Jakou použít vrtačku pro vrtání děr na krabice při elektroinstalaci?

Profilova fotka
Potřeboval bych poradit, jakou použít vrtačku pro vrtání děr na krabice. Jestli je třeba nějaká speciální a případně jaká. Mám bosch 500 W, ale říkám si, že to asi nebude nejvhodnější volba.
Odpovědět
Profilova fotka
@sorakcz Stačí normální. Ale je rozdíl do jakého materiálu budeš vrtat. Např do porothermu se nedoporučuje příklep, protože popraská okolí díry. Ale na Ytong to je zase jeko do másla.. Já mám bosh sekací kombi kladivo myslím 650W a udělal jsem s tím na baráku skoro vše. Za 1700 si své odpracovalo. Myslím, že tvá vrtačka ti na krabice bude stačit, ale pokud pak budeš potřebovat ještě náročnější úkony, tak bych se možná po nějakém lepším stroji podíval.
Odpovědět
Profilova fotka
řekl bych také že stačí normální - mám zbiječku z marketu - ale ted jsem si koupil makitu HR 2470 na dodělání všeho v domě asi za 3500 a super. jinak doporučuji tuto korunku od xt line http://eshop.melichar.cz/Korunkovy-vr... koupil jsem si jinou a zlomil ohnul se vrták a nemohl jsem sehnat podobný - tj. nakonec za 100 kč sehnal je tam nějaký mezityp - kdežto u tohoto xtline - stojí náhradní vnitřek 59 kč a je vystaráno - dle mě je to lépe řešené - tak nevím 80 dír jsem udělal jako lusk -)))
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc, zkusim to dneska s ní a uvidím. Mám právě porotherm.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám heluz family a normálně s příklepem to šlo v pohodě krabičky mám nějaké 68 - jsou super, nechají se do sebe zacvákat třeba na dvoj až pěti zásuvky co jsem dělal atd. ted nevím ty rozměry krabiček atd - nejsem na stavbě ale elektřikář chtěl abych koupil korunku skoro stejně velkou jak krabička - ne o moc větší - je víc druhů - zbytečně pak sádrování atd. rozměry ti ted neřeknu
Odpovědět
Profilova fotka
mam tyto krabičky http://shop.elektro-sychra.cz/instala... jsou tam vidět maliko i ty drážky jak se dávají vedle sebe, když jich chceš třeba 5 vedle sebe - mají je asi v každém velkoobchodě průměr tady píšou 74 mm - takže mám korunku asi 80 mm -)))
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem si nakonec pujcil od tchána kango a jen na otáčky bez příklepu je to vpohodě Jinak korunku mám o něco větší. Elektrikář mi říkal, že to je lepší kvůli tomu, že ta díry nikdy není úplně přesně a ta krabice se pak dá alespoň posunout kam člověk potřebuje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?