Přemalovat fasádu

Profilova fotka
Ahojte, min. rok sme postavili dom a zvolila fasadu, dosť výraznú s ktorou sa naše okolie nestotožnilo :D narážky ako šmolkovia a výsmech... Mne osobne sa to celkom páči, iked tiež som musela prekonať prvotný šok, predsta na vzorke to vyzeralo inak, no nemám rada klasiku a teda to čo má 90% pri antracitových oknách a streche volí, bielu alebo sivú fasádu. No môj manžel sa nejak nevie cez to preniesť, preto uvažujeme o premalovaní. Ale vedeli by ste poradiť, akú farbu, najlepšie reálne obrázky, s tým že kamen považan ostáva. No ja by som sa rada vyhla bielej a sivej, bojím sa že by to bolo príliš chladné... Ďakujem
Odpovědět
1
2
Tak já tedy musím říct, že ačkoli moc na barevné fasády nejsem, tak ta Vaše mi špatná nepřijde, určitě bych ji nepředělávala kvůli sousedům. Pokud s ní ale nejste spokojeni vy (nějak jsem nepochopila, jestli se manželovi nelíbí, nebo mu vadí, že na ni má narážky okolí), tak bych se podívala po nějakém hezkém okrovém odstínu.
Odpovědět
Profilova fotka
To asi záleží na Vás a manželovi jestli si na to zvyknete. Není to barva, kterou bych si vybral, ale viděl jsem už mnohem horší. Pokud se Vám nechce do malování, ale současný stav se Vám nelíbí, vysázejte kolem domu keře a stromky. Nepůjde to tolik vidět a částečně se to v okolní zeleni ztratí.
Odpovědět
Je to docela pěkný odstín.Myslím, že ten nápad se zelení je dost dobrý.Nechte to uležet a za rok uvidíte.
Odpovědět
Na fotce to nevypadá vůbec špatně. Ve skutečnosti těžko říct .Jak říká jakuda.. jsou i horší fasády. Zkuste ještě počkat, pořádně promyslet a třeba si zvyknete. Přeci jen tam žijete vy a ne sousedé.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se teda vaše fasáda líbí moc, k té tmavé střeše, oknům a kameni, super, neokoukané, myslím, že i jemné! Na sousedy bych se vyprdla, oni si časem zvyknou, podle mě mezi hrozné fasády spadají např. výrazně sytě červené s jinou barvou olemovanými okny apod. to je děs. Pokud se vám to opravdu nelíbí, přemalujte. Jinak bych peníze vrazila do něčeho jiného. Sto lidí sto chutí..Kdo se chce vysmívat najde narážku i na jakoukoliv jinou barvu. Také už bych jen vysadila něco zeleného ať to těm posměváčkům tolik nebije do očí a hotovo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Naopak, vzala bych si to dobré z toho, když vás bude někdo hledat stačí říct "ten šmoulí domeček" a nebudete muset složitě vysvětlovat :-) Nás třeba každý složitě hledá :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nemám ráda výrazné a syté barvy na domech, ale tohle mi tak nějak sedí. Ať si sousedi trhnou nohou a pan manžel by se měl naučit metodu dvou uší (jedním dovnitř, druhým ven), bude se mu to hodit ve velkém množství oblastí běžného žití ;-)
Odpovědět
Ta barva je opravdu strašná a na fasádu nepatří...
Odpovědět
Máme podobný dům a máme ho bílý... Naprosto shodné domy jako mám já teď vyrostly v jedné čtvrti u Prahy a je tam cca 30 novostaveb, které - ač je stavějí majitelé individuálně - jsou všechny jako přes kopírák... bílá či světle šedá fasáda a kámen okolo... Některé domy ještě nemají čísla popisná a je vcelku zmatek, když přijede pošťák a hledá majitele bílého domu s kamenem... protože tak vypadají všechna stavení :-) Nejde jen o pošťáky, jde i o děti, kamarády dětí, kteří půjdou poprvé navštívit spolužáka a vy jim pracně budete popisovat, který že dům to je... Takto by se krásně řeklo: Ten modrý (tyrkysový)... Za mě je váš dům neotřelý, barva krásně ladí s antracitem a kamenem... Rozhodně bych ji neměnila!!!
Odpovědět
@michala11111 Mě to taky nepříjde nijak hrozné. Už jsem viděla mnohem horší barvy a kombinace. Na sousedy bych se vykašlala. Když budou chtít pomlouvat a vysmívat se, tak si najdou něco jiného. Vy to přemalujete a všichni se budou hrozně divit proč, vždyť to bylo docela pěkné :-D :-D :-D. A navíc, šmoulové jsou teď v módě.
Odpovědět
Profilova fotka
Já čekala nějakou křiklavou nebo echt tmavou a ona taková jemná pěkná.Sousedi ať na ní nekoukají,když se jim nelíbí.To budete pokaždé něco předělávat,když se to někomu nebude líbit?!
Odpovědět
Osobně bych si sice nezvolila tyrkysovou fasádu, ale musím uznat, že podle fotky se mi to líbí a nijak mě to neuráží. Vhodná kombinace barev. Já bych to brala tak, že máte originální dům, který vyčnívá z davu. Nestyďte se za něj, není proč.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
mě ta barva přijde taková mentolová, ale pokud to někde bere jako šmoulí domeček...proč ne? berte to jako lichotku. vždyť na tom není nic hanlivého. šmoulové jsou hodné, mírumilovné pracovité postavičky ;-) jestli to líbí vám, tak ostatním je po tom prd! a jak tu bylo psáno...rozhodně se neztratíte v davu. když k vám někdo půjde, hned trefí. a pokud bude někdo někoho navádět na cestu, tak jistě často použije, za tím modrým doleva... :-D a pak by se hodilo... a ten nudný za ním je náš :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Celkem pěkný dům a takto ho "zazdít" fasádou :-( Píšeš, že nechceš šedou, bílou, aby to nebylo studené. Tento odstín modré na mě působí chladně víc než bílá. Upřímně nemám ráda barevné domy, v některých ulicích si člověk připadá jak v omalovánkách. Některé věci vypadají nejlíp úplně nejjednodušeji. Zvolila bych neutrální odstíny, ale pokud chceš barevné odstíny, tak jemné a teplé.
Odpovědět
Profilova fotka
A mně se to kupodivu líbí. :-) Kousek od nás je jeden domek tak příšerně zelený, že jsem myslel, že horší už to být nemůže. Pak před něj postavili stejně zelený zděný plot v kombinaci s terakota obkladem......... Vypadá to otřesně, na rozdíl od toho vašeho. Na sousedy bych se vyprdnul. A už jenom proto, že mají blbé kecy bych to tak nechal. Na fotce to vypadá fakt pěkně.
Odpovědět
Profilova fotka
@michala11111 byla jsem dnes na poště a prošla se vesnicí a docela se pobavila. jeden mentolový uprostřed ulice a z obou stran další, jen ty možná lehce víc do zelena, ale prostě podobné :-D ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ale som sa pobavila na tých komentároch ohladne šmolkov, že sú v mode a pracovitý :D :D hej v podstate to nie je urážka :D :D len manžel je dosť konzervatívny, ja taká nie som preto sa nevieme dohodnúť... Inak s tým že každý vie kde je náš dom je totál pravda, ked objednávam pizzu poviem že ten tyrkysový dom a a hned vedia :D a aj susedia ho používajú ako orientačný bod :D Takže to má výhodu... No neviem čo urobíme, ako popravde keby sa mám vrátiť v čase tak si túto farbu nedám, teda vlastne dala ale o dva odtiene bledšiu. Teraz rozmýšlam že by sme dali jemnunko zelený oddtieť, prípadne takýto mentolový ale podhlady sivé, aby mohol byť aj plot sivý, lebo teraz nevieme ako namalovať plot kedže už túto farbu určite nie a ked tam dám sivú tak to viem zladiť... Čo vy na to?
Odpovědět
No mne osobne sa barva pači.A nedala by som na druhych. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jaký plot řešíš? jako do zahrady nebo kam? na fotce už plot je
Odpovědět
mě se to taky líbí a nic bych neměnil, na názory typu, taková barva na fasádu nepřijde se jde akorát tak smát, protože ne všechny domy musí být jen žlutý, bílý nebo divně vyblitý...
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea no je tam plot ale nedokončený ešte musí ísť na neho fasáda a tá musí byť v nejakej farbe... a to keby tam dáme túto výraznú to by bolo už fakt hrozne moc farebné...
Odpovědět
Profilova fotka
Mate to pěkné.
Odpovědět
@michala11111 Za mě je to cajk, vídám daleko větší "hrůzy", plot bych udělala šedý, zasadila keře, stromy a nechala myšlenku na přemalování usadit.
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu na ten plot musí jít fasáda? Takhle z fotky to vypadá dobře tak jak to je. Pokud tam fasáda být musí, šel bych po šedé barvě podobné jakou to má teď.
Odpovědět
Profilova fotka
@michala11111 no tuto na plot bych fakt nedávala. a nejde tam dát ten antracit, aby to ladilo? =-)
Odpovědět
@michala11111 a co se týče odstínu - já si myslím, že tak za rok, dva stejně trochu zesvětlá, a bude to pak tak jak jste chtěli. My když vybírali fasádu, hlasovali jsme 4. 2 jsme chtěli světlejší odstíny, a 2 chtěli o 2 odstíny tmavší. Udělali jsme průměr mezi těmi dvěma a vyšlo tak akorát .-)
Odpovědět
Je to celkově sladěné. Líbí se mi to. A také jsem pro, že pokud chcete nahazovat na plot, tak opět šedou.
Odpovědět
Konečně něco jiného a pěkného.Poslední dobou vidím jen bílé,šedé ,hnědé fasády .Všechny fasády se vrací ke staré panelákové barvě :-| .Nevyhazujte zbytečně peníze za novou fasádu,raději si zaplaťte dovolenou a až se budete vracet DOMŮ bude vás vítat Váš vysněný domeček, který jste si vybudovali Vy a né sousedi ;-) Buďte štastni ve svém domečku a nežijte se sousedy ,žijte s láskou :-) Taky máme podobný,toto byla naše inspirace :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@karmala jeeeee ten dom je ozaj veľmi podobný nášmu :)
Odpovědět
Mě se to líbí, vážně :-) Plot bych taky dala šedý...myslím, bude to moc pěkný.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?