Prasklina

Dobrý den, myslíte že prasklina která vede od okna směrem nahoru přes celý štít může být nějak závažná ? Nebo to bude pouze omítka ?
Odpovědět
Toto musíte vědět vy, jestli je taky z druhé strany zdi a taky v jakém časovém horizontu se projevila. Pokud je to teď čerstvé, tak můžete dát pár terčů a uvidíte, pokud je dlouhodobá, tak by to nemuselo být hrozné
Odpovědět
@marek_15 To si musím vzít i brýle...abych na obrázku viděl. Je třeba vědět mnohem víc jako např. (časový vznik trhliny, směr a postup rozšiřování, hloubku a šířky trhliny, projekt RD a stavební materiály, další návaznosti a okolnosti stavby jako třeba "před půl rokem provedena drenáž, nebo vnitřní instalace a drážky atd). Prozatím si udělejte deník s dokumentací trhliny, udělejte výchozí stav a průběžně všechny změny dokumentujte. Udělejte zkušební sádrové terče, hloubkové měrky. Pokud se bude dále rozšiřovat/prohlubovat, tak oslovte projektanta statika.
Odpovědět
@panlorenc Díky moc za odpověď ! Dům vlastním teprve druhým rokem, ale již při koupi tam trhlina byla a od té doby je stále stejná. Dle mého to nebude snad znamenat nějaký vážný problém, ale jsem v těchto věcech až přehnaně opatrný, proto jsem dal dotaz sem. Ještě jednou moc díky !
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?