Jakou barvu fasády k oknům birke rose?

Profilova fotka
Ahoj, už se nám pomalu schyluje k stěhování, vnitřky jsou jakž takž hotové, nebo aspoň vymyšlené a teď co s fasádou? Máme okna a vstupní dveře v dekoru birke rose (světlé narůžovělé dřevo)...jakou fasádu byste k nim volili? Já měla namyšlenou jen bílou fasádu s nějakým tmavým obkladem nebo malováním kolem oken a dveří. Teď jsem ale viděla i obrázek s okny birke rose, kolem bílé špalety a zbytek fasády tmavě šedý...nevypadalo to zle, ale už mi z toho mizí ta jemnost, světlost, lehkost... Máte někdo ještě jiný návrh na fasádu k těmto oknům? Viděla jsem k tomu ještě hnědou a šedou fasádu bez jakéhokoli dekoru kolem oken a to teda moc dobře nevypadalo. S čím se dají ještě kombinovat? Díky za tipy;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo nemá žádný nápad?
Odpovědět
Chtělo by to nějakou fotku. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jooo to by chtělo, ale dodat můžu jen z netu dekor oken, jinak domek nijak detailně nafocený nemáme zatím. A hodím sem, co jsem našla tu šedou fasádu. Ale prostě obecně, okna jsou bledá, ale nepasují ke všem barvám třeba tak dobře jako bílá okna nebo tmavá okna, je potřeba to vychytat, aby domek nepůsobil "vyblitě" když to tak mám napsat:-) Tady jsou ty obrázky:
Odpovědět
Profilova fotka
@kackaj Nějakou tmavou určitě. Světlá, typu losos nebo meruňka by byla hrozná. I tmavě šedá z obrázku by byla dobrá. Tady jsou ale bílý šambrány. To si nejsem jistá, že by na moderním domku vypadaly dobře.....
Odpovědět
Profilova fotka
mně se líbí světlé fasády..klidně bych volila čistě bílou...
Odpovědět
Profilova fotka
@beditha2 já si myslím, že právě ta bílá to doplňuje a dělá to zajímavým...když je to jen šedé, nebo jen hnědé, co jsem viděla, je to obyčejnej nezajímavej domek, je to moc mdlé... Ale je fakt, že to prostě není ono... @evisek213 já bych taky řekla, že ta bílá nakonec bude stejně nejlepší, ale zase bych ji doplnila nějakým tmavým obkladem asi... Manžel má u bílé strach se znečišťováním fasády, já bych se toho nebála.
Odpovědět
Profilova fotka
@kackaj taky budeme mít bílou nebo smetanovou.....já bych dala obklad, ale asi ne úplně tmavá..my třeba budeme dávat něco do hněda - béžova....to by se mi tam taky líbilo....
Odpovědět
Profilova fotka
mne sa páči farebné riešenie na obrázku... šedá vyzerá k tým svetlým oknám fakt dobre... na druhej strane by som si vybrala čisto z praktického hladiska svetlejšiu farbu, buď svetlý odtieň šedej alebo vanilkovú... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evisek213 nooo, mě by se obklad líbil i do šeda, máme černou střechu, zepředu jsou vidět šedá garážová vrata, vchodové dveře birke rose a jedno okno. Ale manžel to má za "krematorijní" kombinaci:-D, tak asi bude obklad světlejší nějakej, nebo ještě uvažujeme nad cihlovým obkladem (něco takového hnědšího, ne červená cihla, možná šamotky taky), nebo nějaký dřevěný, ale to zas nevím...ve stejném odstínu asi ne a dva druhy dřeva u sebe....nevím. @alzzzbeta které praktické hledisko máš teď namysli v porovnání tmavé a světlé fasády? Zrovna mě nic nenapadá. Manžel má právě strach z té světlé fasády, že tam bude vidět prach a pavučiny, což by ta tmavá fasáda jistila. Ale jak říkám, já jsem taky pro světlou:-)
Odpovědět
Profilova fotka
mala som na mysli, že pokiaľ máte zvonku zateplenie, sádrokartón, mohla by vám tmavá farba uškodiť, priťahuje slnko, čiže v zimných mesiacoch by dochádzalo k veľkým výkyvom medzi teplotou cez deň a v noci a to by tým sádrokartónom mohlo uškodiť, by to mohlo popraskať...
Odpovědět
Profilova fotka
@kackaj ještě se podívej u mě na profilu. Ne tu barvu co máme na šambránách
Odpovědět
Já mám popravdě taky strach ze světlé fasády, ono totiž záleží na tom, kde je domek postavený, u nás je celkem velká prašnost a já vidím, co to udělalo se světle žlutou fasádou od sestry, je tam vidět prach a všechno... takže já z praktického hlediska půjdu do tmavší fasády (v mém případě to bude odstín hnědé a šambrany budou světlejší hnědá). Mě se ten tvůj barevný návrh domku líbí, jen bych zvolila o něco málo světlejší šedou, tahle je na mě příliš tmavá. Bílé šambrany v kombinaci s touto barvou oken působí opravdu zajímavě a zatím jsem tuto kombinaci u nikoho neviděla.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Omlouvám se za odmlku, byli jsme na dovolené:-) Všem moc děkuji za reakce;-) @alzzzbetaTak musím říct, že to s teplotními výkyvy mě teda vůbec nenapadlo, asi na tom něco bude... Díky za upozornění;-) @beditha2 Jooo, to máte moc pěkný. Nezeptám se ale ani tak na šedou barvu jako na tu bílou...jakou strukturu té fasády máte? Je hladká? Jak je to s tím usazováním prachu, pavučinama atd.? Já myslím, že když se udělá bílá fasáda spíš hladší, tak to usazování není tak strašné, ne? Taková ta škrabaná, rýhovaná, to by byl asi zabiják, ale hladká je podle mě bez problémů...nebo se pletu? Jinak právě tmavší rámování oken je pro mě jedna z voleb, jen ještě nevíme, jestli to bude nějaký obklad, nebo jen barva fasády, nebo jestli to nakonec nebude úplně něco jiného:-D @katty.w no jsme v sezónně prašném prostředí, v polích, takže žně a jiné agrohrátky budou asi znát, no...ale jak píšu výš...dala bych fasádu hladkou a to pak snad nebude s tím usazováním takový problém...uvidíme, na čem se domluvíme:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?