Co zahrnuje kompletace elektroinstalace rodinného domu?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co zahrnuje kompletace elektroinstace rodiného domu? Dům je po celkové rekonstrukci. Zajímá mě, jestli to zahrnuje pouze zásuvky a vypínače, a pripojení objímek na osvětlení, nebo jestli se do toho počítá i zapojení kuchyňských elektrospotřebičů, otopného žebříku v koupelně a zapojení ventilátorů v koupelně?? Děkuji za odpověď :-)
Odpovědět
Dokončení instalace k bydlení. Neměl by zůstat trčet drát ze zdi za předpokladu že nebudete chtít například světla instalovat sami. Rozvaděč plně funkční. Vše na co je potřebná "padesátka" by měl udělat odborník.
Odpovědět
Děkuji za odpověď :-) Takže zapojení kuchyňských spotřebičů je zahrnuto taky? Mám problém, že elektrikářovi se zaplatila elektroinstalace i s kompletací a teď na nás vyrukoval, že máme platit ještě zapojení kuchyňských spotřebičů, otopného žebříku, bojleru a ventilátorů. Nevím, jak se tedy bránit a argumentovat :-|
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@jitka30 To není nikde dáno co kompletace zahrnuje. Záleží pouze na obsahu nabídky, případně smlouvy. Dáváme standartně položkový rozpočet včetně jednotlivých bodů co akce obsahuje a co ne (ideální pro laiky). Kuchyňské spotřebiče nejsou standard, někdy si je chce výrobce kvůli záruce zapojovat vlastním technikem atd. Stejně tak svítidla, standard máme bez svítidel, kabeláž je zakončená svorkou... Je totiž rozdíl mezi montáží přisazeného svítidla a nějakým lustrem na lankách... Pokud mezi sebou nemáte nějaký papír, bude to těžké.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?