
fotoportrét
fotoportrét
hojhoj
Registroval se 19. února 2014 na modrastrecha.cz. Přidal 65 příspěvků.
 Zajimalo by me proc jste zvolili jaky typ zapojeni. Diky!
10. črc 2014 ve 21:29  •  To se mi líbí
 Přidej svoji odpověď
fotoportrét
fotoportrét
petrsv1000
230
Registroval se 11. srpna 2011 na modrastrecha.cz. Přidal 4235 příspěvků. Má 32 přátel. Region Mladá Boleslav.
  • Zařizuji dům
    Mnichovo Hradiště
fotoportrét
fotoportrét
petrsv1000
230
Registroval se 11. srpna 2011 na modrastrecha.cz. Přidal 4235 příspěvků. Má 32 přátel. Region Mladá Boleslav.
  • Zařizuji dům
    Mnichovo Hradiště
 Myslím, že @davescz to napsal výstižně emoticon samozřejmě záleží jakou máš desku, jaký kabel ve zdi, jaké jištění v rozvaděči, to si nenapsal. Pokud máš do domu 3fáz proud tak bych volil 3fázové zapojení desky, nebude tak zatížená jedna fáze, nepotřebuješ tak silný přívodní kabel, je větší výběr v deskách emoticon
11. črc 2014 v 08:18  •  zařizuje dům  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
davescz
Registroval se 22. července 2013 na modrastrecha.cz. Přidal 491 příspěvků. Region Praha - východ.
fotoportrét
fotoportrét
davescz
Registroval se 22. července 2013 na modrastrecha.cz. Přidal 491 příspěvků. Region Praha - východ.
 Co ? emoticon Jednak už deset let není 380V a 220V, ale 400V a 230V. A 3x230V = 400V, pokud nemyslíš 3x tu samou fázi. Takže mi není moc jasná ta otázka. A druhak bude záležet hlavně na typu desky, co umožňuje, ale zapojit 3x na stejnou fázi je blbost, protože každá plotýnka má cca 2kW = cca 9A. A dvě plotýnky na jedný fázi neunese 16A jistič, natož tři. To neunese ani ten drát, co tam bude. Nehledě na to, že 3x stejná fáze není 400V.
10. črc 2014 ve 22:17  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
kuca1
Registroval se 20. února 2015 na modrastrecha.cz. Přidal 12 příspěvků. Region Beroun.
fotoportrét
fotoportrét
kuca1
Registroval se 20. února 2015 na modrastrecha.cz. Přidal 12 příspěvků. Region Beroun.
 Zdravim,mel bych dotaz na odborniky elektrikare.Koupil jsem indukcni desku 6.6kw s vyvodem 4ziloveho kabelu a vest.troubu 2.4kw.Mam omlacenou zed a budu tahat novy privodni kabel,tak se chci zeptat jestli muze byt 5×4 cyky.Vim ze je to hodne predimenzovane,ale jde mi o to jestli tim nic nezkazim.Oba spotrebice mi bude zapojovat a osazovat jisticema elektrikar ktery se vrati za tyden z ciziny tak se ho nemuzu ted zepat a potrebuju nahazovat.Predem dekuji za rady.K
19. lis 2015 v 09:12  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
jumpmans
38
Registroval se 24. února 2012 na modrastrecha.cz. Přidal 1010 příspěvků. Má 27 přátel. Tam kde lisky davaj dobrou noc, Region Praha.
fotoportrét
fotoportrét
jumpmans
38
Registroval se 24. února 2012 na modrastrecha.cz. Přidal 1010 příspěvků. Má 27 přátel. Tam kde lisky davaj dobrou noc, Region Praha.
 @kuca1
Na tohle ti staci 5x2,5. Jeste jsem nevidel kuchynsky spotrebic ktery by se musel tahat 4kou.

2,5ka ma standardni zatizeni 16 amper tj 3,6kw na fazi. Pocitej krat 3 tak to utahne pres 10kw.
19. lis 2015 v 11:53  •  To se mi líbí