Jak to máte se zabezpečovačkou vy, co máte doma kočičku?

Máme všude natahané rozvody pro pohybová čidla, pouze v technické (kde bude mít zachůdek) a v kuchyni z obývákem máme magnety na oknech. Jak to máte se zabezpečovačkou vy, co máte doma kočičku? U psa je to ok, ten chodí po zemi, Ale kočka vyskočí kdekam a pohybová čidla jsou jaksi kontraproduktivní. Přemýšlíme, že dáme magnety na všechna okna a pohybová čidla dávat nebudem, aby se mohla kočka pohybovat v naší nepřítomnosti po celém domě. Nemá to ale nějaké úskalí? díky za názor ... ;-)
Odpovědět
@lucijeje my jsme si připláceli za čidla pro zvířata, ještě jsme to teda nezkoušeli, ale funguje to prý tak, že to nesejme nic co je menší jak 1 metr..takže ani poskakující kočku by nemělo, ale chtělo by to se asi někde poptat.
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 Jde vidět, že jsi pejskomil... :-D Kočka většinou neposkakuje, ale leze do výšek a to je ten problém... Náš kocourek si kolikrát lebedil na horních skříňkách kuchyňské linky, lezl po záclonách směr garnýže, šmejdil několika patry knihovny, procházky po pracovní desce v kuchyni byly na denním pořádku atd. Není tedy možné nastavit pohybová čidla na takovou výšku, aby to kočka prostě občas nesepla... Teda alespoń u nás by to tak fungovat nemohlo ;-)
Odpovědět
@catt82 ... no právě ... my máte doma taky záclonověšáka obecného :-D ... a vy máte zabezpečovačku?
Odpovědět
Profilova fotka
u nás funguje na principu dvou čidel v různých výškách a jakmile se ty dvě protnou naráz je poplach, jedno je ve výšce 80 cm a druhé je 140, a takto několikrát. Musím uznat, že když máte koček víc, což je náš případ, dokážou spustit poplach i v takových výškách... nikdo nechápe. Nakonec máme jen magnety a tyto senzory jen u dveří. Zatím jen v bytě, v baráčku budou jen magnety
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje jj, na domečku zabezpečovačka je, ale kočička není... Ta zůstala majitelce - mojí mamince ;-) Do nového domku mám v plánu si pořídit sibiřskou kočičku a tak mě tohle řešení kočka vs. zabezpečovačka taky čeká ;-) Když jsem se na to ptala, tak mě bylo řečeno, že nejjednodušší řešení je vyčlenit kočičce jednu místnost, kde to pohybové čidlo nebude a tam ji při odchodu z domu a zapnutí zabezpečovačky prostě umístit... Pokud se ti podaří vyzjistit nějaké lepší řešení, tak budu ráda za tip! 8-)
Odpovědět
@catt82 ... aha ... no vyčlenit jednu místnost nejjednodušší asi je, ale s jistotou vím, že by mylady byla pěkně nafučená :-D ... navíc, někdy odcházím z domu a absolutně nevím, kde se zrovna v bytě nachází (před 9 h totiž zásadně nevstává), tak si nedokážu představit jak ji hledám, aby ji někam šoupla ... zkusím někam zavolat, prý existují i čidla přímo na kočky, ale nevím jak dokonalá jsou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje jj to jsou ony kočičí čidla :-) ve dvou liniích na stěně
Odpovědět
@lancome ... máte?
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje jj psala jsem o tom příspěvek tady :-)
Odpovědět
@lancome ... jo pardon, su slepoň :-D ... no my máme zatím jednu mylady a máme v plánu si pořídit ještě jednu, takže asi dáme teda všude ty magnety ... a máte i čidla tříštění skla?
Odpovědět
Profilova fotka
@lancome a toto "kočičí čidlo" musí být v každé místnosti?? Narazila jsem na netu na tohle - je to ono?? http://zabezpeceni-alarmy.elektro-sle...
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 co jsem četla pod tím odkazem info, tak to bude na stejném principu, my je v každém pokoji máme ale zatím se jedná o byt 2+1 :D v budoucnu budou jen magnety a ty čidla na tříštění máme taky, i zkoušečku, která imituje tříštění skla, je pěkně nepříjemná :-) bohužel máme kočičáků víc a opravdu dokáží i tato čidla ve dvou úrovních spustit :-( není to samozřejmě časté ale tak 5 x za rok se jim to povede minimálně
Odpovědět
Článek se načítá
Dají se koupit pohybová čidla, která ignorují zvířata do určité váhy (a asi i velikosti). Máme sice "jen" psa, který neskáče jako kočka, ale na 100% vím, že v naší nepřítomnosti leze na stůl, gauč, skáče po židlích.
Odpovědět
Profilova fotka
ta váha mě nenapadá moc způsobů, jak zjistit... tlaková čidla v podlaze? už vidím ty mrchy chlupatý, jak si vlezou na hlavu jen aby to spustili :D
Odpovědět
@lancome :-D :-D :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Pir cidla se daji regulovat trimrem nebo jumperem uvnitr. Jedna se o dosah cidla, takzvane vykon senzoru a dalsi casova aktivace po zachyceni pohybu v sec.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?