Propojení NAS a projektoru

Máte někdo NAS i projektor a jak jste řešili prosím vzájemné propojení?
Odpovědět
Chromecast
Odpovědět
NAS sám o sobě propojit přímo s projektorem? Nezkoušel jsem, bude potřeba nějaký “mini pc”, třeba ten chromecast nebo Xiaomi TV. Jestli to půjde na přímo bude muset mít ten projektor nějaký operační system a NAS bude muset mít HDMI.
Odpovědět
@svemar No právě že to asi nepůjde, tak jsem předpokládala nějaký receiver, ale má prý docela špatný zvuk, co jde do repráků? Takže nevím, jestli to ještě nějak nepropojit s klasickým zesilovačem a už se v tom ztrácím :/
Odpovědět
Jsou i NASy s HDMI, ale otazkou pak je, jak dostat kabel k projektoru, pokud se na to nemyslelo uz ve fazi stavby ..
Odpovědět
@lukaspokorny14 My naštěstí jsme před fází stavby - tj. HDMI k projektoru, chápu, a pak síťovej kabel k zesilovači a dál kabel k reprákům?
Odpovědět
K čemu byste to používali? Na filmy? Já filmy řeším přes aplikaci PLEX, mají aplikaci jak pro telefony, televize, tak TV boxy. A právě mám u staré TV (u vás projektor) připojeny ten Xiaomi box. Takže netaham žádný kabel kromě 2x elektřina. A určitě by to chtělo reproduktor nebo soundbar.
Odpovědět
@svemar Primárně na pouštění filmů, ale určitě si občas pustíme i hudbu. Tu ale ne tak často...
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt sice ještě nemám ale také mám v plánu si udělat přípravu na projektor a ten bude propojeny s AV Receiverem pomoci hdmi kabelu a pak mám htpc které je propojené s AV Receiverem takže komunikace pak z NAS přes htpc není problém tudíž přes to htpc budu pouštět filmy buď z disku nebo NAS a dále pouštět po hdmi do TV která podporuje hdmi ARC a AV Receiver také takže zvuk jde rovnou do AVR. HTPC mám proto ze mám na něm velký disk kde mám veškerá data uložena i filmy takže pro mě je to výhoda je to takové multimediální centrum.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Já na AV Receiver nedám dopustit filmy jsou přes nej fakt pecka, teda pokud ti nevadí mít v obýváku sloupové reproduktory.
Odpovědět
@jarin1 Díky za zkušenost. A do AV receiveru hádám budete mít teda píchlý i repráky? A zvažoval si mít ještě bokem na audio čistě jen zesilovač...?
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Prosimte takhle ten AV Receiver je pravé ten zesilovač do kterého jsou připojené reproduktory konkrétně konfigurace je 7.1 to znamená že je 7 reproduktorů a 1 subwoofer. Vpředu 2 sloupové a jeden centrální reproduktor, vzadu za posluchačem 2 satelity a vedle posluchače 2 satelity ( možno i plnohodnotné sloupové repro jako jsou v předu ). AV Receiver se říká proto že je to vicefunkční přístroj je tam zabudované rádio a má to spousty různých vstupu a výstupu takže si do nej připojíš veškeré audio či video zařízení popřípadě i mobil, lze připojit i síťový internetový kabel či Wi-Fi a daji se pak využít další funkce pokud jimy disponuje.
Odpovědět
@jarin1 Jo já vím, ale někteří lidi hodně tlačí na poslech hudby čistě stereo zesilovač...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bayt ano na klasické stereo je samozřejmě lepší klasicky zesilovač nejlépe elektronkový ale to klasické stereo AVR taky umí i když ne tak jako ten elektronkový. Což není problém mít jak AVR tak i klasicky zesilovač s tím že budeš mít vpředu navíc dvě reprosoustavy, dalo by se i to pořešit nějakým reléovým přepínačem tak že by byly jen jedny přední reprosoustavy a ty by se přepínaly mezi zesilovači. Ale ta první varianta je lepší ono taky úplně každé repro se nehodí na stereo a na filmy.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Ono záleží co víc preferuješ jestli častější poslech hudby nebo filmů ale můj návrh je že pokud bude dost místa tak si k tomu kinu ještě postavím další repro právě čistě na stereo a nechám si od táty postavit elektronkový zesilovač. ale na to je ještě času dost, zatím jsme před založením první řady zdiva 😄
Odpovědět
@jarin1 Jako u nás jsou to ty filmy, tak úplně nevím, jestli ještě vymýšlet něco dalšího jen na ten poslech. Zase takovej maniak nejsem a na nějakej podkres asi stačí bohatě receiver 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Tak to bych šel do toho AVR protože na ten poslech hudby to AVR bohaté stačí pokud nejsi audiofil😄 a jak říkám když jsou pořádný sloupy jako mám třeba já tak i tak ten poslech je super. Prakticky není třeba ani subwoofer protože oni ty basy dokážu pěkně zahrát.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?