Terakotová barva na rodinném domku, máte někdo?

Máte někdo terakotovou barvu na fasádě,uvažujem o ní,ale mám z toho strach máte jí někdo na baráčku jak jste spokojení,poprosím o foto díky moc.
Odpovědět
terakotová barva na fasádě nemá chybu, máme a velká spokojenost ;-)
Odpovědět
@mirimi hodila by jste fotečku :-)
Odpovědět
pošlu, ale až večer ;-)
Odpovědět
@mirimi děkuji moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mirimi ahoj, budeš tak hodná a taky mi ji pošleš? moc prosím :-)
Odpovědět
Strach není dobrý rádce.Je třeba na to jít s rozumem.Já osobně nejsem příznivcem tmavších odstínů(především červených,oranžových,žlutých apod.).Jednak z estetického a hlavně z důvodu dlouhodobé stálosti odstínů. Je třeba zjistit koeficient odrazivosti HBW,který určuje zda-li je odstín vůbec vhodný na zateplenou fasádu.Také je důležité,že odstíny mají životnost kolem 10ti let a to platí především pro ty tmavší,tam je čas znát nejvíce.Fasád jsem už udělal dost a pokud bych stavěl ,tak bych vybíral klasiku,okrové,béžové,šedé odstíny ,ty jsou nadčasové a stárnou nejpomaleji,není problém i opravy po letech.
Odpovědět
Nám se zase ty tmavší líbí víc, světlé odstíny mají taky svoje kouzlo,ale jsou všude už staletí, takže proč nezkusit něco nového. A neřekla bych , že světlé odstíny jsou nadčasové, spíše konzervativní. Možná je to i otázka vkusu - klasický dům - klasická fasáda. ;-)
Odpovědět
@mirimi Určitě je to otázka vkusu a pokud se ti líbí,nic proti tomu nenamítám.Jen mluvím za sebe a každodenní zkušenosti.V interiéru je vidět jasný odklon od sytých odstínů v každém pokoji.Dříve chtěli všichni oranž,žlutou atd,,dnes už převládají béžové,šedé,To bude pokračovat i na fasádách.Tmavé,ostré odstíny červené,žluté apod. se rychleji okoukají,než odstíny béžové,světle šedé.Praktičnost je také důležitá,sytou červenou za pět let neopravíš ani originál odstínem podle čísla,barva je jiná už po cca, dvou sezonách sluníčka.
Odpovědět
Vkládám foto našeho domu s "terakotovou" fasádou. My jí od začátku sice nazýváme skořicovou, ale snad bude inspirací. My jsme spokojení, všichni kdo k nám přijedou nám ji chválí, hlavně tu kombinaci s lícovkama a říkají, že je hezčí, než takové ty vyblité, co jsou teď "in". A mám pocit, že nám za 4 roky ani moc nevyšisovala a velkou výhodou je, že na ní nejdou vidět nečistoty, což o světlých se říci nedá. Ale je to o vkusu každého. I @maitland má určitě v mnohém pravdu. :-)
Odpovědět
Ahoj, moc moc hezký. Něco podobného plánujeme, v kombinaci se světle vanilkovou. Můžeš mi říci výrobce a případně číslo?
Odpovědět
@1zizalka25 je to Baumit Silikat č. 3141 Kiss.
Odpovědět
@alcar ... na sokl budete dávat taky ty cihličky? milej domeček ... :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lucijeje ne na skolu už máme šedý marmolit.
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar moc hezký my se rozhodujeme jestli tuhle nebo zelenou ale takovou tu moderní viz obrázek a nevím budeme mít podobný barák jako na obrázku i střechu tmavou a bílá okna, ale s tou barvou se nemůžeme rozhodnout :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Podivejte se jak to vypada v realu . Barevna vesnice. https://www.youtube.com/watch?v=90G1v...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?