Nový elektroměr není vynulován, je to standard?

Dobrý den. Dnes mi ČEZ namontoval a zapojil do pilíře elektroměr a když jsem se na něj podíval, tak už tam je něco natočeno - není vynulován. Je to standart??? Díky za odpověď.
Odpovědět
Nevím jestli je to standart, ale i u nás bylo na novém elektroměru natočeno (teď si nejsem jistá do kW v to) asi 2kW VT a 64kW v NT. V prvním vyúčtování byl správně uveden počáteční stav elektoměru. Jó a ještě na nějakém papíru od EoNu o montáži byly tyto počáteční hodnoty uvedeny
Odpovědět
Profilova fotka
Měl by tam být přiložen štítek a na něm datum montáže a počáteční stav. Já měl tedy nulu, záleží co je to něco, pár kw asi nikdo neřeší....
Odpovědět
Určitě jsme museli dostat doklady a podepsat převzetí elektroměru s počátečním stavem ....
Odpovědět
Profilova fotka
i ten náš měl počáteční stav vyšší,ale bylo to zaznamenáno
Odpovědět
Profilova fotka
Elektroměr může být namontován i s jiným než nulovým počátečním stavem, buď tam může být natočena jen nepatrná spotřeba (např. když je nový elektroměr vyzkoušen před namontováním do odběrného místa) nebo tam může být i vysoký stav na číselníku (pokud se nejedná o úplně nový elektroměr - mohl být již namontován v jiném odběrném místě)... Technik při montáži stav vždy zaznamená a poté je uveden i ve faktuře jako počáteční.
Odpovědět
netřeba věšet hlavu, každý elektroměr prochází čas od času revizí a výměnou a tím pádem je možné , že vám dali zrovna ten.. nás ale trápí jiná věc,, koupili jsme pozemek, kde už stojí pilíř HDS /tzv. přípojka/ a když jsem žádal o přepis na nás tak nám řekli, že původní majitel musí i dokončit stavbu elektroměrné skříně včetně usazení hodin od čezu. Dříve to nemůžeme přepsat z něj na nás. Absolutně nepochopitelné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?