Prostup k anténě na půdu

Dobrý den, řeším teď prosup k anténě (přijímači) na půdu - ne na střechu. Datové a jeden TV kabel mám svedeny k rozvaděči, protože počítám s optickým kabelem Cetin. Pro jistotu ale chci udělat prostup od rozvaděče na půdu k případné anténě. Nevím ale jaký vnitřní průměr chráničky tam mám dát aby to tam vešlo a zda případně TV kabel a kabel/y na internet mohou být v jedné chráničce společně. Uvažuji o průměru 25 mm.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud neškudlíš každou korunu a máš rozumný internet, tak jdi raději do internetové TV a na anténu se vykašli. Jinak já jsem plánoval na anténu 4xkoax + 1 na internet vzduchem. Prostup mám 50mm a vešlo by se to tam s rezervou. Nakonec tam je stejně pouze jeden "černý" koax, který se nevyužívá a prostup je zbytečný.
Odpovědět
@radim2015 Já vím, mám to jako rezervu, chápu to tak, že od televize by šel zvlášť jeden koax až na půdu a internet bych svedl do routeru, který bude v rozvaděči a z routeru by šel datový kabel. To znamená, že by to tam vešlo a v jedné chráničce by to být mohlo ne? Když už se dělá i společná zásuvka pro datový a koax kabel.
Odpovědět
Profilova fotka
Datový kabel je OK a televizní při rozumném signálu/po zesílení je v pohodě. Jenom pokud to takto plánuješ, tak nezapomeň na napájení předzesilovače - alespoň jedna zásuvka a samozřejmě světlo se hodí.
Odpovědět
@radim2015 Ano. Plánuji druhou chráničku pro sil. elektřinu. Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?