Drevena fasada

Dobry den, mam dotaz ohledne drevene fasady z modrinu. Jako zaklad pro prichyceni fasadnich lati pouziju rost. Nejaky napad jak rost upevnit ke stene, kdyz mam zatepleni 20 cm polystyren na ytongu?
Odpovědět
To zatepleni uz mate hotove? My jsme pred zateplenim rozmysleli, co je potreba kotvit a pripravili zavitove tyce na chemickou kotvu. Dum ma obvodove steny z plynosilikatu, ytongu a plne cihly (smeska, protoze vznikly pristavby a nastavby). Jako izolant mame 15 cm vaty.
Odpovědět
ano, zatepleni jiz je i s lepidlem
Odpovědět
Pokud se vám jedná o tepelné mosty, použijte 30cm kotvy s přerušením tepelného mostu. Fischer thermax 10/220, nebo něco podobného, skoro každý výrobce na to má řešení. Jenom bude potřeba spočítat nějaké počty kotev na metr čtvereční, podle toho kolik ta fasáda bude vážit. Suché dřevo má cca 550kg / m3, ale počítejte minimálně 100% rezervu. 2cm tlustý obklad bude vážit asi 11kg / m2, s rezervou potřebujete únosnost asi 20kg. Ve finále to bude jen pár kotev na metr, ale aspoň orientačne by se to spočítat mělo. Problém bude dělat těch 20cm odstupu, budete muset ten nosný rám hodně nafest utáhnout do toho EPS, aby se kotvy časem neohýbaly, i když to bude 10mm hovádko. Jestli vás tepelné mosty netrápí, pak klasická šroubovice na chemickou kotvu. Opět nafest dotáhnout, aby nosný rám neměl tendenci ohýbat kotvy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?