Jak zapojit externí pohybové čidlo?

Ahoj, mohl by mi někdo poradit jak zapojit externí pohybové čidlo? Stručně na začátek, nejsem elektrikář, jsem kutil žádné schémata mi prosím nedávejte neumím to s toho vyčíst. Opravdu na tohle potřebuji vysvětlení jak pro blba :-/ Máme na domě venku nad dveřmi světlo které se dá vypnout nebo zapnout zevnitř domu. Jde o to že v noci je problém se trefit do zámku tak jsem koupil pohybové čidlo které jsem chtěl napojit k tomu světlu. Teď je otázka, jde to čidlo dát pod žárovku a natáhnout jen kabel ke světlu nebo se musí táhnout až do vypínače? Přidávám foto pohybového čidla. Všem moc děkuji za rady jak to připojit.
Odpovědět
Bud to zapojíte jen ze světla, ale to by musel být vypínač co je vevnitř furt zaplý. Nebo pokud byste si to světlo chtěl někdy trvale zapnout a zase vypnout a zároven aby se reagovalo na čidlo, je potřeba natáhnout kabel do vypínače (za předpokladu že tam je tažen i kabel od světla) nebo do nějaké krabičky kde je ten kabel od světla a tam to napojit Jinak když budete dělat první variantu, tak ze světla vezmete hnědý drát propojíte na hnědý modrý na modrý a ještě by se musel nechat na světle modrý a zelenožlutý by se dal na červený a ve svtělo by se připojil na světlo, kde byl původně hnědý Snad jste to nějak pochopil. Kdyžtak radši si někoho zavolejte :)
Odpovědět
@kamcha proboha hlavně to nezapojujte jak Vám radí kamcha. To je špatně. Vypínačem vypněte světlo. Do světla jdou 3 dráty. Hnědý , modrý a zelenožlutý. Zelenožlutý by již dnes měl být připojen na PEN svorku světla. Pokud to tak je, pak nechte zelenožlutý, tam kde je. Hnědý ze světla se připojí na hnědý v tom čidle. Dále potřebujete kabel pro propojení čidla a světla. Novým kabelem CYKY-J 3x1,5 se hnědý drát připojí na fázovou svorku světla, tam kde byl původně hnědý od vypínače. A pak se připojí na červenou na čidle. Modrým se propojí N svorka světla a čidla. Vše by měl dělat elektrikář. Vy tomu nerozumíte. Měl byste to nechat na elektrikáři
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Tak je to správně???
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Ahojte,chápu,jen nevím,jak se to zapojuje na starou elektřinu.Můžeze prosím poradit? Děkuji Monika 😉
Odpovědět
@monika_sediva Sežeňte si elektrikáře byla by vás škoda.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?