Regulace na barvu fasády domu

Zdravím všechny, zajímalo by mě, jaký zákon či regulace opravňuje kohokoliv aby mi remcal do barvy fasády. Jedna věc je barva v souvislosti se stavebním povolením, druhá věc je finální fasáda po kolaudaci. Co se stane, když po kolaudaci fasádu přebarvím? Na základě čeho konkrétně mi může kdo něco vytknout?
Odpovědět
@bluepenguin mozna nejakej stoural z okoli, co zna dany regulativy na oblast, muze dat podnet na su k prosetreni a ten teoreticky muze naridit navraceni k puvodni barve.. ?
Odpovědět
@misadan To jo, takového šťourala teď hledám, protože mě zajímají ty regulativy. 😀
Odpovědět
@bluepenguin ty vam daji na urade;) ty vam tu nepovime:)
Odpovědět
Regulativy znají nejlíp na stavebním úřadě u vás :-) Nějak jsem z dotazu úplně nepochopila, jestli jen chcete nějakou jinou barvu, než máte v projektu, nebo chcete barvu, která je ve vaší lokalitě zakázaná. Pokud je to ten první případ, tak bych se došla zeptat na stavební úřad, jestli nějaké omezení co se barvy týká je a budete mít jasno. Není určitě nutné mít barvu podle projektu, pokud chcete jinou a stavebnímu úřadu to nevadí. Pokud je v lokalitě nějaký regulativ, tak bych ho dodržela - i po kolaudaci, protože pak stačí opravdu někdo, komu budete ležet v žaludku a můžete být donucen barvu změnit na nějakou povolenou...
Odpovědět
@mavanka Nemám rád, když mě někdo odkáže na SÚ, protože jeho neschopnost reagovat je asi jediný důvod, proč se vždy ptám zde. Neexistuje nějaké vodítko, jak to dohledat bez SÚ?
Odpovědět
@bluepenguin Co uzemni plan? Web mesta? ... Odkazuji vas na stavebni urad, protoze ten ma ve vymahani prava posledni slovo a vy se musite zaridit podle jejich pozadavku.
Odpovědět
@puhelin Vidím na webu jedinou související vyhlášku, která stanovuje, že nová zástavba musí charakterem zapadat do charakteru města. Vzhledem k tomu, že Adamov je hodnocen jako nejošklivější město Moravy, kde komunistické bytovky hyzdí vesnici, mám předpokládat, že má můj dům zapadat a taktéž hyzdit okolní zástavbu? 😀
Odpovědět
@bluepenguin Muzete. Nemusite... Vazne se budete ridit radou na modre strese a ne pozadavkem uradu? Tak si dejte pisemnou zadost o uzemne planovaci informaci se zduraznenim barevneho reseni stavby.
Odpovědět
@puhelin Otázkou je, zda úřad má zákonné právo do toho kecat, pokud obec nemá regulační plán. Co je psáno je dáno a pokud není psáno, není ani dáno. V dnešní době a po zkušenostech se stavebními úřady, už konzultuji věci jen s právníkem se specializací na stavební právo. 1. se jich na úřadě bojí jak čert kříže a 2. je schopen mi fundovaně říct (na rozdíl od st.úřadu) co můžu a co ne.
Odpovědět
@petros4 No a se muze dozvedet z te uzemne planovaci informace. Bud mu ocituji z oficialniho zdroje, ze nejaky pozadavek na barvu existuje, nebo mu daji volnou ruku, protoze to nemaji regulovano. Jen doufam, ze pan ma alespon trochu soudnosti a vkusu a nechce fasadu ala cirkus. Nedivim se, ze na uradech dneska nikdo nechce pracovat, protoze utkat se ve sporu s pravnikem (nejste zdaleka jediny, kdo za sebe na urad posila pravnika) muze jen patricne vzdelany urednik a takoveho urad nesezene, protoze mu nejsou schopni nabidnout odpovidajici plat.
Odpovědět
@puhelin kdyby se ke mě úřad choval jako ke klientovi, tak, jak je to v soukromé sféře normální, ctil zákony a dodržoval to co má, nesnažil se se mnou vyjebat z titulu moci a svou nadřazenost nedával arogantně najevo, nemusel by na úřady chodit právník. On totiž taky nepracuje zadarmo a někdo ho musí zaplatit. A vše jen proto, že úředník nedělá, to co má a k čemu je pověřen zákonem. Proto pokud chcete od úřadu řešení včas a bez komplikací, musí, bohužel, nastoupit právník. Mimochodem k té barvě, souhlasím, že lidi občas nemají soudnost, navíc si to sami komplikují, protože oplácají barák polystyrenem a pak si ani nezjistí solární faktor barvy na fasádě.
Odpovědět
@petros4 Ja zatim se stavebnim uradem nikdy problem nemela. U nas jsou jen dva urednici, je videt, ze nestihaji. Tak jsme se predem domluvili a sla jsem tam s predstihem a vse predjednala. Ja vidim velky problem v zakone samotnem a s tim urednici moc nezmuzou. Setkala jsem se treba s trojim vykladem pozadavku na stavebni dozor! Ale to je problem vetsiny zakonu tady v Cesku.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?