Marmolit místo kamenného obkladu na fasádě

Dobrý den, známý vyřkl myšlenku použit místo kamenného obkladu na fasádu (kolem dveří, okna a terasy) marmolit. Je tady někdo, kdo by takto fasádu měl? Popř. nějaké foto domu? Neumíme si to moc představit a obrázek se mi nepodařilo najít.
Odpovědět
Dobrý den, zrealizovali jste nakonec prosím? Případně někdo jiný, kdo to má podobně?
Odpovědět
Dobrý den, nakonec ne, dali jsme klasickou fasádu, ale v jiné barvě.
Odpovědět
@vitkovi Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Marmolit v dnesni dobe vidim hoooodne casto. Staci koukat. Davam i do do interieru
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Ahoj, přemýšlíme nad tím, dát marmolit nejen na sokl, ale i kolem oken a dveří (šambrány). Má někdo pro představu?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@xavik dobrý den, kam přesně do interieru? My chceme dát do sprchového koutu a nevíme jak zajistit, aby se neusazoval moc vodní kámen. Chceme to natřít pryskyřicí, ale nevíme jestli je to dobré řešení. Vy jste to dávali do koupelny? Děkuji za odpověď
Odpovědět
@masim89 Ano, dal jsem obě koupelny, vč. sprchového koutu. Bohužel mě nebyl žádný výrobce schopen moc poradit (jak nejlépe a na co si dát pozor ), ani internet neoplývá radami, tak jsem to provedl eskamotérsky a je to znát. Bylo to loni a zatím bez užívání, takže nevím, jak se to zachová v budoucnu (nicméně bych tomu i věřil, říkám si, že jednou za čas to projedu parním čističem). Ono je to na delší povídání ale ve stručnosti Zásadní chyba byla zvolit jinou než nejjemnější hrubost od Weber (to mám plochu pod schody, místo omítky,kvůli údržbě, málo místa, šikmina - dobrá volba). Weber bohužel nenabízí jednobarevný marmolit - což byla moje podmínka (měl jsem na weber přitlačit, třeba by dodali jednobarevný). Dal jsem marmolit jiného výrobce než Weber, takovou střední hrubost, na malém vzorku, zdarma poslaného, to vypadalo dobře. Natažení a utažení marmolitu nepodcenit! Nezapomenout hydroizolaci a penetraci pod marmolit. Já dal jako hydroizolaci Akryzol ale pozor, zpod světlého marmolitu prosvítal, takže jsem do penetrace přidal bílý pigment... Ta střední hrubost marmolitu se trochu sype = s citem zatáhnout, klidně nadvakrát (jakože s časovou prodlevou, ne dvě vrstvy). Následovaly experimenty s dvousložkovými epoxidovými a polyuretanovými laky, zde je dobré mýti zkušenost se zpracováním, ....odhad množství, rychlost, připravenost..... dost záleží i na tom, zda natíráte štetcem, či válečkem.....no, už to tak nechám 🙂 Nejlépe vypadají místa bez nátěru, pak s jednou vrstvou lehce válečkem. V podkroví sprcháč s odtokovým žlabem. Zde i zakulacené rohy. Na zemi kamenný koberec (propojené) také sám. Letos to celé zprovozním, Hyn sa hokáže. Jak přijde ta chvíle, tak nafotím a snad někam napíši podrobněji. Jedno nekvalitní foto výsledku přikládám.
Odpovědět
Profilova fotka
@xavik Děkuji moc za radu, jen se ještě optám jaký lak nebo pryskyřici jste nakonec zvolil?
Odpovědět
@masim89 Nejdřív jsem zkoušel PUR lak od Weber ale ten mi přišel moc řídký. Protože jsem současně dělal i ten kamenný koberec, experimentoval jsem se vším možným a nejlépe mě vyšel Rokostone UV Plus, což je sice pojivo pro kamenné koberce ale hmota jako hmota. Držel jsem se jen podmínky aby to bylo dvousložkové. Z této f. (Rokospol) mě dokázal technik nejlépe poradit. Kupoval jsem po nejmenších baleních https://www.natri.to/produkty/detail/... v prodejně v Brně. Natřel jsem někde jen jednu vrstvu, ve sprcháčí více - dle uzavření pórů. Někde jsem nenatíral vůbec - tzn. povrch bude tvořit akrylátové pojivo marmolitu (nejméně vhodné).
Odpovědět
Profilova fotka
@xavik Děkuji moc za rady
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?