Nízký tarif - spotřebiče

Hezky vecer, nevite nekdo jestli je mozne nastavit tc, ktere ohriva i tuv nastavit tak, aby se nezapinalo ve vysokem tarifu? Jsou to pouze 2 hodiny za den, ale i tak se da usetrit ne? Nastavit pouze tc nebo i obehove cerpadlo a pozastavit na hodku podlahovku?
Odpovědět
Úplně tomu nerozumím - máte sazbu pro TČ (tedy D55/56d či D57d)? Pokud ano, tak se vám čerpadlo v době vysokého tarifu nepustí. Tedy pokud jste si nesundali blokování, které vám tam měl revizní technik/elektrikář při kontrole správného zapojení nainstalovat.
Odpovědět
Signál z HDO k TČ by měl být nainstalován již při montáži TČ. Někteří revizáci po tom dost jdou, protože se musi spinat bivalent v tč. Tepelné čerpadla mají kontakt na spinani HDO. Tedy jak které. Pokud Vaše nemá takovou možnost a k tepelnému čerpadlu nemáte priveden signal HDO. Tak by jsem to ani neřešil, stálo by to možná vic než chod TUV ve VT za celou dobu životnosti TČ. A vypínat obehovky je blbost. Stejně už jsou jen nizkoenergeticke a berou max 10 W.
Odpovědět
Taky jsme mysleli, ze je to nastavene, ze to vypne....ale normalne se ta vrtula venku toci, tzn.ze jede.
Odpovědět
Profilova fotka
@mbb2214 ten HDO signal ovlada pouze integrovany elektrokotel, ktery se pouziva jako bivalentni zdroj v okamziku, kdy TC nestiha. Samotne TC se naopak nesmi zapojovat na privod ovladany HDO. takze za normalnich podminek (pokud nejsou extremni mrazy) to TC pojede vzdy i v dobe vysokeho tarifu.
Odpovědět
@jumpmans skvele, tak to mame vyresene :) dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?