Venkovní žaluzie - montáž

Dobrý den, chci se zeptat, řeším venkovní podomítkové žaluzie a úplně nerozumím tomu, jak to funguje. Oslovila jsem firmu Lomax, kde mi bylo sděleno, že stavební firma, která nám staví dům musí do fasády dát úprofily (poslali mi seznam, které mám koupit) a že firma bude mít dům komplet hotový, oni potom přijedou, žaluzie zaměří a namontují. Je to tak? Neměla by spíš firma lomax ty úprofily montovat sama a dělá se to opravdu do fasády? Měla jsem za to, že firma mi pošle jaký kastlík má stavební firma připravit oni tam pak všechno namontují.. Protože stavební firma mi řekla, že tedy nikdy na podomítkové žaluzie nic nemontovali, že by to měl dělt Lomax děkuji za rady
Odpovědět
Profilova fotka
Ano opravdu. Nám zaměřili okna, usadili kasliky a vysvětlili si se stavbyvedoucím stavby jak si to představují (namontované ty profily ve fasádě). Až budeme mít fasádu, přijedou usadit a zprovoznit žaluzie
Odpovědět
Profilova fotka
@meggieg
Odpovědět
my budeme mít Climax žaluzie a taky si to namontují vše sami, i ty podomítkové držáky a krycí plechy.
Odpovědět
Taky budeme mít žaluzie Climax a dali nám na výběr jestli profily namontují oni nebo firma co dělala omítku.
Odpovědět
@jajinka121 @abasim takže postup je takový, že přijede technik, řekne stavební firmě, jak udělat místo pod žaluzie a climax, tam nainstaluje ty profily včetně schránek? a poté až bude stavba dokončena, přijede opět technik a ten to zaměří už na žaluzie? Jak dlouho trvala výroba těch schránek? děkuji
Odpovědět
@meggieg Já to měl tak, jsem měl zakázku na žaluzie rozdělenou na 2 etapy - první etapa byla montáž kastlíků a druhá pak samotná montáž žaluzií. Prvně jsem tedy platil pouze ty kastlíky. Dle domluvy montáž kastlíků přijela firma udělat přesně když se zateplovalo a zateplení bylo téměř ve výšce vršku oken. Mohli mi tak v jeden den zároven namontovat kastílky a zároven i ty boční vodící lišty, ve kterých žaluzie jezdí. Pak se dodělalo zateplení a až cca po roce se realizovaly žaluzie.
Odpovědět
@meggieg My jsme dávali žaluziové překlady (nezateplujeme), takže schránky jsme neřešili, ale jinak jsme to měli na dvě etapy, tak jak píše @petr13. Domluvili jsme se, že profily chceme namontovat přímo od Climaxu, když byl hotový polystyren okolo oken, tak přijeli a namontovali a žaluzie jsme objednávali až asi po dvou měsících, když byla hotová fasáda.
Odpovědět
@petr13 ano je to úplně normální na 2 etapy. Udělat si stavební přípravu - kastlíky, elektriku. Vlastní žaluzie můžu nechat namontovat kdykoli v budoucnu. Až bude víc času, našetřím peníze, rozhodnu se, až ....
Odpovědět
@honzik75 taky budeme dělat jen ty přípravy a jen žaluzii v ložnici a obýváku na jih, zbytek snad někdy časem
Odpovědět
@meggieg ano, přesně tak - máme EPS 20 cm - za kastlík na žaluzii na výšku 25-27 cm na oknem budeme lepit 3 cm izolace, to dát lepidlo perlinka lepidlo a pak přijede climax a namontuje držáky s pouzdry a pak vodící lišty na strany - to nás vyjde asi 40 000 Kč tyhle kastlíky.
Odpovědět
Existují kastlíky, které se montují do nadpraží okna při hrubé stavbě - jsou zabudované, nejsou vidět. Pak existují kastlíky přiznané - dodatečně montované na již namontované okno - tyto kastlíky částečně v horní části okna zmenšují světlou výšku okna a jsou viditelné zvenčí, toto se někdy částečně eliminuje při zateplování budovy, kdy při dostatečné síle izolantu tento může zakrýt kastlík. Již při projektu RD je dobré s osazením kastlíků počítat a pokud to jde, tak je namontovat hned při hrubé stavbě. Většinou každý výrobce stavebního systému má rovněž v nabídce svůj systém kastlíku, asi Helux s ním počítá již i v překladu na okna, kde jsou různě variabilně vyjímatelné izolanty, kdy vznikne prostor buď pro kastlík na venkovní žaluzie, nebo venkovní rolety. Žaluzie má přitom jiný rozměr velikosti kastlíku než rolety. Při montáži je také třeba počítat s přívodem elektřiny pro ovládání motorků žaluzií, pokud máte dělené okno - např. větší HS portal, je dobré prostor okna rozdělit na více částí - např jedna žaluzie na pevnou část HS portalu, druhá žaluzie na posuvnou, s tím souvisí i dva přívodní kabely.
Odpovědět
Ahoj, máte prosím někdo cenu za venkovní žaluzie na okno cca 170 x 250 cm včetně stavební přípravy a elektroinstalace? Nám Stavební firma nacenila tento rozměr na 100 000 Kč. Děkuji.
Odpovědět
Článek se načítá
🤣 to je teda husteee 1 takato zaluzia s pripravou nemoze stat viac nez 25000.
Odpovědět
@stevulienka Žaluzie s motorem na okno 2x2,5m teď v květnu 7.5kKč, vloni purenitový box s purenitovými bočnicemi 3,6 a 2,2kKč bez DPH a bez montáže.
Odpovědět
Profilova fotka
@stevulienka nás 9 monitorů (4x francouzské okno) vyjde na 110 tis celkově.
Odpovědět
@jandour Děkuji moc 🙂
Odpovědět
@deto_oesya díky moc, jsem si říkala,že za to mohu mít skoro celý barák 🙂
Odpovědět
@kofejn Moc děkuji 🙂
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@kofejn můžu poprosit od koho máte boxy a žaluzie?
Odpovědět
@edcbubu Boxy i žaluzie (Neva) máme od SMprodukt. Byli jsme spokojení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?