Fenolická pěna

Zdravím vás chci se zeptat jestli jste nahrazovali fenolickou pěnu mám ji psanou přes věnec je to šíleně drahý co třeba tvrzeny polystyren?
Odpovědět
Nepíšete nic o tloušťce ani typu ostatního zateplení, zdiva pod tím, ani druhu domu, takže se nedá nic než divoce spekulovat. Na takový dotaz asi nikdo neodpoví. Fenolická pěna, stejně jako PIR, má extrémní hodnotu tepelného odporu a možná chce projektant potlačit častý tepelný most v oblasti věnce. Váš dotaz ale zodpovědět nelze.
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkajn mrkněte na bazar já ji sice sehnal přes známé ale dál jsem ji tam taky spolu s vencovkou která má eps na sobě a spolu s PIR izolaci tl. 60 mm jsem docílil skoro totožné ho tepelného odporu jako stěna z yq550. Na tom bych nešetřil.
Odpovědět
se omlouvám izolant je 160mm a fenolická taky
Odpovědět
@jirkajn 16cm je celkem dost, zkoušel jste to konzultovat s projektantem, proč tam má takovou izolaci navíc? Chápal bych to například u zdiva s vysokým tepelným odporem a jen tenkou izolací, ale to asi nebude tento případ. 16cm PIR je skutečně pekelně drahá sranda, zkuste se poradit přímo s ním, jestli se tady nejde s kanónem na vrabce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?