Nová fasáda - jak ji oživit?

Naše nová fasáda. Barvou velmi připomíná lepidlo, jsem nešťastná a nevím co s tím dál. Špatně jsem se rozhodli po tom, co jsme si nevybrali správný odstín zelené a hnědé. Chtěla jsem nějakou světlou, ale byl problém, protože bydlime u rušné silnice.
Odpovědět
@hankatom Dle mého názoru kontaktovat výrobce omítky a po konzultaci buď fasádní nátěr nebo přetažení novou vrstvou.
Odpovědět
Já myslím že to není zas tak špatná barva, bude to zase jinak vypadat až doděláte okolí, teď to splývá s tou hlínou dole
Odpovědět
Až tam budete mít i ten sokl, třeba v tmavší barvě (ať ladí se střechou), tak to bude zase vypadat jinak, dáte do oken truhlíky? Zase to bude změna... Já bych z té barvy nešťastná nebyla, vždyť je moderní, ono jde o zvyk. Když jsme dělali fasádu tak, jsem barvu taky skoro obrečela teď si nedovedu představit jinou. Zvlášť pokud jste u cesty, tak je to barva víc než vhodná. Navíc jste vybrali hezkou lomenou: šedou s béžovou, ty čistě šedé domky vypadají jak krematoria. Taky bude domeček vypadat jinak v hotovém terénu a ne na hlíně, kolem bude určitě nějaký chodník, tráva, kytky... Já bych ji neměnila ;-) Pokud ale...tak určitě bych nepřetírala celou fasádu, v nejhorším třeba jen světlejší lemování kolem oken, nebo pás v úrovni oken...
Odpovědět
Mně se ta fasáda moc líbí, až tam nebude koukat ten polystyren a bude tam trochu zeleně, bude to pecka. Moc se vám to povedlo.
Odpovědět
Také se me ptali, jaká bude fasáda, odpověď byla, ze uz je :-), máme kombinaci smetanova/capuccino. Fasádu mate pěknou, dotahnete sokl a terénní úpravy a bude to super :-)
Odpovědět
Moc děkuju za nazory. Manžel o novém nátěru nechtěl ani slyšet, i když sam byl původně pro hodně výrazné zelené. Sokl bude asi z hnědého kamenu, a na fasádě asi nějaký kamenny doplněk kolem vstupních dveří.Plus chybí ještě hnědé podbiti.Ale zpocatku to opravdu bylo šok, tolik peněz a práce a kde je fasáda
Odpovědět
@kafr Dekuju za rady a slova útěchy. Všechny terénní úpravy i muskaty jsou samozřejmě v plánu. Doufám, že to ten hnědý kamenný sokl a obklad schodů trochu zjemni. :-)
Odpovědět
@kafr Ještě jsem se chtěla zeptat, jakou mate barvu fasady?
Odpovědět
@hankatom Bydlíme v chalupě v lese, dům je víc jak 100let starý, po němcích, takže jsme se chlěli přiblížit původnímu stylu fasád v tomto období. Fasádu máme bílou a zelené lemování kolem oken, dveří a rohy a dělení pater. Šok byl právě v té zelené... vypadlala skoro fosforově :-D musela vyzrát a teď je pěkná. Stejně tak, když jsme natírali dřevěnou konstrukci pergoly. Vybrali jsme si Antickou pinii a vypadala jako taková ta posraná světle hnědá :-D až to vsáklo a řádně uschlo, vypadalo to jinak, ale tesař z toho měl srandu, že takhle pos..nou pergolu ještě nedělal.
Odpovědět
Aha, tak zelene ramovani se da kdykoliv opravit...to neni takovy prusvih jako cely dum. Mame delat jeste predni cast domu, ale manzel nechtel ani nechat namichat jinou barvu, pry to dodelame touhle. Mam to nakreslene v pocitaci a sambrany kolem oken jsou divne, stejne jako hnedy kamen. Nejlip vypada sedy a tmavy, jako stegu nepal grey, nebo hradni bridlice cerna. Barva proste vypada tak jako by tam nekdo zapomel dat barvu :-) takova jakoby režna.
Odpovědět
Je krásná, můžu se zeptat na odstín? :-)
Odpovědět
@sabyv děkuji, barva je mapei 4005-y20r. Viděla jsem pak hezkou 4005-y80r, byla vic do hnedocervene.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?