Jaká je denní spotřeba el. energie v RD?

Profilova fotka
Chtela bych se vás zeptat, kolik se vám tak pohybuje spotřeba el. energie při stavbe RD. Nám ted namontovali TČ s el. dohřevem ,tudíž máme puštenou podlahovku a sádrokartonaři delají strop, takže mají nejakou tu vrtačku, radio puštené jinak nic. No a včerejší denní spotřeba byla 174 kWh. Dnes to bude asi zas kolem tech 200 kWh. Tohle se mi zdá, ale příšerne hodne. jak se to pohybuje vás ostatních?
Odpovědět
Profilova fotka
200 kWh za den :-o My jsme za osm měsíců, co byl elektroměr připojen na stavební proud, spotřebovali necelé 4000 KWh, tedy 500 kWh za měsíc. Ty poslední dva měsíce jsme tam už bydleli, předtím tam jel v zimě olejový radiátor, nějaký čas i druhý přímotop a k tomu od března do května prakticky nonstop vysoušeč. Když to teď počítám, tam spotřebujete za 800 až 1000 Kč denně stavebního proudu, a to je naprosto pekelný! Není na váš proboha někdo napíchnutej? Nebo nemůže to někam utíkat? Nebo není na elektroměru desetinná čárka? Není to 17,4 kWh???
Odpovědět
Pravě také dokončujeme, chybí zateplení které se bude muset odložit až na jaro. Začali jsme topit 30.11. tedy těsně před začátkem mrazů. Manžel se obával velké spotřeby kvůli potřebě "prohřátí a vytopení" velkého množství materíálu, ale obavy naštěstí nebyly na místě. Jelikož ještě nebydlíme tak topíme na cca 15 stupňů bez ohřevu TUV. Spotřebu chceme zapisovat a zapisujeme každý týden, ale nemám u sebe naše poznámky jen poslední týden NT 65kW, VT 2 kW. Máme také tepelné čerpadlo s dohřevem (ten ale zatím nebyl potřeba, TČ to dává bez problémů). Také mně překvapují Vaše čísla protože Vaše potřeba na dva dny u nás bezproblému pokryje celý měsíc a tak radši nechte zkontrolovat jestli někde nedochází k nepravostem. Přeji hodně štěstí je to nepříjemná situace
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahojte, my sme práve začali stavať, máme prvé patro a za 2mesiace nám prišlo vyúčtovanie na 447kWh. Príde mi to celkom dosť, alebo je to OK pri začiatkoch - výkopové práce, základová doska,.... Mimochodom, zaplatiť to mám ja alebo firma čo nám barák stavia? :) Ďakujem moc za postrehy. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bungalow2012 záleží jak to máte uvedeno ve smlouvě se stavební firmou. Většinou to platí investor, případně může být uveden nějaký rozumný limit na dobu stavby a co je nad něj je již v režii stavební firmy. Je to taková pojistka, aby firma zbytečně neplýtvala. nenechávala běžet míchačku, netopila si v zimě na 23 st a tak.Pokud to není ve smlouvě ošetřeno, platíte vy.... Na vás je přeci vedena smlouva o dodávce elektřiny...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?