Prosím, v jakém pořadí postupovat?

Potřebuji poradit, jak to jde za sebou - venkovní parapety, předokenní žaluzie, zateplení, fasáda. Moc děkuji a přeji hezký večer.
Odpovědět
A ještě něco, máte vodící lišty u žaluzií zaříznuté v zateplení ? Nejdřív asi zateplit a potom parapety nebo vodící lišty na žaluzie ? A nakonec fasáda ? Prosím, děkuji.
Odpovědět
Dá se říci že parapety společně s vodícími lištamy a zatepelním (s ledpidlem) najednou. ...Nalepit polystyren, osadit parapety, osadit vodící lišty a dát to do lepidla.
Odpovědět
@nada222 Tak hlavně záleží na tom o jaké žaluzie se má jednat? Bez toho to nejde říct, každé to mají jinak.
Odpovědět
@lotrandocz děkuji @lopp asi climax
Odpovědět
@nada222 Nemyslel jsem výrobce, na tom nezáleží, ale typ žaluzie :-)
Odpovědět
@lopp Z90
Odpovědět
@nada222 Už se blížíme :-D Nejde ani o výrobce ani o typ lamely ale o typ žaluzie: předpokládám podomítková ( překlad heluz či nějaká schránka od žaluzií?), vodící lišty budou schované v ostění (ve zdi)?
Odpovědět
@lopp Aha, budou schované v zateplení.
Odpovědět
@nada222 Takže jestli jsou schované v zateplení, tak postup je takový : Zasekat pouzdra na vodící lišty do zdiva, případně schránku udělat pokud není originál překlad, pak zateplení, parapety, fasáda. Po dokončení všeho následně jako poslední krok usazení vodících lišt do pouzder a montáž samotné žaluzie.
Odpovědět
@lopp Moc děkuji, to jsem potřebovala.
Odpovědět
my to máme takto: budou venkovní žaluzie se schránkou umístěnou v zateplení. Nejprv se dávalo zateplení (polystiren tl.20cm) se kastlíkama pro žaluzie, pak nám udělali drážky do zateplení pro vodící lišty, pak potáhli lepidlem + perlinkou, pak parapety, pak fasáda a teď čekáme na montáž žaluzií..
Odpovědět
@u1230 A nepřečuhují ty vodící lišty až do oken ? Je to schované v tom zateplení? Děkuji.
Odpovědět
Článek se načítá
@nada222 To záleží jak si to domluvíte, můžou být srovnané s fasádou, pokud jsou do zápustného pouzdra a mohou být i v okně, to je na vaší volbě. Těch lišt je spousta, konkrétní detaily se vždy musí domluvit s dodavatelem. Neexistuje jediné univerzální správné řešení.
Odpovědět
ne lišta je jak píše lopp zarovnaná s fasádou. Než jsme si vybrali žaluzie, tak jsme přímo byli ve fy, kde je dělají a tam nám všechny naše otázky zodpověděli. Vybrali jsme si barvu, tvar, atd... teď tedy čekáme, až žaluzie namontují. Měli to montovat teď v prosinci, ale myslím, že to už nedopadne, že to bude, až bude lepší počasí...
Odpovědět
@lopp @u1230 Děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?