Dekorativní obložení fasády na domě - v jakých místech?

Zdravím! Moc nám líbí obložení fasády dekorativnám kamenem. Bohužel vůbec nevíme na jaké místo, část tento kámen dát. Nemáme žádné sloupy, ani vystrčené zdi, tam kde to nejvíce vynikne. Asi obložíme balkón a okolo vchodových dveří, ale jelikož je máme zapuštěné, tak to tam asi vidět stejně moc nebude. Kam byste to ještě dali? Díky za radu, fotku domu přikládám! ;-)
Odpovědět
Co takhle?? :-)
Odpovědět
@ijanka.k Já osobně bych to ničím neobkládala, vzhledem k tomu, že máte zasunutý balkón. Když už, tak bych jen zvýraznila vchodové dveře a garáž.
Odpovědět
To jsem zrovna nechtěla číst. :-D Ale díky za názor.
Odpovědět
Nikdo mi neporadí? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ijanka.k A jaký druh/barvu dekorativního kamene máte vybraný?;-)
Odpovědět
@jahooodka Díky. ;-) Mysleli jsme něco do šediva, něco podobného tomuto: http://www.kamennafasadu.cz/umely-kam... a zbytek fasády bílý. Spíš jak to rozmístit, třeba ten pruh s balkónem, nebo jen ten pruh bez balkónu + kus garáže nebo druhé strany.
Odpovědět
tak to ja bych ho tam dala, miluju kamenn obklad na fasade, dejte ho kolem dveri do vysky balkonu az po levy konec vcetne maleho okynka.. dala bych to jednoduse takto, bude to pusobit velmi teplym dojmem bude tomoc hezke....
Odpovědět
@adec Takže myslíš, spíš vodorovný pruh než svislý? On asi ten balkón by nemusel být obložený... Každopádně to chcem, moc se nám to líbí. :-D
Odpovědět
Nebo tak?
Odpovědět
levou stranu od dveri az po konec domu a tu pravou celou ne jen tak do pulky k tomu oknu...to budfe moc hezke...
Odpovědět
??
Odpovědět
Profilova fotka
@ijanka.k mě se líbí úplně ta první varianta, je taková decentní.
Odpovědět
Článek se načítá
Tak jsme se rozhodli nejspíš pro tuto variantu! ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Prosím o radu. Máme venkovního psa, 50 kg telátko, který se nám opírá o omítku okolo vchodových dveří. Omítka je bílá, po opření psa úplně černá. Chceme na fasádu namontovat nějaký obklad, ale omítku zachovat chceme, takže obklad by zakryl omítku. Máte zkušenosti? Jaký materiál/výrobek máte vyzkoušený? Děkujeme za radu.
Odpovědět
Mě se ta poslední varianta líbí nejvíc ;-)
Odpovědět
Doporucuji licove cihly( pasky). Je jich nepreberne mnozstvi a z hlediska estetickeho s nimi nic nezkazite( no zkazit se da vsechno :-) ). Nez zkouset nejakou imitaci kamene, ktera ve finale nemusi dopadnout dobre. S licovkami muzete i vzhledove docela nepovedeny dum celkem dost spravit.
Odpovědět
líbí se mi taky ten samostatný svislý pruh na poslední fotce máme na fasádě teda víc solární panely než kámen, ale třeba ti to pomůže pro inspiraci http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/k...
Odpovědět
kámen je na fasádu krásný a k vám se to hodí, jen se mi víc líbí přírodní než ty umělé zamilovala jsem se do toho v Irsku když jsme tam byli na svatební cestě před sedmi lety, hodně nových domů tam mělo právě takhle na částech fasády kámen a vypadalo to super!
Odpovědět
@bookernp kde se dají sehnat a jaká je cena?
Odpovědět
@sweetstorm cena je dost ruzna od cca 200 az po cca 2000/m. A sezenes je napr. zde - klinkercentrum.cz, brickland.cz
Odpovědět
Obnovuji toto moje téma, jelikož už je hodně aktuální. ;-)
Odpovědět
Jen jestli ten kámen neklapne a budu vybírat mezi dvěma odstíny šedivé, tak jak to nakombinovat? Co takto? Bohužel jsem v programu malování nechytla tu správnou šedou, vypadá jak bílá a tmavší šedá mi zas nepřekryla barvu z obrázku, ale tak nějak udělat pruh, co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko moji rodiče jednou kvůli vlčákovi obložili celou patu domu kolem dokola cca do 60cm takovými drobnými černobílými oblázky, vypadá to moc hezky... ale v dnešní době už je více dekorativních možností, než jen oblázky ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?