Dělal někdo kamenný obklady z přírodního pískovce na domě?

Dělal někdo kamenný obklady z přírodního pískovce na domě? Nějak bojujeme s tím, jak to udělat, tak bych byla ráda za fota a inspirace. Máme to hlavně z praktických důvodů. Díky. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@smigi mate hotove pasky nebo si budete kamen stipat sami? Pujdeto na omitku na cihlenebo na zatepleni?
Odpovědět
je to štípaný kámen různých tvarů a velikosti, ne pásky, na placky o síle kolem 2cm +-. Máme ho vyhlédnutý na Slovensku nebo v Brně a za dobrou cenu. Půjde to na polystyren nebo styrodur na kterých bude ocelová perlinka.
Odpovědět
Profilova fotka
@smigi tak to vam nezavidim, to bude docela piplacka. kazdopadne je potreba pouzit mrazuvzdorne flexibilni lepidlo na kamen. Muj tip je QuickMix RKS (dodava i DekTrade pod vlastni znackou), pripadne vam poradi primo prodejce kamene. Pak bych ten kamen naimpregnoval - neco od Sopro, nebo Mapei Pluviol, pripadne spickova chemie je Bellinzoni. s tim RKS mam vlastni zkusenost - mame tim lepenou bridlicovou dlazbu a je to celkem rozumny pomer cena-vykon. samozrejme se daji koupit i lepsi smesi - dela je Sopro, Schönox, Mapei, Ardex... jeste si vyzkousejte savost toho kamene a pokud by to menilo barvu tak je potreba vybirat rychletuhnouci bila lepidla, coz je zase cenove jinde...
Odpovědět
No, piplačka to bude. Maximální plocha, která bude v kameni je 50m. Ty technické věci už zjišťuje manžel, ale díky za tip. Někdo to nemá rád, že jak jsou spáry, tak můžou praska a zatékat tam voda. A nemáte třeba nějaké fotky obložených domů přírodním kamenem? Nevíme právě, jak to udělat. Skládáme kolem domu na zimu dřevo. Fasáda by trpěla, tak to chce nějaký obklad a vzhledem k tomu, že máme kolem domu kamennou zídku, tak je toto nejlepší volba. Potřebujeme to dát i hodně vysoko. Když něco najdu, tak je bud´ obložený celý nebo jen sokl do výšky cca 0,5m.
Odpovědět
Profilova fotka
@smigi mam jen z bridlice udelane schody - to bylo naplocho a pak bily kvarcit v interieru - ale to byly pasky. z jednotlivych kousku to delal muj kamarad a rikali jsme tomu hladova zed. delal to po vikendech skoro rok... on si teda ty kameny i stipal. jinak pokud to je pod strechou a bude tam slozene drevo, tak bych se vody nebal.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?