Akrylová fasáda na dřevostavbu - jaký máte názor?

Profilova fotka
Prosím o info, nemá někdo zkušenosti s akrylovou fasádou na dřevostavbě? Dostali jsme 15 kýblů, ale manžel se bojí ji dát na dům, že by popraskala. Je fakt, že už teď jde vidět uvnitř, jak dům pracuje, ale v případě trhlinek, jde akryl opravit? Díky za všechny postřehy, informace a názory.
Odpovědět
Profilova fotka
na dřevostavbu určite akrylátovou omítku ne. je to, jako by jste dům obalili neprodyšnou PVC folii. raději prodejte a kupte silikátovou nebo silikonovou omítku, určenou na tento typ staveb. kvalitní omítky mohu doporučit třeba od výrobce kabefarben.
Odpovědět
Profilova fotka
tak tedy nevím, dům mi stavěla firma, ale já mám akrylátovou fasádní omítku Primalex, nikde žádná prasklina atd. jen názor, netvrdím, že to bylo správně, ale žádnou neplechu to nedělá :-) a bydlím již 3 roky.
Odpovědět
Profilova fotka
většinou prvních 5let je vždy v pohodě, nic pouhým okem nepoznáte, ale ve stěnách, v zateplovacím systému se tvoří pára, která nemůže procházet ven. Praskliny se projevují, pokud je špatně provedena realiazace zateplovacího systému.
Odpovědět
Profilova fotka
@bs_market @jarunkap my ji nakonec na domě máme, chlapi to udělali o víkendu. Pokud se tvoří pára,tak by přes polystyren 16cm a lepidlo stejně neprošla nebo ano?Uvnitř stěny je parozábrana. No, uvidíme.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží,kde je přesně rosny bod navrzeny. Ale pokud mate polystyren na drevostavbe, tak je jedno, jaká je omítka...vlhkost bude kondenzovat mezi stenou a prilepenym polystyrenem. To bude fungovat cca 7-10 let, pak se vytvoří v teto vrstvě plísně. Vy je neuvidite, ale mohou ovlivnit negativně klima v interiéru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?