Vzduchotěsnost a kabely na stěně, je to takhle možné provést?

Dobrý den svépomocníci, momentálně jsem před vyhotovením strojních sádrových omítek. Mám rozvody vody, odpady a nataženou elektriku. Bohužel jsme se s elektrikářem nepochopili. Jde mi o vzduchotěsnost domu. Dráty mám v plastových pascích přikotveny na rozhraní věnce a cihel na obvodovou zeď. V plánu bylo relflexní parozábranu nalepit na zed tmelem a ještě přelepit omítatelnou airstop páskou flex. Elektrikář byl rychlejší než já. Teď přemýšlím, zda svazky vytahat ze zdi. Parozábranu nalepit na zdivo a pak svazky znova nakotvit přes butylkaučukový tmel a airstop pásku do zdiva či věnce. Včera mě však napadlo řešení, kter by ohlo být proveditelné. Koupil bych širší airstop pásku a celý svazek kabelů bych přelepi airstop páskou tak, aby omítka začínala až pod svazkem kabelů. Je možné to takhle provést, aby to fungovalo?
Odpovědět
Moc nevěřím tomu že se Vám povede přelepit svazek tak, aby to bylo opravdu vzduchotěsné... Myslím si že sundat svazek ze zdi bude jednodušší a i lepší řešení. Když plastové pásky šikovně přestřihnete u zámku, tak na něj pak můžete napojit další pásek a ten původní použít jako kotvení.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. určitě dělat parozábranu před omítkou? přijde mi že se prostě musí poničit.
Odpovědět
jonnyj: premyslim, jak by se mohla parozabrana ponicit?
Odpovědět
@requied Zitra vyzkousim, jak to pujde. Snad to nebude tak hrozny, jak si to predstavuji.
Odpovědět
Podle mě má jonnyj pravdu, osobně budu dělat parozabranu až po omitkach. Ale už to takhle je. Asi nejschudnejsi řešení, vyvěsit kabely a dolepit parozabranu. Ale všechny tyhle viceprace jsou na ho*no. Nechápu u řemeslníků, určitě nedělají v prvním domě, tak když vidím nedolepenou parozabranu, tak zavolám a domluvím se. Pak to takhle dopadá, je to škoda. Jinak z fotek hezká čistá práce.
Odpovědět
@nalim15 podle mě to půjde ještě hůř než si představujete :) Jinak jak máte parozábranu přidělanou na ten rošt?
Odpovědět
@requied sponky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?