Nezateplujeme polystyrenem, jakou použít venkovní omítku?

Dobry den Planujem stavet bungalov ze sirsich cihel heluz STI 49 bez zatepleni.Nikdy jsem ovsem nevidel postup venkovnich omitek,dela se to postupem lepidlo-perlinka-lepidlo-omitka????A nehrozi praskani???Jestli s tim ma nekdo zkusenosti predem dekuji za odpoved.
Odpovědět
@chochol16 Ahoj, máme postavený dům z Heluzu 44 STI a také jsme nezateplovali. Postup byl: jádrová omítka, lepidlo, perlinka, lepidlo a finální omítka. Na rohy se všude použila perlinky s lištou a kolem oken máme 2 cm polystyren. Za práci jsme zaplatili víc než u zateplené omítky. My nezateplovali z toho důvodu, že nemáme rekuperaci a nechtěla jsem ten barák celý uzavřít. A pocitově mi ten polystyren prostě vadí. Na zateplení vatou už nezbylo. Máme kvalitní okna a nešizené izolace střechy (vatu 32 cm) a podlah. Teď když jsou ty tepla, tak je v domečku opravdu příjemně, takže si myslím, že to bude v pohodě. No, čas ukáže.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@chochol16 Znacka Parexlanko ponuka na Slovensku mineralnu omietku v suchej zmesi zafarbenu priamo vo vreci. Tato omietka je vyrobena a certifikovana pre klientov, ktorý chcu aplikovat omietku priamo na murivo. Aplikacia strojovou omietackou v dvoch vrstvach. Technologicka prestavka medzi prvou a druhou vrstvou je 1 až 3 dni. Faktor difúzneho odporu 35. Kedze ide o mineralnu omietku - vapenno-cementova baza, štruktúrou a zložením je podobná brizolitu. V pripade zaujmu Vam viem poslat foto z realizacii priamo na tehlu HELUZ 44 STI, resp. technicku dokumentaciu k mineralnej omietke Monorex znacky Parexlanko.
Odpovědět
@fasade Já Vás poprosím o ty fotky, zní to zajímavě!
Odpovědět
@engele
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Dobrý den,chci se zeptat máme postaveno z cihel heluz 44 a nechceme už zateplovat.Lze cihly rovnou natáhnout lepidlem a perlinkou???Máte s tím někdo zkušenost????
Odpovědět
Profilova fotka
@
Odpovědět
např. Thermo-izolační omítka Hasit
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?