Bydleni pred kolaudaci

Je tady nekdo , kdo bydlel uz pred kolaudaci ? Premyslime , ze bychom se nastehovali už pred , kdyby chybela jen udelat venkovni fasada .
Odpovědět
Švagr tak bydlí už 2 roky a nikdo to neřeší. Teď už se prý na kolaudace nechodí dívat na stavbu jako dřív. Oni ještě dodělávají garáž jinak mají dům komplet za ty 2 možná už i 3 roky.
Odpovědět
Profilova fotka
@kenhany my to tak zřejmě taky budeme muset udělat... pevně doufám, že to lze
Odpovědět
bydleli jsme tři měsíce před kolaudací, fasádu máme v lepidle, paní ze SÚ jen při odchodu prohodila, jestli víme, že jsme zatím neměli stavbu užívat, dělá to tak spousta lidí a snad to zatím úřady nehrotí
Odpovědět
Profilova fotka
To nechápu, proč by někdo nemohl bydlet v domě před kolaudací. My jsme v domě asi 8 měsíců a teprve teď proběhla kolaudace (z SÚ tady byl cca 10 minut, nic nechtěl vidět a šel) a většina lidí, co staví kolem nás to tak taky dělá. V domě bydlí a kolaudaci ještě vůbec nemají..
Odpovědět
Taky budem bydlet v nezkouladovanem dome.Mame s tim zkusenosti,ze to neni problem.
Odpovědět
Dokud nemate potvrzeni o dokonceni stavby (drive se delala kolaudace), vetsinou nemate moznost ziskani cisla popisneho, nemate prihlasenou popelnici, stavba neni zapsana v RUIANu, takze nejste v registru IZS, pripadna pojistna udalost taky neni posuzovana pro obytnou stavbu. Samozrejme, ze pokud vas nekdo neuda, tak se to resit nebude (hlidate prece rozestaveny dum pred zlodeji), ale ty vyse zminene veci jsou na zvazeni, pokud je pro vas neco z toho komplikaci. Pokud mate fasadu alespon v lepidle (bez finalni "barvy"), a ostatni uz je hotove, pak vam dokonceni potvrdi.
Odpovědět
Žádala jsem o předčasné užívání stavby,tuším,že jinak nešel přihlásit trvalý pobyt. Na úřadě byla paní v šoku, že jsme za její kariéru první...
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin co se týče pojistky, tak od doby, co jsme se nastěhovali jsem ji převedla na trvale užívanou domácnost, takže pojistka jakýkoli případný problém pokryje a popelnici jsme taky bez problémů dostali i bez čísla popisného.
Odpovědět
Profilova fotka
Nastěhovali jsme se 30.8. neměli jsme fasádu, vnitřní dveře. Čekali jsme na zaměření domu na katastr. Jakmile to bylo podano, zašli jsme na stavební úřad. Museli jsme sepsat dobrozdání že je vše postaveno podle stavebního rozhodnutí. Pak jsme šli na obecní úřad. Dne 9.11. nám udělili číslo popisné. Zaplatili jsme odpady a koupili popelnici.
Odpovědět
@petta33 U nas se popelnice plati za dum, takze ji bez c.p. neni jak prihlasit. Ale pokud je to u vas jine, nezbyva @kenhany nez si zjistit moznosti u nich. Vase varianta je lepsi 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?