Vhodný dodavatel elektrické energie

Profilova fotka
Ahoj, hledáme vhodného dodavatele elektřiny. Jelikož s ní i topime (teplovodní podlahové vytápění napojené na elektrokotel),je pro nás každý halíř na kWh důležitý. prozatím jsme poptali ČEZ,EOn a Innogy (vše s upsanim na 2 roky).ČEZ a EOn vycházeli docela podobne.Nejlepsi sazbu mělo Innogy. Ale přečetla jsem si pár diskusí na internetu a dost mě to odradilo :( Údajně špatná komunikace a chování vůči zákazníkovi, chytaky právě při cenových nabídkách a pod. Nemáte náhodou někdo zkušenost? Nebo u jakéhi dodavatele jste vy? případně,kolik platíte za kWh? Máme tarif D57D,Královéhradecký kraj. Mockrát děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzanaaa123 kalkulator.tzb-info.cz pokud se muzete dostat ke skautum, neni lepsi nabidka - www.skautskaenergie.cz pokud ne, tak vychazi rozumne Energie CS - tarif online nebo fonergy. Pripadne jeste Fosfa (feelecoenergy.cz) vyhnout se obloukem Bohemia energy.
Odpovědět
Souhlas, jak se pise vyse, i s nazorem na Bohemia Energy. Kalkulator tzb nebo na ERÚ http://kalkulator.eru.cz. My mame vse uz dlouho u FEE - FeelEcoenergy. Dum tam pujde take. 3E vychazi mozna o par kacek levneji, ale s FEE mam dobrou osobni zkusenost - pracovala jsem tam.
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak pozor 3e byla koupena bohemia energy takze tam bych taky nesel...
Odpovědět
@jumpmans hmm, tak to dekuji za info :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@makymj nz. Jinak fosfu jsem taky jednu dobu mel ale pak jsem dostal neverejnou nabidku od CEZu ktere neslo odolat.
Odpovědět
@jumpmans Chjo, Bohemia Energy ... té jsem se obloukem vyhnul, ale ona se ke mně stejně dostala tím, že nedávno koupila Amper Market.
Odpovědět
@jumplamans Jak se dostat k podobne nabidce?
Odpovědět
Určitě vyzkoušet kalkulátor na ERÚ. Poté, co ČEZ Prodej potichu v průběhu tohoto roku zdražil (což mi jako zákazníkovi neoznámil ani, dopisem, mailem nebo v jejich elektronické aplikaci ČEZ online, kterou používám), tak jsem se naštval, dal jsem svou spotřebu do tohoto kalkulátoru a při tarifu D57 mám úsporu 18% - a to jsem nevoili za každou cenu nejlevnějšího dodavatele, ale jednoho z těch větších . V obou případech byla/je smlouva bez fixace, tj.s 3-měsíční výpovědní lhůtou.
Odpovědět
Profilova fotka
@majk13 no mel jsem stesti. vypovidal jsem od nich jedno odberne misto - ze ho prevedu k fosfa a oni mi nabidli retencni nabidku - tak jsem rekl, ze ji prijmu jen pokud mi to nabidnou i na druhem miste - kde mam vyrazne vetsi spotrebu. Tenkrat jsem jeste nemel moznost jit ke skautum. Nabidli mi 915Kc za MWh v tarifu d57, coz bylo aktualne ze vsech dodavatelu nejniz. fixace na 2 roky. k tomu jsem si poridil CEZ kreditni kartu, takze jeste 2% vratka do vyuctovani - max 6000Kc za rok. v tehle kombinaci nema nikdo z alternativnich dodavatelu konkurenci - ani skauti. uvidime co bude za 2 roky, az retence skonci. @mp77 @viados - ono bohuzel nejake fuze se daji ocekavat. Hlavne u tech mensich. Fosfa je fajn, ze je to nezavisla fabrika, stejne tak centropol uz snad napravil smlouvy, MND taky nikdo asi nekoupi. Ale ty mali budou vznikat a zanikat asi porad. Jinak elektrina uz jde nahoru - zdrazuji vsichni - Fosfa loni, BE, Centropol, Energie CS, CEZ letos.... uvidime kdo dalsi zvedne ceny do konce roku. hadam ze EON ani innogy nezustanou pozadu.
Odpovědět
Ja jsem byl u Europe easy energy, byla na me prepsana smlouva u pronajmu a zvazoval jsem, ze az vyprsi, pudu jinam. Kdyz je koupila skupina Bohemia energy, nadsen jsem teda nebyl a myslel jsem, ze to pro me bude krok k odchodu. Nicmene jsem to nechtel hned vzdat a nechal jsem si schvalne nabidnout i produkty z jejich sorty. A nakonec jsem zustal, nebot mi nabidli vyhodny novy produkt. Myslim si, ze je to nakonec celkem stredni cesta. Ja nic zvlast neresim, ceny jsou v pohode a zakaznicky servis mi vyhovel. Kazdy se samozrejme dostane do ruznych situaci a kazdy clovek jiny nazor, ale ja si nemam co stezovat. Je videt, ze ceny ted celkem vzato stoupaj vsude a tak uvidime co bude za par let.
Odpovědět
Bohemia energy,maximální spokojenost.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud mate moznost tak skautska energie vychazi nejlepe
Odpovědět
Článek se načítá
Jak radí v jiných příspěvkách, tak skautska energie určitě, ČEZ E.ON klasika,ale tam je třeba si hlídat konec daného závazku a vždy si zavolat jakou dají cenu, jinak jim to vrátíte zpět, smlouvy se automaticky prolongují (prodlužují). Ale tak to je u každé smlouvy se závazkem. Jsou i společnosti, které Vám dají smlouvu na 2 roky, ale garanci ceny jen na rok, tak vždy si řádně vše přečíst. Zkusit můžete i MND, elektřina super, smlouva je na neurčito, u plynu je to zvážení, sice cenu hlídají za Vás, ale mění se vždy po 2 letech, smlouva na neurčito je, ale je tam pořád ale. Vyhnout se Bohemia Energy tj parazit a centropol energy taktéž. Na zvážení je LAMA i PRE tam je problém v tom, že se velmi těžko od nich odchází, ale pokud si poschováváte veškeré dokumenty co dostanete bude to v pohodě. NIKDY SI NIKOHO NEZVĚTE DOMU, JE TO JEN VERBEŽ CO VÁS OKRADE.Nedávejte nikomu vyúčtování a pokud ano tak zakryjte čísla EAN OPM a EIC KOD. A dal bych si pozor na AUKČNÍ kancelář, není to tak výhodné a hlavně jich je strašně moc a některé jsou neskutečné.
Odpovědět
@medunovi Innogy samozřejmě také, patří ke skupiny ČEZ, E.ON, které jsem zmiňoval.
Odpovědět
Profilova fotka
dobra volba z alternativnich poskytovatelu je jeste Fosfa - nedelaji problemy pri odchodu a jejich podminky jsou transparentni. obecne patri k tem levnejsim (bez zavazku)
Odpovědět
@jumpmans u Fosfa hrozí, že dopadne jako plno menších firem, nakonec budou Bohemka a tj opruz, ale jinak máte pravdu
Odpovědět
Profilova fotka
@medunovi vzhledem k tomu tr za fosfa stoji velka chemicka tak nepredpokladam ze by je BE koupila. Stejne tak asi neprodaji jen tu divizi. Elektrinu si i sami vyrabeji
Odpovědět
@jumpmans bohužel dnes není zaručena cena, když si produkt vyrábím, všechny společnosti daný produkt nakupují na burze. Proto, když Trump zase říkat To své bububu tak letí vše nahoru :D ale tj už jiná debata
Odpovědět
Su uz zname cenniky energii na rok 2019?
Odpovědět
@people u koho myslíte, většina dodavatelů je dává na internet online, ale je třeba znát určitý produkt, který je nastaven. Dodavatelé si z lidí dělají dobrej den, nabízí desítky produktů a každý má jinou cenu. A pak Vám pošlou vyúčtování a v tom se někdy vyznat je pro hodně lidí velmi těžké
Odpovědět
@people a třeba zemní plyn půjde nahoru letos a začátkem roku, je to na dodavatelích kdy to zvednou, ale zvednou. Na burze je plyn myslím nad 750 Kč za MWh tak je neudržitelné mít ceny pod 600 Kč za MWh což někdo i nabízí jako tzv retenční nabídku
Odpovědět
Ja s Bohemia Energy rozhodne zadnej problem nemam. Ale tak je mozny, ze mam stesti, nevim. Mam od Bohemky takovej ten klasickej produkt s cenikem od 1. zari 2018, tak si myslim, ze uz by se cenove zvedat nemel a jestli jo, tak uz jen opravdu malo... zafixovat jsem si bohuzel nenechaval. Ale furt jsou alternativci, tak budou snad vzdycky o neco levnejsi. Odchazet zatim nehodlam a pokud bych o tom nekdy uvazoval, tak v tom nevidim zadnej problem. Vim, kdy mi konci smlouva, to ze se prolonguje je normalni a nastavil jsem si do mobilu upozorneni na leta dopredu... takze mi prijde, ze kdyz si to clovek hlida, tak mu zadny pokuty nehrozej. Ty jsou hlavne z nedbalosti.
Odpovědět
@ajdam9 Ceny od 1.1.2019 zvedají, třeba produkt jubileum plus, ale uvidíte. Hlídejte si dobu konce smlouvy, ale vše si schovávejte, dodatky, smlouvu, ideál i vyúčtování, protože až jednou budete chtít odejít tak všechny dokumenty budou třeba, jinak neodejdete, nepustí Vás. A jak říkáte, ano máte štěstí, protože jinak to jsou potvory. V energetice pracuji tak informace mám.
Odpovědět
Ahoj, vybírám aktuálně. Nedělal si někdo průzkum dodavatelů? Co byste doporučili nebo co máte a s jakými podmínkami? Díky.
Odpovědět
@davex záleží zda chce smlouvu na neurčito či dobu určitou. Ceny letí nahoru tak štastný lov.
Odpovědět
Zaujaly mě ceníky Amper Market, který od druhé půlky roku 2018 patří pod Bohemia Energy. Pořád čtu o zdražování, ale ceny na rok 2019 oproti roku 2018 klesly. Koukám blbě (na webu mají ceníky 2018 i 2019), nebo je to fakt?
Odpovědět
@viados Bohemia energy to vůbec a Amper právě patří pod Bohemku tak platí totéž. Pracuji v energetice a společnost Bohemia je spíše parazit, ale každý ať vybírá dle sebe.
Odpovědět
@medunovi Já jsem přešel k Amper Marketu, když byl samostatnou firmou a spojení s BE mě spíše naštvalo, protože můj osobní názor na BE je asi podobný jako máte vy. Ale otázka zněla na ceny energie.
Odpovědět
@viados bohemia energy už má na rok 2019 a co se týká Jubileum plus tak u tarifu D01D,D25D,D45D VT 1529 NT 1529 měs. poplatek 79 Kč ceny bez DPH Garance VT 1465 NT 1352 a měs. poplatek 60 Kč ceny bez DPH a kdyby někdo chtěl plyn tak ten taky letí nahoru
Odpovědět
@medunovi A to je proti letošku nárůst, nebo pokles? O kolik procent? Ale nic, už jsem na to u AM asi přišel, je tam nárůst z 845/1285 na 998/1670 Kč u silové elektřiny v tarifu D26d. Nižší výsledek ve sloupci celková cena je možná chyba možná vychcanost BE s opominutím sloupce POZE1 a částky 495 Kč. Vše uvedeno bez DPH.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?