Jak sladit barvu fasády, oken a střechy ?

Ahoj, pomalu musíme vybírat nějaké barevné řešení střechy (hliníková falcovaná), oken (hliník v exteriéri) a fasády (silikonová od výrobce JUB) no a tak nějak nám nikdo není schopen pomoct nebo poradit, a zrovna třeba do bílé fasády jít nechci. Ano máme u sebe nějaké vzorníky ale holt jsme nerozhodní a fakt by se nám hodil nezávislý názor - jak jste to řešili vy, konzultovali jste sladění exteriéru s někým a když ano tak s kým prosím ? Náš projektant na toto moc není, spíš na technické věci, což respektuji.
Odpovědět
@windu a nechceš sem dát obrázek toho exteriéru?
Odpovědět
A zkusili jste tu službu od JUB DesignStudio? Tam bych asi začala.
Odpovědět
Obecne plati, ze cim svetlejsi tim lepsi. Tmave barvy tahaji svetlo, polystyren pod tim pracuje. Otec i svagr delaji s barvami, tak mam info od nich. My davali JUB 030F, nechali jsme si udelat vzorky, cca 1x1 m a prirovnali k oknum.
Odpovědět
My máme bílou (promítáme v létě kino) a už bych ji nechtěla, je "ušmudlaná". Švagrová má světlounce šedou a promítat se na ní dá taky, jemná béžová by to asi taky zvládla 🤔. To bylo jedno z našich kritérií. Druhé, aby se barvy hodily k typu domu. Máme hodně starý dům, po Němcích, takže jsme chtěli podtrhnout charakter domu a dali jsme barevné lemování (i když v našem kraji byla typická spíš varianta žlutá fasáda s bílým lemováním). Výhodu to má, když nás někdo hledá. Bílý se zeleným je jediný ve vesnici.
Odpovědět
...zdravim,ja som oslovil,,vizealizacefasad.cz"pan Kantor. ...povedal som im,aky odtien ccachcem,a oni mi spravily vizualizaciu za poplatok(...boli to rozumne investivane prachy!) ...no urcito maju omnoho lepsiu predstavu ako ja ,,lajk" ...som spokojny!
Odpovědět
Také jsme si nechali udělat vizualizaci. Moc doporučuji, uvidíte různé varianty a dle toho se rozhodnete 👍 Dělal nám tento pán http://vizualizacestaveb.eu/
Odpovědět
@endy85 Mohl bych se zeptat, kolik se za vizualizace platí? Předpokládám, že se musí udělat 3D model z 2D výkresů, což není úplně málo práce. Jak je to u firmy, kterou zmiňujete zpoplatněno?
Odpovědět
@x_sonic dobrý den, nám to pán zpracovával z fotky. A platilo se dle toho,kolik chceme zpracovat pohledů (měli jsme dva, foceny vždy na roh). Jak to je z výkresů to netuším 🤷 Ale zkuste ho nezávazně poptat.
Odpovědět
@bayt No klidně...
Odpovědět
@norikakaa Ano už jsem jim psal před týdnem do JUBu, čekám na reakci...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?