Přepsání odběrného místa a změna tarifu - dědictví

Ahoj všem, jsem tu nový tak se předem omlouvám pokud bych něco porušil. Nebo na něco zapomněl. Minulý týden jsem se stal dědicem nemovitosti. Jedná se o starý barák z roku někdy kolem 1940 ( přesně nevím).Barák sice je více méně ve funkčním stavu, ale do budoucna jeho případná rekonstrukce nebude mít asi cenu a je ve hře i to, že se zbourá a postaví nový. To se ještě uvidí. Jde o to, že bych potřeboval poradit s odběrným místem. Jednak ohledně přepsání, co přesně budu muset asi na ČEZu doložit a udělat aby odběrné místo bylo přepsáno na mě. Do teď je na strýce, který je bohužel už více jak rok mrtev. Dále na to jaký tarif zvolit? Barák se momentálně nevyužívá a minimálně rok až dva nijak nebude. Nic tam neběží, jen občas světlo když se tam zajdeme podívat a v létě sekačka a rádio. Tak že spotřeba v podstatě 00. Jde samozřejmě o to abychom neplatily zbytečně velké zálohy, protože není za co. Děkuji moc Pavel
Odpovědět
Úplně netuším, jak to chodí s převodem na ČEZu (respektive co vše je nutné doložit), nicméně bych se vyjádřila alespoň k té sazbě. Záleží na tom, co tam měl strýc. Měl tam nějaké elektrické vytápění či ohřev vody? Mohl byste najít fakturu, na které je toto uvedeno? (např. D02d, D25d, D45d apod.). Jestliže tam je nějaký spotřebič na vytápění či ohřev vody, tak budou náklady trošku vyšší i za nulovou spotřebu (při dvoutarifních sazbách bývají vysoké paušální poplatky za jistič). Obecně doporučuji sazbu D01d, pokud skutečně spotřeba vychází do pár desítek kWh ročně. Sazba za jistič je nula nula nic a za spotřebu toho taky moc nezaplatíte, jelikož žádná není. Pokud by tam byla jiná, než jednotarifní sazba, zeptejte se jich na to, co vše je třeba pro změnu udělat. Zpravidla to obnáší návštěvu revizního technika, který odstraní blokování spotřebičů, jež využívají dvoutarifní sazbu a následně je třeba vyjádření předložit dodavateli a nastává podpis nové smlouvy. Doporučila bych však prvně kontaktovat toho elektrikáře, co by vám to dělal, abyste měl přestavu, jak to finančně bude vycházet. Aby pro vás nebylo lepší platit rok, dva o pár stovek více měsíčně, než za tuto patálii vypláznout i několit tisíc.
Odpovědět
@msmiska Fakturu určitě najdu (veškeré dostupné informace jsme založili) jen ji teď nemám u sebe. Strýc tam v podstatě nebydlel (potuloval se po okolí). Boiler v baráku je,ale koupelna jako taková byla funkční snad naposled před 10lety. Voda momentálně nefunguje a těžko říci, kdy naposledy fungovala (není tam zavedena městská), ale vlastní vodárna od studny. Tak že voda se tam asi hodně dlouho neohřívala. Ale asi budu moudřejší až ve čtvrtek až zjistím tu sazbu co tam je. Jak říkám strýc byl podivné povahy a v baráku téměř nebyl. Teď tam je spotřeba nulová, protože je vše "shozené" a navíc tam nemá co ani běžet. Poslední rok a něco určitě ne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?