Rozvodná skříň, kde v domě ji máte umístěnou?

Kde v domě máte umístěnu rozvodnou skříň?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@petcep máme dvě, v přízemí a v patře. Na chodbách na zdi.
Odpovědět
@ambrozie Na chodbách? Nezaclání to tam? Hehyzdí to pohled na chodbu?Právě přemýšlím kam ji strčit, aby nezacláněla a hlavně aby nebyla moc na očích
Odpovědět
My ji máme v zádveří. Bohužel úplně blbě umístěnou, že celá zeď v malinké místnosti je nepoužitelná - ve výšce asi 140 cm nad podlahou.
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep v technické místnosti
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep nezaclání, je docela malá, hlavně vedle ní jsou akumulačky, takže je otázka, co hyzdí víc :-D V patře jí máme za rohem, kam se moc nechodí.
Odpovědět
@petcep V technické místnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
máme 2 - v přízemí je v technické místnosti, a v patře jsme nechtěli aby nám hyzdila chodbu a schodišťový prostor, tak jsme ji šupli hned za dveře do místnosti, která bude sloužit jako "sklad" ;-) (původně jsem ji chtěla dát nahoře na chodbu, ale když ji přítel přivezl a já viděla tu hrůzu, tak jsme se jednoznačně shodli, že na chodbu ji dát nemůžeme...).
Odpovědět
Profilova fotka
měla by být u dveří, kde ji každý najde, třeba když se něco stane a jsou potřeba rychle vypnout pojistky! U vstupních dveří by ji každý hledal, takže bych ji dala raději do zádveří, třeba za dveře. Podružné už pak mohou být skryté.
Odpovědět
@soleilll Právě toho se bojím. Máme ji taky mít totiž v zádveří, kde je pouze 2 metrová zeď :( Kolik ta krabice může zabírat místa? Taky si tam chci dát nějaký věšák!
Odpovědět
@ambrozie A jaký je její rozměr?
Odpovědět
@catt82 Je to opravdu taková hrůza? Jak ji máte velkou?
Odpovědět
@petcep Nevím, jaké jsou normy co se týká výšky umístění od země. Pokud to jde, dala bych ji až ke stropu - tak bys mohla místo na stěně pod ní využít. Přikládám foto, jak to vypadá v našem pidi-zádveří. Věšák (teda spíš háčky) budou holt na dveřích.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petcep Rozměry nevím, ale našla jsem jednu fotku během stavby. Přirovnala bych to k velikosti lékarničky.
Odpovědět
@soleilll Jo jo, taky jsem říkala manželovi, že bych tu krabici dala nejraději ke stropu nebo naopak úplně k podlaze. Ale i manžel říkal, že existujou normy......takže kdo ví, jak to může být. Koukám, že je to opravdu pidi zádveří. Ale na těch opačných stranách (odkud se fotí) nejsou uzavřené zdi, kde by se daly dát věšáčky?
Odpovědět
@ambrozie Nevypadá to moc obrovsky. Díky za foto :)
Odpovědět
Profilova fotka
my jí máme v přikládací místnosti, stejně jako skříň k podlahovému topení. Nechtěla bych, aby mi někde zacláněla na zdi, už jsem těžko rozdýchávala půdní schody na stropě v patře.
Odpovědět
@petcep Jj, je tam ještě jedna stěna, ale taky musíme někam dát botník a šatní skříň. :-) A celkem 4 dveře. Spíš mě štve, že hned vedle té skříně je technická místnost, ale buď elektrikáře nenapadlo ji dát tam, nebo to nejde. Každopádně pokud jsou dvířka bílý a výmalba zdí taky, podle mě to až tak hyzdit nebude. Spíš zavazet.
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep norma na to není, můžeš ji dát třeba nad dveře, jako to bylo v bytovkých, pokud tam nemáš moc jističů, ale hůř se tam pak leze když vypadne jistič, k zemi se také nedává, prostě se umísťuje +- do výšky očí ;-) umístění je na vás, ale musí být přístupná ;-) tzn ne za skříní :-D
Odpovědět
Záleží na velikosti domu, počtu okruhů a tak. Počtem chráničů se to pak poměrně zvětšuje. Podle toho bude velký rozvaděč. U nás máme v tom bílém jen zásuvky a v tom oranžovém jen světla, která tam ještě nejsou zapojená. Kupte si určitě zapuštěný, ať vám to na zdi nepřekáží.
Odpovědět
Profilova fotka
Na šířku počítej 40-60cm, výšku aspoň taky těch 60cm. Záleží od výbavy jak bylo psáno výše...Určitě bych osadil o něco větší než je potřeba, rezerva je dobrá. S nějakým věšákem nad nebo pod moc nepočítej...Kabely většinou vedou nahoru i dolů, podle toho jak je potřeba,tak bay jsi pak něco nenavrtala a nebo si to dobře nafotit a rozměřit. Pokud koupíš rozvaděč od solidního výrobce, nic ošklivého to není, nemusíš se bát ;-)
Odpovědět
My máme zapuštěný rozvaděč 60x60cm a máme ho v technické místnosti hned za dveřmi, kde by se stejně nic jiného nedalo dát. Vůbec nepřekáží ani nehyzdí a je hned po ruce. Akorát ta zeď u toho zapuštěného musí mít určitou tloušťku, aby se tam rozvaděč vešel.
Odpovědět
Profilova fotka
Ideálně nějaká nosná, ne do štorcky atd...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v zádveří nad radiátorem v místech, kam se stejně otevírají dveře, takže ani moc nepřekáží a pohledově si člověk zvykne. A je tedy fakt, že když je problém, tak je hned po ruce. Díky této poloze jsme zjistili, že večer, když bylo ticho, tak nám v té skříňce něco pořád spínalo a nakonec to byl problém elektriky ke studni. Za nás tedy doporučujeme blízko vchodu a v dosahu uší :-)))
Odpovědět
Máme ji v garáži na stěně, co je společná s technickou místností.
Odpovědět
Profilova fotka
V technické místnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
máme zapuštěnou,hned v zádveří za vchodovýma dveřma do domu
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, smím se zeptat, kde máte umístěnej elektroměr?
Odpovědět
Profilova fotka
@siiimas elektroměr musíš mít na přístupném místě, tj v pilířku na plotě dle nové vyhlášky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@siiimas my budeme mít v pilíři, soused to má zabudované u vchodových dveří ve fasádě. Jak psal @petrsv1000 - musí to být na přístupném místě kvůli odečtům
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji za info :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?