Okap z vikýře?

Prosím majitele střech s pultovým vikýřem....kam máte sveden okap.svod z vikýře? Nějak nevíme, jak to vlastně patří.Díky všem.
Odpovědět
Ještě fotka, no vyvedli to nějak mimo střechu 😶....do prostoru...
Odpovědět
Opravdu nemáte nikdo vikýř? Chápu, že pro někoho je to banální dotaz, nám by fotka,jak to má být ideálně moc pomohla a nikde nemůžu nic najít.🤔
Odpovědět
Profilova fotka
@zinzin my to mame takto. Nevim, zda je to 100% spravne, ale pocitame s jednim svodem do okapu ze zbytku strechy.
Odpovědět
@arwene Díky moc,jsem si říkala,že svod asi do toho spodního okapu nějak nasměrovat. Dozor říkal na střechu, já jsem se toho lekla....jestli by to nemohlo téct mezi tašky, kdyby byl větší déšť... Ty červené dveře....ty jsou super😎, moc se mi na tom Vašem domku líbí.
Odpovědět
Měli jsme to tak, že z každého vykíře byl krátký svod, ze kterého to teklo rovnou na hlavní část střechy. Foto teď nemám po ruce. Střecha dělaná cca v roce 2015.
Odpovědět
@m_i_r_e_k Díky za reakci, můžu se ještě zeptat na typ střeš. krytiny? U tašek se tohoto řešení trochu bojím,aby se množstvím vody při větším dešti nezahltily ty drážky v mezerách mezi taškami a neteklo to pod tašky, u plechu bych možná byla klidnější. Tak to tady sonduju,jak to bývá. 😉
Odpovědět
@zinzin Betonová taška. Nic tam nezateklo. Já bych z toho strach neměl, protože mezi taškami nikde není mezera. Ty tašky mají zámky a jsou položené přes sebe. I tak je možná lepší pokud možno směřovat ten svod doprostřed tašky.
Odpovědět
@m_i_r_e_k tak to jste mě uklidnil, díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@zinzin svod z cca 1/4 strechy na druhou strechu maji i rodice (jinak to neslo udelat) a pod tasky nezateka (tondach, samba). Jediny problem je, ze kdyz je vetsi dest nebo privalak, tak dole u spodku strechy na kterou to tece to z okapu dost caka jak to jde jen 1-2 radami tasek. Coz trochu vadi, kdyz sedime pod pergolou, tak clovek v cele stolu je jak ve sprse, ale jinak problem neni.
Odpovědět
@arwene Moc děkuji, tak teda už se asi přestávám bát.😎
Odpovědět
Profilova fotka
@zinzin zitra za svetla vam muzu odfotit jak to maji nasi pokud chcete. ale zatekani bych se nebala, maximalne pretekani spodniho okapu, ale kdyz je to takovy maly vikyr, tak to bude v pohode i na strechu si myslim.
Odpovědět
@arwene Jé, tak to byste byla moc hodná, marně hledám nějaké fotky s vikýřem a hotovým okapem.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?