Ustřižený kabel u rekonstrukce elektroinstalace

Elektro firma prováděla rekonstrukci elektroinstalace mého bytu v bytovce. V bytě jsem během práce nebydlela, když jsem sem přišla, zjistila jsem, že nejde elektřina ve sklepě. (Nebyl by to takový problém, kdyby tam nebyla zapojená vinotéka s mnoha lahvemi vína.) Majitel firmy mi řekl, že prostě nevěděli, od čeho ten drát je, tak ho odstřihli. Že oni nemohli tušit, že mám na svou elektřinu napojený sklep. Já jsem to také nevěděla, proto jsem si zvala firmu, aby byla práce odvedená profesionálně. Dále měli připavit kuchyni pro montáž kuchyňské linky, ovšem udělali jen část - zcela nepochopitelně neosadili dvě krabice, takže se muselo v už vymalovaném bytě s novou podlahou opět sekat. No a večer jsem zjistila, že v bytě nefungují některé zásuvky. Můžete mi prosím někdo z odborníků říct, jestli se takové věci prostě stávají, nebo jestli jsem si firmu vybrala úplně blbě? Popřípadě můžu žádat slevu za neprofesionální práci? Ještě jsem jim naštěstí nezaplatila. Děkuju mockrát. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
No záleží co bylo sepsáno v poptávce a co jste po nich vlastně chtěla. Nicméně je na jejich odpovědnost se případně dotázat na nejasnosti nebo nepřesnosti v zadání. Minimálně bych neproplatil náklady na opravu nedodělků a zaslal jim snížení vyplacené částky písemně se zdůvodněním a kalkulací.
Odpovědět
".... že prostě nevěděli, od čeho ten drát je, tak ho odstřihli ..." Fakt dobrej přístup. :-o
Odpovědět
No, prý tam bylo těch drátů víc, tak je odstřihli všechny. Prý se to tak normálně dělá, říkal pan majitel. Možná proto mi nejdou ty zásuvky...V poptávce byla rekonstrukce elektroinstalace, nic přesnějšího, protože tomu absolutně nerozumím.
Odpovědět
Profilova fotka
No běžně se rekonstrukcí rozumí zachování stávajícího stavu dispozic a funkce. Tedy pokud po rekonstrukci něco nejde je chyba jasně na straně dodavatele a měl by se k tomu vyjídřit. Cenovou nabídku a kalkulaci máte?
Odpovědět
Ano mám. A děkuji za odpověď. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@imabeaka co se týká rekonstrukce, firmy by měla doložit revizi, tzn, že vše musí být fukční. To, že je k bytu sklep, si jim měla asi sdělit, občas se prostě staré kabely ruší, ale v bytě pak musí být vše funkční... To že se v kuchyni v lince neosazují krabice je běžná věc, zasekávájí se spolu s obklady aby vycházela osa třeba na spáru, nebo na prostředek dalždice a hezky to tak vypadalo, takže seká se tak jak máš obrázek, nic neobvyklého.
Odpovědět
No jo, kdybych to věděla, tak bych jim to i sdělila. Ale díky za objasnění těch krabic.
Odpovědět
Nevím od čeho ten kabel je tak ho odstřihnu.:-D
Odpovědět
Nevím od čeho ten kabel je tak ho odstřihnu.:-D Toho bych chtěl vidět naživo... Počkat né nechtěl!!! Pokud možno nakopat!!!
Odpovědět
Profilova fotka
co je to za dobytka? to si neumi linku zakryt?
Odpovědět
Profilova fotka
Rekonstrukce elektroinstalace neznamená, že ve finále nepojedou některé zásuvky a budou odstřihané kabely. Písemně bych jim podala reklamaci, žádala odtranění vad (včetně nefunkčního elektra ve sklepě. Nejdřív se měli ptát, pak stříhat ;-) Už jen to, jak válí to nářadí a dělá binec na nové lince svědčí o tom, že je mu výsledek naprosto ukradenej..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?