Povolení na fasádu

Profilova fotka
Je potřeba ohláška nebo jiné povolení na zateplení + fasádu, pokud se nebudou vyřizovat dotace?
Odpovědět
Menite vzhled budovy a take pozarne nebezpecny prostor. My jsme mit museli, zateplovali jsme 15 cm vaty, barva fasady zustala bila. K tomu pozarni zpravu a PENB.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin děkuji. Co jsem se ptala okolo, všichni mají fasádu na dotace a bez nich to prý být nemusí, přišlo mi právě divné že by to bylo tak jednoduché
Odpovědět
@spaghetka Mne taky rikala pani, ktera mi zpracovavala PENB, ze u nich urad taky povoleni nevyzaduje. Asi by se to dalo odpustit tam, kde neni po zatepleni viditelny zasah do prav sousedu. To my taky nemeli, ale vzhledem k vsimavym sousedum ve vsi jsme radeji o souhlas pozadali.
Odpovědět
Mě říkal projektant že povolení mít nemusíme protože neměníme vzhled budovy. Ale zateplujeme poměrně tenkým polystyrenem. Nevím jestli kdybychom dávali třeba 20 cm, co dneska lidi běžně dávají, tak jestli by se to už nebralo že se tím mění vzhled budovy. Asi to bude úřad od úřadu.
Odpovědět
@m_i_r_e_k V tom paragrafu hodnoti krome vzhledu budovy i to, jestli muze byt ovlivnena pozarni bezpecnost. U polystyrenu na fasade ke zmene dojde.
Odpovědět
Pokud je na rodinném domě, děláte jen zateplení bez změny otvorů tak to nevyžaduje ohlášení ani povolení. Jedná se o "stavební úpravy, pokud se jimi nezasahuje do nosných konstrukcí stavby (kotvení fasády není zásah do nosné kce), nemění se vzhled stavby (změna vzhledu je subjektivní, pro někoho je změna vzhledu změna fasády a pro někoho není změna vzhledu ani třeba změna okna na balkonove dveře) ani způsob užívání stavby, nevyžadují posouzení vlivů na životní prostředí a jejich provedení nemůže negativně ovlivnit požární bezpečnost stavby a nejde o stavební úpravy stavby, která je kulturní památkou" paragraf 103 stavebního zákona.
Odpovědět
@duck09 "...nemůže negativně ovlivnit požární bezpečnost stavby". Na to se nektere urady stale odkazuji a proto ohlasku vyzaduji.
Odpovědět
@puhelin jj, ale projektant říkal že se to řeší až od určité výšky (tuším 12m)
Odpovědět
@m_i_r_e_k Fakt je to na kazdem urade jine.
Odpovědět
@puhelin jj. Je to tak, ale ne zcela správně. Bych chtěla vidět, jak provedení zateplení u RD negativně ovlivní požární bezpečnost stavby. Samozřejmě za předpokladu, že dělám jen zateplení a neměním přitom např. velikosti otvorů. Ale záleží taky na projektantovi. Někde na úřadě nepovolují ani zateplení větších budov, pokud se k zateplení použije izolant z minerální vlny všude a mají názor, že nemůže být negativně ovlivněna požární bezpečnost stavby. @m_i_r_e_k výška je hlavně parametr pro návrh, kde musí byt jaký jaký izolant použitý na zateplení, zda minerální vlna nebo může být EPS. Do 12m výšky stavby stačí pás z minerální vlny u zakládací lišty, nad 12 m musí být pás z minerální vlny nad každým podlažím, nad 22,5 m musí být všude izolant z minerální vlny.
Odpovědět
@duck09 To ano. Nasich 15 cm vaty proste povazovali za zatepleni, takze ohlaska bez diskuze. Polystyren samozrejme hori dobre, takze tam pozarne nebezpecny prostor zvetseny je. Ale vata 😄 No, neresila jsem to, tak jako tak jsme PENB potrebovali, tak se to udelalo pri jednom i s tep. cerpadlem.
Odpovědět
@puhelin jasný, pokud na tom na Vašem SÚ trvají, člověk si nechce dělat problémy
Odpovědět
Článek se načítá
@duck09 Zjistila jsem to nahodou, protoze sousedy nekdo udal.
Odpovědět
@puhelin lidi fakt už neví, čím by se bavili, tak práskají sousedy ... to je opravdu lepší to neprovokovat a vyřídit si ohlášení.
Odpovědět
@duck09 No prave. O cerpadle na uzemko jsem vedela, tak jsem jen dodelala projekt k zatepleni a vzalo se to pri jednom.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?