Jakou máte fasádu?

Profilova fotka
milí střešáci, jsem člověk zvídavý a tak by mne zajímalo, jakou máte fasádu? Z čeho dělanou, jak jste vybírali, co barvy sladěný se střechou.... tak s barvou ven :o)
Odpovědět
Profilova fotka
to máte všichni domečky bez fasády? :( Nebo jste pěkní tajnůstkáři... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tajnůstkáři ne, ale není se zatím čím chlubit, až bude tak ..... zatím je k zeblití :-N
Odpovědět
Profilova fotka
to andilek: tak aspoň pověz co plánujete... ???
Odpovědět
Profilova fotka
zatim nic, nejsou prachy :-N ....ale určitě by měla barva ladil se střechou....někde jsem tu kdysi zahlédla odkaz na stránky, kde jsi si mohla vybrat ke střeše barvu fasády....mám za to, že to byly stránky firmy Tondach ;-)
Odpovědět
Tak my černá střecha, bílá okna a skořicová fasáda s lícovkama... A už za chvíli se začne dělat! x-)
Odpovědět
A o fasádě se diskutuje ještě tady. ;-) Můžeš mrknout. 8-) http://www.modrastrecha.cz/forum/show...
Odpovědět
Profilova fotka
My černá střecha, vínový okna a bílá fasáda s lícovkama. Ale fasáda, to je ještě vzdálená budoucnost :-|
Odpovědět
Profilova fotka
my černá střecha okna horská borovice a trámy a krovy v téže barvě a temně červená fasáda.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
ahoj holky mám dotaz - máte na fasádě zásuvky a vypínače? jde mi o to, když se bude na terase grilovat nebo prostě něco dělat, aby bylo kam zapnout rádio, nabíječky na mobil .. jak to máte vyřešené? nějak si totiž nevybavuju nikoho, kdo by to tak měl ..
Odpovědět
@baraz máme na terase zásuvku, je výš a je speciální v tom, že má zaklápěcí kryt... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elviie díky :) a náhodou fotku nemáš? abych viděla jak vysoko nebo jak to vypadá vzhledově?
Odpovědět
@baraz zásuvku (s tím sec.krytem) ve výšce cca 50cm od dlažby na terase a vypínač ve výšce jako v mísnostech. Oboje je v barvě fasády, tj. bílé.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@baraz Máme to přesně jako @elviie, zásuvku s krytem vedle terasových dveří + vypínač na světlo na terase. Myslím, že je to vidět i na jedné fotce u mě v albu.
Odpovědět
@baraz mrkni do alba na fotky terasy, je to ta bílá krabička vlevo hned vedle okna...pokud budeš chtít detail, tak ti ho hodím do alba nebo diskuse. ;-), nám už se tam zásuvka kolikrát hodila a je to výborná věc ji tam mít. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elviie @hugo58 @fifina86 díky všem :) ještě dotaz - možná hloupý ale fasádu si budem dělat sami - krabičky jsou uchycené v polystyrenu nebo ve zdivu? tlouštka polyše bude 10 cm .. věřím, že je super mít na fasádě zásuvku - vím jak je otravné tahat např. kabel od repráčků před dveře dovnitř .. a druhá věc - poradíte mi, když se kouknete na náš domek - strana s velkýma oknama - kam byste umístili světla na fasádu? a případně kolik? nemůžeme se s přítelem shodnout ..
Odpovědět
@baraz my jí máme v polystyrenu, máme ji cca ve 150cm...
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz Krabičky máme ve vatě, je jí 16 cm. Myslím, že je to jen omáznuté lepidlem, aby to drželo. Ale existují na to i takové speciální věcičky :-) http://elektrika.cz/data/clanky/kopos... Jinak jedno světlo bych dal mezi okna a druhé vedle toho okna vpravo (z mého pohledu), opět na prostředek mezi hranu okna a domu. Ale máte tu terasu relativně velkou, takže je otázka, jestli nezvážit třeba ještě nějaké sloupky s osvětlením na té hraně u zahrady.
Odpovědět
@baraz naše krabička je taky ve vatě, ale jak je připevněná netuším. Jinak plně souhlasím s @hugo ohledně osvětlení, já jsem určitě pro to, aby jste dali i sloupky, mají to teď naši známí a je to moc fain..
Odpovědět
Profilova fotka
@hugo58 díky za typ - se budu muset poradit se švagrem jak by tam zatím nechal vytažený kabel .. uf .. tolik věcí musí člověk promyslet :( k těm oknům - dáme tedy asi tři - vedle okna, mezi okna a vedle okna .. jak píšeš to vpravo - tak tam je ložnice a vychází se jen jednou půlkou, to druhé je z obýváků a obě křídla jsou otvírací .. nám šlo o ty první 2 a ty si doporučil i to poslední - tak budou tři :)
Odpovědět
Profilova fotka
A nemel byste nekdo fotecku domu jiz s fasadou a bilymi okny. Potrebovala bych inspiraci, porad se nemuzu rozhodnout pro barvu! Diky predem!
Odpovědět
Já bych zas potřebovala inspiraci jakou fasádu k cihlově červené střeše. Tak prosím o fotečky jestli někdo máte :) Děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my zase víme, jakou barvičku chceme, jenže teď spíš hledáme, kde se dá ta barva nejlevněji koupit. Jako 70 000 jen za barvu se mi zdá opravdu moc:-(.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Naše fasáda Luhačovice zhotovitel p.Rostislav Bednář . Technické par. zateplovací systém Cemix tl.EPS 150 mm gafit silikon ,barvy-červená,šedá,světle šedá,bílá. Zateplení stropu 240mm minerální vata volně ložená,zateplení podlahy EPS-Z 100 mm . Celkové ztráty domu 9 kw 8-)
Odpovědět
Do fasády máme ještě daleko, ale co víme už teď, chceme bílou plus obložit tmavě šedým kamenem. Okna máme šedá, střecha černá glazura, snad to bude vypadat hezky a snad na to budeme mít:)
Odpovědět
@rickym To bude určitě pěkné. My máme černou střechu, okna šedá, a fasádu kombinace bílé a šedé. Také jsme měli obkládat kamenem, ale nakonec z toho sešlo. :-(
Odpovědět
@aneri53 U nás je to zatím taky jenom sen, peníze možná rozhodnou jinak:(
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 tak my to máme úplně stejně :-) Střecha, okapy, podbíječka černá, okna elox hliník, fasáda šedo-bílá a teď nám budou obkládat podezdívku takovým hodně světlým bílostříbrným kamenem.
Odpovědět
@petrasafr Já myslím, že je to OK - v jednoduchosti je krása. Nedaleko nás je dům, na fasádě 4 barvy a ještě obklad kamenem - brr. :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?