Zakončení venkovního obkladu

Ahoj všem. Někde jsem už to tady v diskuzi viděl, ale neumím to najít. Tam se ale jednalo o vstupní dveře, ale to je jedno. Chtěli bychom dát kamenný obklad mezi okny. Nicméně, z technických důvodů (špatně řešený detail oken, protože jsem s tím nepočítal) to nemůžu dát na ostění (špalety). Má někdo obklad zakončený bez rohu, tak jako na obrázku? jak to správně vyřešit, aby to nějak rozumně vypadalo? V okně budou venkovní žaluzie. Děkuji mockráte.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme to podobným způsobem jako je na obrázku. Nelíbili se mi špalety osazené kamenem, protože by zanikly okna. A dokud nemáš hotovou fasádu není to problém.
Odpovědět
@tinka2011 Mohla bys mi tady hodit nějaké detaily, jak to je zakončeno? Také tam ty obklady nechci dávat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, ideální stav je, pokud se nejdřív dělá obklad kamenem a až následně se tahá fasáda. V tom případě se nalepí obklad a následně se krycí páskou zalepí jeho boční hrana. Pak s fasádní omítkovinou krásně dojedete až k samotné hraně obkladu a krycí pásku následně odlepíte. Takto je mezera esteticky i vodotěsně uzavřená. Toto řešení můžete vidět třeba zde u našeho obkladu (je to až v zadní části galerie - cca 19.fotka) - https://www.obkladyrepa.cz/prirodni-o... Pokud se ukončení řeší až v případě, kdy je fasáda hotová, tak nezbude nic jiného než mezeru vyplnit nějakým exteriérovým tmelem či silikonem. Toto řešení, ale není moc šťastné, protože na tmelu se většinou po čase vytvoří trhliny. Ať se dílo daří. Kamenné obklady ŘEPA :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?