Zaházení drážek po vodařovi a elektro instalaci.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jaký způsob je podle váš nejlepší k vyplnění drážek a vodních trubek. Mám cihlu Porotherm, elektrikáři nedrážkovali, ale sekali někde to mají pěkné a někde jsou vetší díry. Je ideální to zaházet zdící maltou? V případě bude vadit, když bude malta z cihly vyčnívat cca 4mm, když stejně na to půjde omítka cca 1,5cm která to ve finále stejně schová? Děkuji všem za rady. 🤔
Odpovědět
Pokud budete mít stříkané omítky, tak bych nic nezahazoval. Já se domluvil s lidmi co mi dělali omítky a oni si to pěkně zaházeli, vlastně se nabídli sami.
Odpovědět
Za me zahazet zdici maltou, ac to neni potreba pri strojnim omitani, ale....me se to osvedcilo pri vrtani ruznych vychytavek na zed, jako TV, obrazy, policky apod. ono, kdyz uz mate omitku, tak se tezko vzpomina, kudy sli jednotlive drazky a kdyz si manzelka zrovna vzpomene, ze sem chce policku a ona vychazi nekde okolo zasuvek, tak pouze hadate, zda navrtate drat 😄. Vlastni zkusenost. Kdyz pouzijete zdici maltu nebo za me lepsi betonovou mazaninu, tak poznate, ze se tim neprovrtate a ze jste na dratu. 😄...je to takova pasivni ochrana.
Odpovědět
Ano bude to strojní omítání, takže teoreticky už je to na mě, pokud se s tím budu chtít drbat, asi zaházím tím pádem ty vetší díry a nebudu to zahlazovat celou tu drážku. A to že vyčuhuje od cihly trochu malty nebude vadit asi ne, když stejně půjde tlustější část omítky, pod kterou se ta malta schová.
Odpovědět
@peterick Asi tak....jinak nevím zda máte již naceněnou sádrovou omítku, ale počítejte s vyšší spotřebou a tím i cenou. Je hezké, že Vám napočítají za omítku (plácnu) 200tis.ale mají to spočítané kupříkladu na 15mm. Příklad: nabízená cena za 400m2 bude 200tis. při tlošťce materiálu 15mm. Jenže většína si pak dopočíta nadspotřebu a ta je téměř vždy. Ty drážky a výčnělky a nerovnosti udělají na ploše dost, takže pak rozdělají další půl palety nebo paletu sády a tím pádem třeba dalších 6-10tis.. To jen tak pro info. Tedy pokud nebudete mít cenu fixní třeba 200tis./400m2 bez tlošťky. 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?