Záložní zdroje, vaše rady a zkušenosti

Ahoj, chtěl bych se vás tu zeptat na problematiku záložních zdrojů a prosím o vaše zkušenosti. V domě budu mít vytápění elektrokotlem a k tomu krbová kamna s výměníkem. Je mi jasné, že potřebuju záložní zdroj na oběhové čerpadlo. Máte tyto zdroje s extrerním zdrojem energie nebo jaké vůbec používáte a můžete doporučit? A druhá věc se týká také zdroje, ke kterému nevím vůbec nic. Chtěl bych záložní zdroj na pohon elektrozařízení v domě, např. konvice, nabíjení telefonů apod. Pokud má člověk doma malé dítě, pak něco takového potřebuje. Je mi jasné, že tím neposvítím, ale na to nejnutnější to třeba je. Díky za vaše cenné rady a zkušenosti. Ahoj, ahoj.
Odpovědět
Profilova fotka
@wendhelin obehova cerpadla mame od jablotronu. Jsou na 12v, vcetne jejich ridici jednotky, ktera v sobe obsahuje 18Ah baterku a bez proudu mam vyzkouseno ze vydrzi 30h. Na ostatni bys potreboval elektrocentralu a mit pripraveny okruhy a rozvadec tak, aby se to dalo prepnout. Idealne poresit zakladni technologie v dome - nabijeni tlf, internet, obcas nekde zalozni svetlo, pokud mas el rolety nebo zaluzie tak ty. To je docela dulezite, ja mam zaluzie a ty se daj v nouzi vytahnout a podeprit prknem, ale rolety nevytahnes. A byt treba dva dny potme je docela na bednu... Na rychlovarnou konvici zapomen, pokud nechces elektrocentralu za 30tis. Obycejny dvouplotynkovy plynovy varic udela lepsi sluzbu.
Odpovědět
@jumpmans Ahoj a díky. Nemáš přesný typ toho jablotronu někde po ruce. Koukl bych na něj. Ta plynová bomba bude asi nutnost, to máš pravdu. Rolety naštěstí nemám. Co myslíš tím nabíjením tlf?
Odpovědět
Nám když vypadne el., tak jako topení krbová kamna a na vaření plynový malý vařič co používáme na outdoor výlety
Odpovědět
Profilova fotka
@wendhelin jablotron cp-201p a ridici jednotka cp-201m. Nabijeni tlf - abys mel aspon jednu zasuvku zalohovanou at muzes dobit mobil :-) Ja to zatim resim 16Ah powerbankou ktera mi iphone nabije 3-4x.
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro pokud jsou kamna teplovzdusna tak v poho. Ale @wendhelin planuje teplovodni vymenik a tam je cerpadlo nutnost
Odpovědět
@jumpmans Přesně tak. Bez toho bych mohl kupovat nový okna a dveře :-)
Odpovědět
@jumpmans Díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Samozdřejmě jde zálohovat celý dům .Já mám baterku ,která postačí na dva až tři dny provozu.A to komplet .Indukční deska ,trouba ,pračka,sušička.Prostě vše a to jede vše i současně.Počítej ale z baterii kolem 40 kWh.Nejlépe Lifepo4.Cenu ale počítej kolem 700 tis Kč a ještě střídače.
Odpovědět
Profilova fotka
@dreambox Ty bláho tak to je pořádná darda za cenu baterky. Mě by zajímalo jak je taková baterie velká a kde jí skladujete, případně jak jinak to máte vyřešeno. Máte třeba odkaz na nějakou baterii?
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsme meli v planu krbovou vlozku s vymenikem, ale nakonec jsme od toho upustili a koupime jen normalni bez vymeniku, presne prave proto, abychom si i bez el. zatopili. Zadny jiny zdroj neplanujeme, koupime si plynovej varic, kdyz bude ouvej a jinak budem spolehat na to, ze CEZ bude pracovat rychle a efektivne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mr_falko tak zalezi kde jste, u nas jsou delsi vypadky 2-3krat do roka, nejdelsi byl zatim 30hodin...
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans u Berouna, vcera vypadek u nas cca 3h, takze to slo. Koupali jsme se pri svickach a hlady jsme neumreli... :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@brick24 je to baterie složená s článků.Velikost je 2x1 m tady je foto té mojí baterie http://forum.mypower.cz/viewtopic.php... tady taky seženete veškeré informace.Samozdřejmě to můžete provozovat i bez fotovoltaických panelů.Pouze jako záložní zdroj
Odpovědět
Jako záložní zdroj pro oběhové čerpadlo kamen používám tento typ UPS. APC Back-UPS ES 700
Odpovědět
Všem díky za reakce, ale mega do baterek dávat nebudu :-D
Odpovědět
@wendhelin taky jsme včera měli diskuzi o el.v domě. Máme el.podlahové topení, indukční desku, vodu taháme čerpadlem, takže když vypnou proud a to teď během 2 měsíců 2 x plánovaně na 8 ho a jeden neplánovaný výpadek na cca 4 hod, tak jsme vyřízený. To byl právě důvod, že krbová vložka je bez výměníku a čerpadel - alespoň si můžeme zatopit. Kromě zimy máme na zahradě zásobníky na vodu, takže umýt ruce nebo zalít záchod se dá, když není příliš zima. Spíše mám obavy co to dělá se spotřebičema, když se to třeba čez snaží nahodit a proud chvíli jde a chvíli ne - máte někdo zkušenosti s nějakýma chráničema?
Odpovědět
@dawerius Čerpadlu to nevadí? Z toho asi bude poměrně hranatej sinus, nebo se pletu? ;-)
Odpovědět
@mr_falko no vidíš, já také bydlím v Králováku a proud mi teď nešel 24 hodin :-( když nejde proud, tak mi ani neteče do kopce voda.
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname konecne nejakej soused :-) To je nemily, chapu, ze to je na pikacu...priste se ozvi, azyl mame :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka Určitě máte v rozvaděči chránič přepětí.Ten to ochrání.
Odpovědět
Profilova fotka
@dreambox samotna prepetovs ochrana je nekolikastupnova. Aby byla ucinna musi byt vsechny stupne vcetne zasuvek
Odpovědět
@viados čerpadlo s tím nemá problém. Normálně běží.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans jakou mají životnost ty baterky v řídící jednotce?
Odpovědět
Profilova fotka
@mat11 jsou tam standardní baterie do záložních zdrojů, takže asi 5 let. Já je mám 3 roky a zatím jsou v pořádku.
Odpovědět
Děkuji všem za příspěvky a jsem rád, že jste se každý zapojili svým komentářem. Hezký den všem :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
ja tohle resim pres tuhle fajnovou powerbanku, pro pripad vypadku vydrzi dodavat stavu nejakych 16 hodin, takze za me parada... https://www.alfapower.cz/power-banky/...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?