Schneider Unica Colors (mechanismus) - vývoda na kabely

Profilova fotka
Ahoj, máme doma vypínače Scheider Electric Unica Colors, a řešíme aktuálně vývodku na kabely, v obýváku máme 2 vyvedené navíc, v pracovně poté 4 kabely. Objednali jsme vývodku podle toho, co nám řekli v elektru. Vývodky dnes dorazili, je tam "díra" sotva tak na jeden kabel a stejně tam krytka po nasazení nesedí. Koupili jsme tedy špatně? Můžete mi někdo poradit, čím tedy ty kabely, respekt. tu díru schovat? Moc díky za odpověď.
Odpovědět
To ty datové kabely chcete vyvést takhle ven? Kdo vám to takhle poradil?
Odpovědět
Udělejte to klasicky. Akorát se dělají jen dvojzásuvky, takže u toho druhého případu budete muset přidat krabici.
Odpovědět
Profilova fotka
@specnaz84 elektrikář, já o tom vím prd. Měly by být natahané do modemu, TV ...
Odpovědět
Elektrikář o tom evidentně ví také prd - možná je "stará škola" a znalosti o datových sítích ho minuly. Nakonec ono to spíš spadá do IT než do "silnoproudu". Udělejte to, jak vám radí @specnaz84 Potřebujete datové zásuvky - vybrat musíte jednak podle barvy, ale hlavně podle typu kabelu, který tam máte natahaný CAT 5e / CAT 6, UTP / FTP. Mrkněte třeba sem: https://www.shopelektro.cz/vypinace-a... (nebo do libovolného jiného obchodu) Kabely rovnou ven ze zdi se netahají mimo jiné proto, že pevná kabeláž ve zdi má jednotlivé vodiče z plného drátu a pohyblivá kabeláž (patch kabely mezi zásuvkou a počítačem) se dělají z licny. Drátová kabeláž se vám časem zlomí, pokud s ní budete hýbat ...
Odpovědět
Možná z dálky dokážu pochopit, že to jsou datovky, které budou někde za skriňkou, zapojí se a budou tam defacto navěky až do nějaké poruchy modemu nebo TV jenom se vypojí a zacvakne do nového zařízení. Ale je to prostě prasárna. Dneska už na všechno nějaký systém je, krabičky, přípojky, propojky atd. To je jako polička se skrytým uchycením, ktera je hezká na pohled, ale vám namontujou desku na L-kové držáky z Obi. Ušetří a polička drží, tak co řešit, že to vypadá otřesně.
Odpovědět
Profilova fotka
@specnaz84 @dzus Díky moc za odpovědi. Ano, plán byl od začátku takový, že zásuvky budou pod stolky, nicméně počítám, že i tak budou oba vidět a rozhodně jsem nechtěla, aby u obou byla díra až do .... Bohužel, těžko může člověk protestovat, když počítá, že mu pozvaný "odborník" poradí správně .... Asi uvidíme, jak to s těmi stolky vyjde a pak to budeme řešit, podle toho, jak moc to tam bude strašit. V pracovně mě to asi tak štvát nebude, ale pod TV koupíme asi tedy to, co jste poslali ... Předpokládala jsem právě, že tam bude tohle, namísto té vývodky, co nám radili ....
Odpovědět
@denisa_vys Ta fotka je ode mě, jen mám řadu Schneider Asfora. Vy si akorát koupíte pro vaši řadu. Jelikož máte modulární řadu, tak koupíte jen ty datové zásuvky. Ten obrázek, co jste dávala k prvnímu příspěvku se dává pro připojení varné desky. Která není připojená přez vidlici, ale je zapojená přímo v krabici a kabel je vyvedený krz tu krytku k varné desce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?