Záložní zdroj (elektrocentrála)

Dobrý den,chtěl jsem se vás zeptat jestli někdo nemá zkušenosti se záložním zdrojem. Nový baráček by měl být komplet na elektřinu, při jakémkoliv výpadku bych si chtěl pořídit elektrocentrálu,ale ted nastává otázka jakou a kam jí zapojit, abych dostával elektřinu do baráčku. Děkuji za jakékoliv info možná to je hloupost, ale to zjistíme až mi někdo odepíše. ;-)
Odpovědět
@pepa75 To samé jsem řešil taky. Při stavbě si zatím stačí připravit kabel z rozvaděče někam ven, kde bude elektrocentrala a odpovídajícího průřezu. Já mám u zadního vchodu technickou místnost, kde mám podružný rozvadeč pro tepelné čerpadlo. Tam mám dotažený kabel pro budoucí zapojeni elektrocentraly. Takže budu zálohovat jen vytápění a TUV + bude vytažená zásuvka pro lednici a 1 nebo 2 zásuvky volně. Základní a důležité je mít v zapojeni mezi elektrocentralou a rozvody přepínač fází. Jinak tohle vše řeší elektro projekt, svépomocí jen pod dohledem elektrikáře.
Odpovědět
Přepínač síti je přesný název. Chrání situace, aby se oddělilo napětí ze sítě a z elektrocentrály a nedošlo k jejich současnému připojení.
Odpovědět
Díky moc za inspiraci, dnes mi dokonce někdo v práci vnuknul nápad na voltaický panel napojený na nějakou baterii a brát energii z té baterie. Jestli zjistím bližší info ohledně toho voltaického napájení na tu baterii dám sem info. Jinak ještě jednou děkuji za dobrý nápad. Zjistím pořizovací finanční nákladnost a pak se rozhodnu a možná někdo přidá ještě špetku nápadu.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?