Fasáda na garáži tmavší nebo světlejší než na zbytku domu

Chtěla bych udělat fasádu na garáži barevně tmavší než na zbytku domu, tón v tónu. Chtěla bych garáž opticky "potlačit" a zbytek domu zvýraznit, máte to také někdo na domečku? Ať už světlejší, nebo tmavší garáž to je jedno. Kdysi jsem občas na nějakou fotku narazila, ale teď nikde nic :-( Budu ráda pokud se někdo najde :-) Děkuji!
Odpovědět
1
2
Ještě bych chtěla upřesnit, že se mi jedna o případ, kdy garáž je přímo součást domu :-)
Odpovědět
@katty.w já to chci barevně také oddělit, zatím fasádu ještě nemáme, ale v plánu to mám.
Odpovědět
@lucinkafr Tak snad nám tady někdo přispěje do diskuze se svým názorem a hlavně s inspirací :-)
Odpovědět
@katty.w já si dělala nějaké návrhy a líbila se mi tmavší garáž
Odpovědět
Taky mám v plánu nepatrně tmavší garáž, nakonec tam asi bude i jiná barva dveří a garáž.vrat než na domě.
Odpovědět
No... ale zatím nám tady nikdo - kdo by to takhle měl, do diskuze nepřispěl :-) @lucinkafr Můžu se zeptat v jakém programu sis dělala návrhy? Střechu máme hnědou, dveře a okna zlatý dub, omítku bych dala nějakou smetanovou, bílé kafe a kolem oken šambrány ve tmavší hnědé a zrovna v této tmavší hnědé bych doladila i tu garáž...
Odpovědět
@katty.w maj to teda zrovna dva sousedi, ale fotit jim to radši nebudu :-D Nevypadá to špatně, je to jakoby oddělené a přitom jen o odstín, takže takové ucelené Taky jí chcem jinej odstín ale spíš jí obložíme zpředu tím "kamenným" obkladem
Odpovědět
@katty.w já jsem si hrála jen v obyčejném malování, ale jedna holčina mi pak dělala nějaké návrhy v lepším programu. Také máme okna zlatý dub, fasádu chceme hodně světle šedivou nebo takovou "špinavou bílou", prostě došeda. Šambrány by se mi líbily také, ale o těch musíme ještě hodně popřemýšlet vzhledem k velké členitosti oken a balkonovek. Pokud budeš chtít, můžu ti na chvíli odemknout album :-)
Odpovědět
@jarkalada To chápu, že to fotit nebudeš ;-) A garáže mají ti sousedi tmavší, nebo světlejší? Teď mi psala jedna paní, že dle jejího názoru - pokud chci garáž potlačit - by měl být odstít bledší, pokud zvýraznit - sytější. Já si doteď myslela, že to je naopak :-. Tak jak to tedy je? Pokud chci něco "potlačit" měla bych to ztmavit, nebo ne?
Odpovědět
@lucinkafr Budu moc ráda, já mám taky soukromé album jen pro přátele :-), tak pokud bys chtěla zahrnu Tě mezi ně ;-) My zatím stavíme, takže na omítku je ještě času dost, ale raději si to chci dát v hlavě do pořádku už dřív a ne pak nahonem něco řešit a unáhlit se. Přece jen na ten barák se budu pak koukat každý den a nerada bych udělala nějakou chybu co se barevnosti týče.
Odpovědět
@katty.w přijde mi, že většinou je garáž světlejší...ale nejlepší možná budeš mít poradit se s projektantem, který vám dělal dům, nebo nějakým dobrým architektem...
Odpovědět
@bayt Zatím jsem se setkala s tím, že architekt/projektant měl jinou představu než my. Ráda bych viděla právě najaké fotky barevně rozlišených domů abych si udělala vlastní představu jak to budu chtít. :-) Obdivuju ty co si nechají architekterm navrhnout celý byt nebo dům aniž by do toho zasahovali, např. v pořadu Jak se staví sen. Do toho bych nešla. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@katty.w No to já taky ne, měním všechno do poslední chvíle :-)
Odpovědět
Tady je třeba kombinace trochu jiná.......a řekla bych, že tady opravdu to co je světlé je méně výrazné.
Odpovědět
Máš pravdu, ale nedělá to právě ten velký kontrast? ... bude tomu tak i v případě "tón v tónu"?
Odpovědět
@katty.w tak jasně, pokud se vám jeho návrhy nelíbily, zkuste popřemýšlet sami...ale myslím, že odborník má víc zkušeností (viz ta světlá barva, která je méně výrazná). Možná zkuste tedy oslovit jiného projektanta. Za mě bych dala garáž světlejší - ale to je tím, že mám tendenci garáž spíš potlačit
Odpovědět
My dáme garáž tmavší, nevím jak se zvýrazněním, ale tak jako tak to dům rozdělí a opticky zmenší, což jsme chtěli, já to brala spíš tak, že garáž bude přímo u příjezdové cesty, kde jezdí auta, popeláři, atd. tak se bude i víc špinit, proto tmavší. Sousedi to mají úplně tón v tónu, meruňkovou světlejší na domě a tmavší tak o 2 odstíny na garáži a vypadá to hezky. Garáž bude ta hnědá co je na římse/podbití domu:
Odpovědět
Profilova fotka
Slečny, ženy, mladé paní, vložím se do vaší diskuse, protože to samé budeme řešit také my ještě letos. V obytné části máme okna euro_dřevěná mahagonová (sedlová střecha), v technické, zakousnuté části do obytné, plochá střecha s antracitovými okny. Tu technickou máme v plánu světle šedivou a k těm mahagonovým oknům stále v představách vidím olivově zelenou, ale v reálu ji stále nemůžu najít. Vchodové dveře a garážová vrata jsou (i když zatím garážová ještě na skladě neosazená) antracitově šedá. Reálné fotky, o které jste tady stály, tedy nemám, ale mám stejné dilema jako vy.
Odpovědět
@kremrolka01 A Ti sousedi - s tou meruňkovou tmavší na garáži... máš pocit, že ji zvýraznili, nebo potlačili? Jak to vypadá dle Tvého úsudku?
Odpovědět
@katty.w já bych řekla, že bude asi i dost záležet na osobním vnímání barev. A na celkovém rozložení domu, jak je ten první obrázek od vaveva, tak tam je světlá potlačená proto, že je v pozadí a je v menšině. Pokud by ty barvy byly naopak, tak řekneme, že je potlačená tmavá. Třeba v našem případě mám pocit, že ať garáž uděláme světlejší či tmavší, proti velké stavbě v pozadí, což je čistě dům, bude pořád menší, a proto bude podle mě pokaždé působit utlumeně, nebo teda doufám.
Odpovědět
Vizuálně mi připadá,že by obývací část měla být světlá v kontrastu k oknům a garáž tmavší,hodně záleží na té tmavé o kolik bude tmavší,než světlá.
Odpovědět
@katty.w no já bych osobně řekla, že je garáž potlačená tím tmavším odstínem, že to světlé vystoupí, ale fakt souhlas s @lucinkafr že záleží na rozložení domu, na jak velké ploše ta tmavší plocha bude a na osobním vnímání já třeba nad tím vůbec neuvažovala a nějak od začátku bylo jasno, že garáž bude ta tmavší, asi i podvědomě s tím kontrastem s okny jak píše @maitland
Odpovědět
@kremrolka01 mně právě také automaticky napadlo dát tmavší odstín rovnou na garáž :-) Asi instinkt :-D
Odpovědět
@kremrolka01 Já myslím že jste udělali dobře s tou tmavší garáží, budete to mít takhle hezké. My máme maličkou garáž, vznikla jen prodloužením střechy na severní straně, takže i omítky není moc. Manželovi by se líbil dům v jedné barvě, já bych tu garáž ale chtěla potlačit a instinktivně bude určitě tmavší. :-)
Odpovědět
Tak jsem se o něco pokusila =-) , zajímal by mě váš názor, která barevná kombinace vám příjde lepší? S tmavší garáží, nebo celý dům ve stejné barvě? :-) Není to úplně dodělané, barvy přibližné, ale jde mi o to, zda udělat kontrast nebo ne. ;-)
Odpovědět
@katty.w za mě barva jednotná...
Odpovědět
@katty.w mně se líbí ta druhá
Odpovědět
Profilova fotka
za me taky to druhe
Odpovědět
@bayt @lucinkafr @pindruzka Děkuju za názor :-) Včera jsme byli na procházce a šli jsme okolo baráčku, meruňkového s garáží o ton tmavší a vypadalo to moc hezky. Normálně bych na to nějak nebrala zřetel, protože to vypadalo přirozeně, ale protože se tady o tom bavíme, tak jsem se na to zaměřila.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@kremrolka01 Můžu se prosím zeptat na odstín fasády z fotky? Hledáme, vybíráme - v pátek to musíme rozseknout :-). Děkuji
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?