Rodinný dům bez fasády. Přežijeme zimu?

Jaksi sme nestačili dokončit fasádu letos ta bude až příští rok a máme domek bez fasády postavený z bloků porotherm 44 P+D. Myslíte že půjde nějak rozumně přežít zima? Potřebujeme se tam nutně nastěhovat
Odpovědět
Profilova fotka
only_one - víš kolik lidí bydlí x-let bez fasády a "žijí" ;-) - určitě bych z toho strach neměla! 8-)
Odpovědět
Souhlasím s dedulkou. Naši sousedi bydlí bez fasády 15 let !! a fungujou ;-)
Odpovědět
ja mam docela strach z velkych tepelnych ztrát .. aby mě účet za tepení nepřišel dráž jak celá fasáda
Odpovědět
Profilova fotka
only-one: to víš, že nějaké tep. ztráty budou, ale určitě vás to nezruinuje! myslím, že to ani nepoznáš! nebo né nějak "extra" ;-)
Odpovědět
Porotherm 44 je dokonce určený k tomu, že jej není třeba zateplovat. Má se na něj dávat jen termoizolační omítka, takže nějaké tepelné ztráty asi budou, ale zase až tak šílené asi ne. Samozřejmě je lepší, když je to i zateplené, ale třeba bude letos zima jako loni a ušetříme všichni.... ;-) Aspoň vám to pořádně vyschne a vymrzne... :-N
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme lonˇskou zimu taky neměli omítky a v poho. Přežili jsme zdravotně i finančně.
Odpovědět
Nám ani zedníci ani projektantka nedoporučovali už zateplovat, i když už si jednou zimou hrubá stavba prošla. Na jaře se začaly dělat vnitřky, tak aby to přes zimu zase promrzlo a abychom si nezakonzervovali tu vlhkost uvnitř. Sice ještě nemrzne, ale už topíme a teplota se docela drží, stačí zatopit jednou za dva dny, aby se teplota udržela...taky nemám strach, že by nás to mělo finančně zruinovat :-)
Odpovědět
jasně, že to přežít v pohodě jde, druhá věc je, že budete mít větší spotřebu tepla
Odpovědět
Tak teď už vím že to přežití nebude zadarmo - rozhodně kdybych vedel jak bude doma chladno tak bych nestavel s vidinou toho ze nebude fasáda z Porothermu ale postavil bych z Xelly. V domě jsou neskutečný tepelný mosty, pocitově jsou zdi chladné a nepříjemně sálají chlad. Takze kdo budete stavet a bude vidina ze se to nestihne a musíte se nastehovat nebo nebudou peníze na fasádu... rozmyslel bych materiál na stavbu.
Odpovědět
Ahoj, určitě bych z problému s bydlením nevynila jednoznačně Porotherm Porotherm 44 P+D - součinitel prostupu tepla 0,3 W/m2K Normový požadavek na obvodové zdivo je 0,38, doporučený je 0,25. Takže normu to splňuje bez problémů, do doporučené hodnoty kousek chybí, tuto hodnotu splňuje Porotherm 44 Si. Kde bych se bála problémů jsou ty skutečné teplené mosty - chybějící zateplení v navazujících konstrukcích, zateplení věnců, překladů, atd. Ono je něco jiného mít nezateplený dům natrvalo a něco jiného stavět podle projektu zatepleného domu a "jen" s tím zateplením počkat :-N A stěny můžoou působit chladně i kvůli vysychání, u novostavby je vyšší vlhkost a ta může v tuto dobu působit hodně nepříjemně a hladně. Ale samotná stěna z 44P+D by měla spoňovat tepelně technickou normu, nemělo by zde docházet ke kondenzaci na vnitřním líci zdi, atd.
Odpovědět
jo v podstatě ta stěna bude super až bdue mít fasádu a nebude vlhnout od deště a následně brutálně rychle chladnout od větru... Za současných podmínek a to je holé zdivo z vnější strany bych ted byl velmi vděčen za přesné tvárnice....
Odpovědět
Ahoj, první rok topení počítej s trochu vyššími náklady, pokud máte rádi hodně teplo. Dům ještě není natemperovaný a taky je tam určitě ještě nějaká vlhkost ve zdech. Ale pokud nemusíte mít v každé místnosti 25°C, tak to zase tak hrozné náklady nebudou. Ono hodně udělají taky nová kvalitní okna.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?