Výška soklu

Nějak jsem to tu nenašla, tak zakládám téma. Jaké jsou výhody a nevýhody vyššího/nižšího soklu u domu? A jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých povrchových úprav (marmolit, omítka, obkladový kámen, ...)? Projektant po mě chce potvrdit vizualizaci a mě kromě většího špinění fasády s nízkým soklem nic nenapadá. Jak to máte vy a proč? Všem děkuji za reakce.
Odpovědět
není to jen o špinění fasády-kosmetická záležitost ,ale o dlouhodobé ochraně obvodového zdiva před vlhkem. pokud jste v oblasti,kde je například více sněhu, při chybějícím soklu -vodorovná izolace v úrovni venkovního chodníčku-bude vám nafoukaný sníh ležet v úrovní první řady cihel. to samé např kaluže,pokud neplánujete kačírky. pokud stavíte dřevostavbu je to ještě důležitější téma.
Odpovědět
@stavitel69 Sníh u nás nebývá a dřevostavbu neplánujeme. Takže jestli to chápu správně, měli bychom mít buď vyšší sokl, nebo nižší sokl + kačírek?
Odpovědět
Mě by spíš zajímal rozdíl mezi materiály na soklu. Například jaký je rozdíl mezi například marmolitem a silikonovou omítkou? Obojí umyju wapkou a pokud nemá marmolit ještě nějakou další výhodu, o které nevím, tak my přijde zbytečné kombinovat dva druhy fasády.. A pokud mi budou u domu stát kaluže, tak je vcelku jedno, jestli budu mít sokl z kamene nebo silikonové omítky, pokud pod tím nebude hydroilozalce
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?